Menü ≡

Kosutka témájú cikkeink

2019.01.22.
Chopok, Mýto, Tále és Košútka: síbuszok Salgótarjánból
Nagyszerű lehetőséghez jutnak a Nógrád megyében lakó síelőink, vagy azok, akik hajlandóak Salgótarjánig eljutni és onnan hétvégenként külön síbusszal juthatnak el négy ismert (Chopok, Mýto, Tále és Košútka) szlovák síterepre.
2019.01.02.
Síbusz köti össze a Losonc környéki síterepeket
Talán a szlovák határhoz közeli magyar síelőknek is érdekes lehet, hogy az új évtől kezdődően a füleki buszállomásról szombatonként rendszeresen síbuszjáratok indulnak a környék síterepeire.
2018.02.06.
Szlovákiai hóágyúzás: idén először mínusz 20 fok!
Bejött a szlovák meteorológusok jóslata erre a hétre és az idei télen először mértek mínusz 20 fokot vagy annál hidegebbet Szlovákiában. Egyre javulnak a körülmények a sípályákon. A hétvégén hullott 10-20 centiméter hó, ebben a hidegben pedig szinte mindenhol beindították a hóágyúkat.
2018.01.15.
Kosútka: családbarát síterep a határtól csak 75 km-re
Az egész évben nyitva tartó Košútka Park egy újonnan épült vendégházzal várja vendégeit a Salgótarjántól csupán 75 km-re fekvő Košútkan: 57 vendégágy és egy ízletes házi készítésű ételeket kínáló étterem is helyet kapott az üdülőközpontban.
2015.02.26.
Le Mans Kosútka - 12 órás lesiklóverseny
Az utolsó februári hétvégén (2015.02.28-03.01.) kerül megrendezésre Kosútkán a 12 órás éjszakai lesiklóverseny amatőr síelőknek és snowboardosoknak. A verseny célja, hogy 12 óra alatt ki tud a legtöbb kilométert (legtöbb érvényes kört a nagypályán) megsíelni.
2013.02.13.
Big Air verseny lesz Kosútkán márc. 3-án
Időpont változás! 2013. márc. 3-án ismét megrendezik a magyar határhoz közel eső szlovákiai Kosútka síterepén a nagy sikerű és látványos Big Air versenyt. A verseny összdíjazása 555 euró lesz! A szervezők mind a nézőket, mindpedig a versenyzőket is szeretettel várják!
2012.12.08.
Kosútka: síelés egy euróért vasárnap is
A magyar határhoz közeli szlovák terepekre is megérkezett a havazás, ahogy ez a webkamerákon is látszik. Kosútka síterepén a héten már hóágyúznak, és ha az időjárás is besegít, akkor szombatra legalább a legkisebb húzóliftet szeretnék üzembe helyezni.
2012.02.23.
Big Air verseny lesz a szlovákiai Kosútkán
2012. március 3-án nyílt, pénzdíjas freestyle sí- és snowboard versenyt rendeznek a szlovákiai Kosútka síterepén! Az idei évben negyedik alkalommal megrendezésre kerülő verseny összdíjazása 500 euró lesz! A rendezők magyar riderek jelentkezését is szeretettel várják!
2010.03.18.
Selmecbánya és Kosútka húsvétig tervezi a szezont
A határhoz közeli, két szlovák síterep üzemeltetői szerint jelenleg remek körülmények fogadják a síelőket, és a következő napok enyhe időjárása ellenére is valószínűleg húsvétig kitartanak a pályák. Fórumozóink az előző hétvégén mindkét helyen jártak, és pozitív tapasztalatokkal tértek vissza.
2009.02.24.
Egy angol, aki létrehozta Kosutka síterepét
Az egész történet kissé hihetetlen, de igaz. Az angol autókereskedő, David Wilkie egyszer csak gondolt egy nagyot, a zsebébe nyúlt és megvette magának a Kosutka melletti dombot, ahol elhatározta, hogy felépíti a saját síterepét. Eddig olyan, mint a mesében.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »