Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem gyártanak többé Cébé síszemüvegeket

2007.12.25. Bata Attila

Nem gyártanak többé Cébé síszemüvegeket A magyar síelők között is népszerű Cébé szemüveget gyártásától búcsút kell vennünk az év végén. A francia vállalat bejelentette, hogy év végéig bezárja az összes franciaországi gyárát, ahol a szemüvegek mellett a szintén népszerű bukósisakokat is gyártották. A lépést a vállalat veszteségei indokolják.

A francia céget még 1892-ben alapították és leginkább síszemüvegeiről és napszemüvegeiről volt ismert. Az utóbbi években egészítették ki kínálatukat síkesztyűvel, bukósisakkal és karórákkal. A cég 1999 óta egy olasz vállalatcsoport tagjaként működött.

A vállalat 157 milliós forgalom mellett már 13 millió eurós veszteséget volt kénytelen elviselni 2006-ban. Sajnos az már egy korábban elkezdődött folyamat része volt, hiszen 2005-öt 16,9 milliós veszteséggel zárták. A vállalat vezetői úgy döntöttek, hogy egyedül a napszemüvegek gyártását tartják meg és bérmunkában továbbra is bedolgoznak a világ ismert napszemüveg márkáinak. A napszemüvegek gyártását Kínába és Olaszországba helyezik át.

Elemzők szerint a Cébé veszteségeit az erős konkurenciának köszönheti. A téli sportokra szakosodott üzletláncokban árult olcsóbb szemüvegek végképp megpecsételték a francia cég sorsát.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.