Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már csak Hintertuxon lehet síelni Ausztriában

2007.08.17. Stánicz Balázs

A hószegény tél és a meleg nyár meghozta eredményét, folyamatosan zárnak be az olykor szebb napot megélt nyári síközpontok. A nyár vége felé már nem lehet a közelünkben üzemelő gleccsert találni. Az Ausztriában található nyolc gleccser közül jelenleg csak hintertuxi gleccseren lehet síelni.

Sölden a tavalyi tapasztalatok után döntött úgy, hogy idén már május végén bezár, a szomszédos Pitztalon már évek óta május végével ér véget a szezon.

A héten Mölltal is megadta magát, igaz elméletileg még 70 cm-es hó fedi a sípályát. Itt a legnagyobb gond, hogy a hatüléses és a mellette álló duplaszékes alsó állomásánál már nincs gleccser, a (mű)hó pedig csak eddig bírta.

Kitzsteinhorn ma jelentette be, hogy a következő nagyobb havazásig - ami az előző évek tapasztalatai alapján októberben esedékes - szünetelteti a nyári síelést. A múlt heti többnapos eső lehetetlenné tette a kultúrált sízést az amúgy is megviselt gleccser sípályákon, még a felső Magnetköpfe tányérosoknál is.

Hétfőtől szintén nem lehet síelni a Dachstein gleccseren, így a nyolc osztrák nyári síterep közül mindössze Hintertuxon lehet még mindig élvezni síelés örömeit; már amennyiben jégkásában való csúszkálás és gleccserhasadékok és a patakokban folyó olvadékvíz folyamatos kikerülgetésében bárki is örömét leli.

Mindenesetre a nyári gleccsersízés hamarosan a múlté lesz, gyorsabban, mint gondolnánk.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.