Menü ≡

Szilvásvárad témájú cikkeink

2019.01.11.
Hétvégi hazai körkép: új síterepek nyitnak!
A szezon eddigi legjobb kínálatával, a legtöbb sípályával várják a hazai síterepek a vendégeket a mostani hétvégén. A héten új pályákat nyitottak meg Eplényben, Mátraszentistvánban és Visegrádon. Új pálya nyílik Sátoraljaújhelyen és végre kinyit Kékestető, Nagy hideg-hegy és Bánkút is.
2019.01.05.
Havazik a hazai síterepeken, új pályák nyitnak
Megérkezett az országos havazás, amely természetesen nagy segítség a hazai síterepek üzemeltetőinek, még ott is, ahol tudnak hóágyúzni. Javuló hóviszonyok, új pályák várnak nyitásra a már üzemelő síterepeken, valamint újabb síterepek készülődnek a nyitásra.
2017.12.24.
Ünnepek előtti körkép a hazai sípályákról
A tavalyi szezonhoz képest idén decemberben a hazai hóhelyzetet tekintve valamivel rosszabbul állunk. Több síterepünk (Eplény, Bánkút és Sátoraljaújhely) is kinyitott jelenleg és néhányan (Mátraszentistván és Kékestető) az ünnepek vége felé tervezik a pályák megnyitását.
2017.03.30.
Remek szezont zártak a magyar síterepek
A tartósan hideg téli időjárásnak köszönhetően összesen 98 napon át élvezhettük a hazai síelés örömeit és egy kivételével minden működő síterepünk ki tudott nyitni. Az idei év a nagyobb síterepeknél a fejlesztésekről fog szólni, lássuk hol mire számíthatunk.
2017.01.20.
Hazai csoda: szinte az összes síterep üzemel
Bizony nagyon régen történt meg, hogy az ország szinte összes síterepe egyidőben üzemelni tud. Az öt hóágyúzható síterepünk már december óta állja a hazai síelők rohamait. A természetes hóval üzemelő síterepek a múlt hétvégén ébredtek fel. Ezen a hétvégén végre Dobogókő is megkezdheti a szezont.
2017.01.13.
Végre újabb síterepek is kinyithatnak a hétvégére
A hidegnek és a hóágyúknak köszönhetően öt hazai síterepünkön (Mátraszentistván, Eplény, Visegrád, Kékestető és Sátoraljaújhely) már hetek óta lehet síelni. A végre megérkezett természetes égi áldás segítségével a hétvégére már a hóágyú nélküli síterepek is kinyithatnak.
2016.12.23.
Karácsony előtti helyzetkép a magyar sípályákon
Évek óta nem látott választék köszönt azokra a síelőkre, akik karácsony idején az itthoni síterepeken szeretnének csúszni. Az elmúlt hetek hideg időjárásának és a hóágyúzásnak köszönhetően összesen öt hazai síterepen (Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely és Kékestető) várják a síelőket.
2015.12.28.
Tavaly ilyenkor kezdődött meg itthon a síszezon!
Ezekben a napokban nyitották meg az első pályákat tavaly hazánkban. Az időjárás az idén sem erőltette meg magát, hogy besegítsen egy korábbi szezonkezdethez, de legalább a következő napokban elég hideg lesz a hóágyúzáshoz és tavalyhoz képest csak kisebb késéssel kezdődhet az idei szezon!
2015.02.20.
Napsütéses hétvége előtt a hazai síterepek
Az összes hóágyúzható hazai síterepünkön lehet a mostani hétvégén síelni, de ehhez még hozzájön néhány olyan síterep is, ahol csak a természetes hóra alapozhatnak. Éjszaka fagyok, nappal pedig napsütés alakítja majd a hóréteget a pályán, várhatóan sokan fogják kihasználni a kedvező hétvégét.
2014.12.31.
Csütörtöktől Szilvásváradon is lehet síelni
A hideget kihasználva Szilvásváradon is beindították a hóágyúkat. Ennek köszönhetően szépen gyűlik a hó a lejtőn, és Újév napján délutántól beindítják a felvonót. Január 1-jén 13-17 óra között lehet majd síelni. Péntektől, ameddig az időjárás engedi, folyamatos nyitvatartással várják a síelőket.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »