Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazás pusztít Kínában már hetek óta

2008.01.31. Bata Attila

Hatalmas havazás pusztít Kínában már hetek óta Kína keleti részein már hetek óta tombol a kegyetlen tél, amely teljesen megbénítja az ország életét. Innen a távolból nehéz elképzeli, hogy milyen pusztításokat végez az évtizedek óta nem tapasztalt kemény tél. A hivatalos jelentések szerint eddig 55 halálos áldozatot követelt a rendkívüli havazás.

A hatalmas havazások következtében hatalmas zavarok következtek be a középső és a keleti országrészek áramellátásában és közlekedésében. A helyzetet jelentősen súlyosbítja, hogy a kínaiak a hagyományos kínai újévet ünneplik. Ilyenkor a jobb kereset reményében, a távoli városokban dolgozó kínaiak hazaindulnak családtagjaikhoz, akiket évente csak egyszer, rendszerint ilyenkor tudnak meglátogatni.

Utasok milliói rekedtek a pályaudvarokon és jelenleg teljesen reménytelennek látszik, hogy a közeljövőben eljuthatnak a kívánt célállomásukra. Egyes források szerint körülbelül 170-180 millió ember kel útra az ünnepek alatt. Most az önkormányzatok arra próbálják rávenni az utazókat, hogy váltsák vissza a jegyeiket és maradjanak a rokonaiknál.

A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a szén nem tud eljutni a hőerőművekbe, így az ország nagy része áram nélkül maradt. Az ország vezetői már félmillió katonát vezényeltek a havazás sújtotta körzetekbe, hogy minél előbb visszatérjen az élet a normális medrébe, hiszen a több mint két hete pusztító havazás hatalmas költségeket okoz a kínaiaknak.

Sajnos, a meteorológusok sem túl sok jóval biztatnak. További havazásokat jósolnak, és folytatódik az ötven éve nem látott ítéletidő. Az a különlegesség is megtörtént, hogy az ország déli részein is erősen havazott, amelyre ritkán van példa.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.