Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szlovákiai hóágyúzás: idén először mínusz 20 fok!

2018.02.06. | Szerző: Bata Attila
Bejött a szlovák meteorológusok jóslata erre a hétre és az idei télen először mértek mínusz 20 fokot vagy annál hidegebbet Szlovákiában. Egyre javulnak a körülmények a sípályákon. A hétvégén hullott 10-20 centiméter hó, ebben a hidegben pedig szinte mindenhol beindították a hóágyúkat.
Ma reggelre a települések közül Oravská Lesnán (Erdőtka) mínusz 21,5 fokot mértek, ilyen hideg még sosem volt ebben a szezonban. A település amolyan jégveremnek számít Szlovákiában, sokszor mérik itt a leghidegebbet és szerencsére egy síterep is van a közelben. Ma reggel pont olyan hideg volt, mint a Lomnici-csúcson.

Számos településen mínusz 15 és 20 fok közé zuhant a ma reggeli hőmérséklet, így a Magas-Tátra aljában található Poprádon mínusz 17,3 fokot mutatott a hőmérő.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az elmúlt napokban 10-20 cm hó hullott a hegyekben és az észak-keleti régióban. A természetes hó vastagsága Chopokon már megközelíti a 2 métert (198 cm)! A Csorba-tónál 65 cm, de a legtöbb síterepen is van természetes hó.

Természetesen ebben a hidegben szinte mindenhol hóágyúznak. Eddig körülbelül 80 síterepen lehetett síelni Szlovákiában, hétvégére ez a szám tovább nőhet.

2018.02.06. 20:00:00 százas
Biztosan legalább 2 m a hó a Hopokon, a törpefenyők már nem látszanak
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 434 vendég és 42 regisztrált felhasználó látogatja.