Menü ≡

Grossglockner Kals - Matrei témájú cikkeink

2020.04.17.
A Grossglockneren még nem indították be a hómarókat
Ezen a héten kellett volna a legendás hómaróknak elindulniuk a hegy mindkét oldaláról, hogy megtisztítsák Ausztria egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságát, a Grossglockner-panorámautat. Most minden bizonytalan, csak az biztos, hogy áprilisban a hókotrók helyett a napsugarak fognak a hófalak eltávolításán dolgozni.
2020.02.10.
Szervezz céges síelést vagy csapatépítőt a haveroknak!
Egy síelés akkor igazán jó, ha jó a csapat. Egy csapat akkor lesz igazán jó, ha együtt síel. Nincs más dolgod, mint megszervezni az év legjobb programját a kollégáiddal vagy a barátaiddal. A legjobb, ha a kettő ugyanaz. Elsőre dermesztően nagynak tűnhet a feladat, de nem kell félned, elég, ha a helyszínválasztás stimmel. Összegyűjtöttük a legjobb csapatszállásokat, hogy a legfontosabb döntésben segítsünk.
2020.01.12.
Síelni gyerekkel? Te megőrültél? Nyugi, itt jó lesz!
Kell egy kis bátorság ahhoz, hogy gyerekekkel induljunk el síelni. Szerencsére Ausztria elképesztően jól ki van erre gyúrva, pontosan tudják, hogy milyen kényelmi szolgáltatásokra van szüksége a családos síelőknek. Az mindenhol alap, hogy gondoskodnak a gyerekek szórakozásáról rossz idő esetén is - minimum van egy játszószoba, de játszótérrel és játszóházzal is készülnek itt-ott. Van, ahol konkrétan ovi is üzemel. Az alábbi felsoroltak szinte mind pályaszállások, így megússzuk a gyerekek és cuccaik hurcibálását a sípályáig.
2019.11.23.
Kelet-Tirol: lavina rongálta meg a sílift oszlopát
A múlt heti nagy havazás nemcsak örömöt hozott a kelet-tiroli síterepeken, hanem nehézségeket is. A sok hó segített a korai nyitásban, de károkat is okozott.
2019.10.18.
Grossglockner-panorámaút: péntektől olcsóbb az útdíj
A téli zárás előtt mától az olcsóbb, késő őszi tarifák lépnek életbe Ausztria legnépszerűbb panorámaútján.
2019.05.10.
Újra járható Ausztria legnépszerűbb panorámaútja
Az előző időszakban többször is nagyobb havazás hátráltatta a Grossglockner panorámaút megnyitását, de hivatalosan mától a turisták ismét használhatják a 47,8 kilométer hosszú utat Salzburg és Karintia tartományok között.
2014.11.18.
Ezek lettek a világ legjobb síterepei 2014-ben
Az elmúlt évben 13 országban járt a Skiresort.de nemzetközi síportál csapata, akik idén már 17. alkalommal osztották ki a "sívilág Oscar díjait". Az elmúlt szezonban 106 síterepet teszteltek, pontoztak, értékeltek, több szempont szerint, így születtek meg a szakmailag is elismert "tesztnyertes kitüntetések".
2013.10.07.
Európa TOP10 családbarát síterepe
Kedvezményes gyerek síbérlet árak, különleges gyermekfelügyelő szolgáltatások, kalandparkok, gyerekbarát liftek, síovik, síiskolák és játszóterek a pályán: így kezdődik egy családbarát síterep jellemzése. A Skiresort.de portál elkészítette saját listáját a világ 10 legjobbjáról!
2013.09.08.
Az idén rövidebbek lesznek a sípályák Ausztriában
Évek óta egyre hangosabban tiltakoztak a térképészek a sípályák katalógusaiban megadott pályahosszok ellen. A síterepek nagyon sok esetben jóval nagyobb számot adtak meg a valóságnál. Ausztriában megkezdődött a sípályák újramérése, van olyan síterep, amely 110 kilométeresről 37-re ment össze.
2008.12.01.
A legnépszerűbb osztrák síközpontok
Mára egyértelművé vált, hogy Ausztria csábítja magához a legtöbb magyar síelőt. Az osztrákok nagyon gondosan vigyáznak is a kivívott pozíciójukra, egyre több figyelmet fordítanak ránk.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »