Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a síszezon Ausztráliában és Új-Zélandon

2007.06.11. Stánicz Balázs

Megkezdődött a síszezon Ausztráliában és Új-Zélandon Az elmúlt hétvége többnapos nemzeti ünnep Ausztráliában, hagyományosan ekkor indulhat a síszezon. Nos, a legtöbb ausztrál síterepen elkezdődött a síszezon, köszönhetően az elmúlt hetek téliesebbre fordult időjárásának, de legfőbbképpen a szorgalmasan működő hóágyúknak.

Pénteken ingyen élvezhették a helyi téli sportolók Mt Buller nyitva lévő sípályáit, a többi síközpontban kedvezményes árakkal csalogatták a vendégeket, akik egyelőre csak néhány sípályán húzhatták a szezon első íveit. Igaz a 'kedvezményes síbérletek' az ottani árviszonyokhoz mérten értendőek, hiszen Ausztrália legnagyobb síterepén, Perisher Blue-n 52 ausztrál dollárt, azaz 33 eurót kóstált a napijegy és az 50 felvonóból mindösszesen kettő üzemelt.

Falls Creeken utoljára hét éve lehetett ilyen korán síelni, így a tavalyi, meglehetősen hóínséges tél után nagyon bizakodnak a helyiek.

A folyamatosan érkező beszámolók alapján Falls Creeken, Hothamon és Mt Bulleren - azaz Victoria állam síterepein - a leginkább kedvezőek a hóviszonyok, a pályákat átlagosan 20-40 cm hó fedi.

Új-Zéland az elmúlt húsz év legenyhébb májusát tudhatja maga mögött, azonban június elejével véget ért a hosszúra sikerült vénasszonyok nyara és megérkezett a várva várt hó. A Déli Alpokban néhány nap leforgása alatt 80 cm friss hó esett, igaz elsősorban a 2500 m feletti régiókban. A síterepekre 10-30 cm hó jutott, de hála az alacsony hőmérsékleteknek éjt nappallá téve dolgoznak a hóágyúk, a mielőbbi szezonkezdés reményében. Coronet Peaken az intenzív műhavazásnak köszönhetően, ma, azaz hétfőn rajtolt a 2007-es téli idény.

Mt Hutt is igyekszik, ráadásul a jelenlegi időjárás is a pártját fogja, hiszen kitűnő idő van a műhógyártásra; -9 C fok és száraz idő. A múlt csütörtök óta összesen 21 millió liter vizet használtak fel a fehér molekula előteremtéséhez, ami garancia arra, hogy szerdán (június 11.) birtokukba vehessék a hegyet a síelők és hódeszkások.

A többi új-zélandi síparadicsom a következő hetekben tervezi a szezonkezdést, az északi szigeten fekvő Whakapapa és Turoa - a két legnagyobb - várhatóan a hétvégén nyitja meg kapuit.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.