Menü ≡

Ünnepek előtti körkép a hazai sípályákról

2017.12.23. | Frissítve: 2017.12.24. | Szerző: Bata Attila
A tavalyi szezonhoz képest idén decemberben a hazai hóhelyzetet tekintve valamivel rosszabbul állunk. Több síterepünk (Eplény, Bánkút és Sátoraljaújhely) is kinyitott jelenleg és néhányan (Mátraszentistván és Kékestető) az ünnepek vége felé tervezik a pályák megnyitását.
h i r d e t é s
Az időjárás nem igazán kedvez majd a síelésnek és a pályafenntartásnak a következő napokban. Az előrejelzések szerint vasárnap és szerdán is megenyhül az időjárás, amely befolyásolhatja néhány sípálya használhatóságát. Ezért is érdemes felkeresni indulás előtt a síterepek honlapjait, hiszen a nyitvatartás és a síelhető pályák száma és minősége is változhat a következő napokban.

Eplényben már csütörtök óta lehet síelni, a pálya minősége az időjárási körülményeknek megfelelő, de nagyon jól síelhető az üzemeltetők szerint. A négyüléses melletti pálya síelhető. Az új liftet és a mellette található pályát jövő év elején adják át.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Frissítés - 12.24

Visegrád a megérkezett melegfront miatt vasárnaptól zárva!. A nyitvatartásról és a síelhető pályák állapotáról az üzemeltetők rendszeresen tájékoztatnak a fórumunkban.

Bánkúton már napok óta lehet síelni. Mivel itt nem lehet hóágyúzni, az a kérdés, hogy a természetes hó meddig tud ellenállni az időjárás várható enyhülésének.

Zemplénben (Sátoraljaújhely) már az 1-es pálya 10 cm vastag hóval síelhető. Itt is folyamatosan dolgoznak a pályákon, ahogy az időjárás engedi.

A tervek szerint december 26-án nyílik meg a két mátrai síterep, Mátraszentistván és Kékestető.

A többi síterepünk (Nagy Hideg-hegy, Dobogókő, Szilvásvárad vagy Pécs) megnyitásához egy nagyobb adag havazás kellene, erre még várni kell egy ideig.
2017.12.23. 14:00:48 GGregory
"A tavalyi szezonhoz képest idén decemberben a hazai hóhelyzetet tekintve sokkal jobban állunk"
Ez emlékeim szerint nem így van!
2017.12.23. 15:16:08 Bata Attila
Igazad van, összekevertem 2015 decemberével.
A tavalyi helyzet ilyenkor:

http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/k...aracsony-elotti-helyzetke...
2017.12.23. 23:48:38 tomika
Gyerekek lehet itt említeni bármelyik évet minden év úgy indul hogy november végén van egy nagyobb lehűlés mindenki beindul hogy majd az idei év Na ez lesz az igazi hiszen már november végén havazik azután december közepén mire meg tudnának nyitni a magyar sípályák jön egy brutális irreális tavaszi idő és magas hegy hiányában gyakorlatilag két hónappal később indul a szezon az osztrák pályákhoz képest és egy hónappal előbb fejeződik be dicséretes amit a magyar pályaüzemeltetők próbálnak kihozni ebből a semmiből de mai napig nem értem hogy tudnak egy szezont kihozni nyereségesen mert ha idén így folytatódik és nézve az előrejelzést január közepéig gyakorlatilag nem lesz normális sielhető pálya sehol hoagyuzni nem fognak tudni az elkövetkezendő napokban de még a hetekben sem és szerintem az is kérdéses hogy meddig tudnak nyitva tartani 😦
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »