Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb halálos lavinabalesetek Ausztriában

2006.03.09. Bata Attila

Amint az könnyen megjósolható volt, a hatalmas havazás utáni körülmények kedveznek a lavinák kialakulásához. Tegnap három komolyabb lavinaomlás történt Felső-Stájerországban (Ausztria), ebből kettő egyidőben Präbichl mellett. A szerencsétlenség két sítúrázó életébe került, másik kettő pedig súlyosan megsérült.

Nem sokkal 12:30 után indult el a hegyekben két lavina is egyidőben. Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy hány embert temetett maga alá a két hóomlás. A tartományi hivatal jelentése szerint az egyik lavina három, a másik pedig egy sítúrázót sodort magával.

Bár a mentőcsapatok szinte azonnal a helyszínre értek, két sítúrázónak már így is késve érkezett a segítség. A másik két sítúrázót azonnal kórházba szállították. Az áldozatok hozzátartozói mellé pszichológusokat rendeltek, hogy segítsenek feldolgozni a katasztrófa következményeit.

A lavinabalesetekben szerencsétlenül járt sítúrázók felkutatásában összesen 60 hegyi mentő, számos orvos és hat helikopter vett részt.

Másik halálos lavinabaleset is történt tegnap a közelben. Az Ötztali hegyek dél-tiroli részén egy sítúrázó vesztette életét. A 43 éves férfi egy nyolcfős csoportot vezetett, amikor leszakadt felette a hófal és mintegy 200 méteren keresztül elsodorta. A férfinek működött a jelzőkészüléke, amelynek segítségével hamar megtalálták, és 20 perc alatt kiszabadították a hó alól, de már ez is későinek bizonyult.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.