Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Veszélyben a síversenyek az enyhe időjárás miatt

2007.01.10.

Az Alpokot elárasztó meleg levegő és esőzések lehetetlen helyzetbe hozták a Világkupa síversenyek szervezőit. A legtöbb helyen hatalmas munkával és költséggel korábban "összetákolt" pályák teljesen használhatatlanok. A január 20-21-i verseny Chamonix-ban már biztos elmarad, de a többi is veszélyben van.

A férfiak jelenleg a svájci Wengenben készülődnek, az immáron hetvenhetedszer megrendezendő klasszikus Lauberhorn versenyre, de a mai edzés elmaradt. Tegnap eső áztatta a pályát, ma pedig +12 fokos "kánikula" sújtja a sípályát. Tegnap éjszaka +5 fokot mutattak a hőmérők. Csak reménykedni lehet, hogy a csütörtöki edzést meg tudják tartani.

A nők sem járnak jobban az osztrák Zauchensee síterepén. Itt is esett az eső az elmúlt napokban. Pénteken rendeznék a lesikló versenyeket, amelynek ma lett volna az edzése, de a pálya állapota miatt elmaradt. Az időjárás itt is jóval enyhébb a szokásosnál, így aggódnak a szervezők, hogy a hétvégére tervezett három versenyt meg tudják-e rendezni.

Néhány dombbal arrébb Kitzbühelben már teljesen lezárták a hobbisíelők elől a szintén legendás Hannenkam pályáit, hiszen itt is nagyon rosszul állnak. Jelen pillanatban még nem lehet megmondani, hogy alkalmas lesz-e a pálya a férfiak versenyeire, amelyet a jövő héten rendeznének meg itt.

További rossz hír, hogy a következő női verseny színhelye, az olasz Cortina d'Ampezzo is nehéz helyzetben van. Itt sem rózsás a helyzet, idő még van a javulásra, de a meteorológiai előrejelzések nem sok jóval biztatnak.

Az biztos, hogy az európai hóhiány nem tesz jót a versenysportnak és a versenyek törlésének híre is sok síelőt arra késztet, hogy lemondja a lefoglalt síútjait. A chamonix-i versenyt valószínűleg Val d'Isere-ben fogják megrendezni, ahol most megfelelőek a hóviszonyok, csak szállást lesz nehéz találni. A wengeni viadal pedig átkerülhet St. Moritz-ba, mivel a zsúfolt versenynaptár miatt később már nem lehetne megrendezni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.