Menü ≡

Val Gardena témájú cikkeink

2020.10.05.
A szépséges Sella Ronda: sí-körhinta Olaszországban
A Sella Ronda "körsízés" a világon egyedülálló síélményt ad az ide látogatóknak. A 4 festőien szép olasz sícentrumot - Val di Fassa, Arabba, Alta Badia, Val Gardena - összekötő 40 km-es útvonalon kb. 4-5 óra alatt lehet végigsíelni. A sípályákat a Dolomiti Superski régiós síbérlettel vehetjük igénybe.
2018.03.11.
Val Gardena: a legnagyobb kapacitású olasz sílift
Val Gardena (németül Gröden) Dél-Tirol és a Dolomitok ismert síterepe, amely úgy hirdeti magát, hogy a világ legszebb hegyeinek a legjobb síterepe. Az idén olyan kabinost építettek, amelynek egész Olaszországban sincs párja, falja a sorokat, óránként akár 3450 főt tud szállítani a tízszemélyes kabinos.
2017.12.09.
Ezek lettek 2017 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.de 2017-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén 11 ország síterepei kaptak elismerést három fő kategóriában.
2017.11.22.
Val Thorens lett a világ legjobb síterepe
Idén is átadták a síterepek Oscar-jának számító World Ski Awards díjakat. A francia Val Thorens lett a világ legjobb síterepe, valamint országonként is díjazták a legtöbb szavazatot gyűjtött síterepeket.
2017.08.30.
Síelők bakancslistája: ahová "muszáj" egyszer elmenni
Ha megkérdezünk tíz síelőt, melyik az a hat síterep, ahová élete során mindenképpen szeretne eljutni, szinte biztos, hogy a válaszokban legalább harminc helynek a neve szerepel. Persze vannak olyan terepek, amelyekre az átlagosnál többen vágyakoznak, de természetesen minden "bakancslista" szubjektív. Ez is.
2017.02.21.
Egy őrült összetévesztette a lesiklást a síugrással
Vagyis inkább szándékosan. Így nézhet ki, amikor egy síugró a meredek lejtőkre téved? Az alábbi videóban az látható, hogy egy olasz síugró, Daniel Moroder az olaszországi Val Gardena síterepének egyik fekete pályáján zúg le, majd ugrat egyet. Egy hetvenméteres ugrást!
2017.02.16.
Dél-Tirol: 10 új sílift épült ebben a szezonban
Az olaszországi dél-tiroli régió a legdinamikusabban fejlődő sírégiók közé tartozik az utóbbi években. Főleg a Dolomitok impozáns pályáiról ismert környék a 2016/17-es szezonban 10 új liftet épített. Fele-fele arányban adtak át ülő (székes, kabinos vagy kombi lifteket), valamint húzólifteket.
2016.11.06.
Obertauern, Dolomitok, Tátra: indulnak a hóágyúk!
Hétvégén megérkezett az Alpokba a havazás és vele együtt a lehűlés is. Számos síterep kezdte el a hóágyúk tesztelését, több helyen komolyabb terveket szövögetnek a lehetséges november közepi szezonkezdethez. A Tátrában is lassan elkezdik a hóágyúzást, itt azonban november végéig nem valószínű a nyitás.
2016.09.30.
Síkörhinták az Alpokban: a változatosság garantált
Az Alpokban azokat a sícentrumokat nevezik síhintának, ahol a síliftek több völgyben fekvő alpesi falut kötnek össze oly módon, hogy az azokat elválasztó hegyeken át oda-vissza "hintázva" felvonózhatunk és síelhetünk, lecsatolás nélkül. Amikor egy pályarendszer körbesíelhető, na az a síkörhinta.
2015.10.17.
Ezek lettek 2015 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.info 2015-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén tíz országnak jutott az elismerésből, melyet három fő kategóriában osztottak ki. A „sívilág Oscar-díjának” is nevezett kitüntetést idén 18. alkalommal adták át.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »