Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karácsony előtti helyzetkép a magyar sípályákon

2016.12.23. Bata Attila

Évek óta nem látott választék köszönt azokra a síelőkre, akik karácsony idején az itthoni síterepeken szeretnének csúszni. Az elmúlt hetek hideg időjárásának és a hóágyúzásnak köszönhetően összesen öt hazai síterepen (Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely és Kékestető) várják a síelőket.
Csak az összehasonlítás kedvéért. Tavaly egyetlen hazai síterepen sem lehetett síelni karácsonykor. Ehhez képest az idén elég szép a választék, az összes hóágyúzható síterep üzemel, a többieknek (Bánkút, Dobogókő vagy Szilvásvárad) még várniuk kell az első nagyobb havazásig.

Az időjárás kissé megenyhül karácsony két napjára, azonban december 26. után lassú és mérsékelt lehűlés kezdődik meg újra, amely jelen állapot szerint az év végéig is kitarthat.

Íme, egy összefoglaló az üzemelő síterepekről. Azt már mondani sem kell, hogy tervezésnél vagy indulás előtt mindig az adott síterepről tájékozódjunk a legfrissebb információkért.

Eplény


Az elsőként kinyitott eplényi síterep már 2 kilométernyi síelhető pályát kínál jelenleg. A hosszú A1-es pálya mellett már az A7-es és a Q3-as pálya is üzemel. December 24. kivételével naponta este 9-ig tartanak nyitva. A liftek ezen a héten december 25. kivételével még csak 9:30-tól, de jövő héttől már kilenckor indulnak.

Eplény: hóvastagság mérése

Mátraszentistván


Jelenleg a Sípark felső része (5-ös és 6-os pályák) használhatóak. Az 1 kilométer hosszú 4-es számú pályát már javában hóágyúzzák, ennek a megnyitása a két ünnep között várható. Itt ma 16:30-ig lehet síelni. December 24-én és 25-én zárva tartanak. Hétfőn ismét csak 16:30-ig van síelés, azonban utána december 30-ig 21:00 óráig minden nap.

Mátraszentistván: a szerdai helyzet

Sátoraljaújhely


Itt az 1-es pálya már régóta üzemel, a 2-es hóágyúzásán dolgoznak, már nincs sok hátra. A legkönnyebben megjegyezhető nyitva tartást itt találjuk. December 25-től minden nap 9:00-16:00 óra között lehet itt síelni december 31-ig. December 24-én csak 14:00-ig.

Zemplén Kalandpark december 20-án

Visegrád


A Budapesthez legközelebbi sípályán szinte minden üzemel. Az 1/A, 2/A, 3/A és bébi pályák, valamint akár 6 db lift is üzembe helyezhető igény esetén. Itt minden reggel sportosan 9-kor lehet kezdeni, egészen este 9-ig vagy 10-ig naptól függően. Karácsony estéjén 16:00-ig tartanak nyitva.

Visegrád szerda este

Kékestető


Utoljára kinyitott síterepünkön a déli oldal felső részén lehet síelni, a liftek hosszában. Hivatalosan ma nyitottak, este kilencig lehet csúszni. December 24-én egész nap zárva tartanak. Karácsony két napján 9:00 és 16:30 között üzemelnek.

Kékestető szerdán
KOMMENTEK

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.