Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

30-70 cm friss hó és lavinaveszély Ausztriában

2008.03.15. Bata Attila

30-70 cm friss hó és lavinaveszély Ausztriában A jövő héten igazán télies viszonyok és fokozott lavinaveszély vár majd azokra, akik az ünnepi héten indulnak síelni. Utóbbi napokban komoly hómennyiség esett a közelebbi pályákon is, de ennek ellenére a legtöbb közeli terep Húsvét után bezárja kapuit.

Az utóbbi napokban jelentősebb havazás érte el a közelebbi osztrák hegyeket. A stájerországi Grimming hegyoldalában 70 cm friss havat mértek, míg másik stájer csúcson, az Ahornkogelen 45 cm hó hullott. A közeli alsó-ausztriai pályákon is megérkezett a hó utánpótlása, Hochkar 40 cm, Lackenhof pedig 35 cm friss havat kapott mostanában.

A meteorológiai intézet felhívja a jövő héten útnak indulók figyelmét a fokozott lavinaveszélyre. Különösen a sítúrázókra leselkedhet a szokásosnál nagyobb veszély az alsó-ausztriai, karintiai és stájer hegyoldalakban.

Várhatóan sokan kihasználják a jövő hét kedvezőnek ígérkező időjárását, a legtöbb tartományról már teltház közeli foglalásokat jelentenek a húsvéti ünnepek idejére. Az alacsonyabban fekvő, és kevésbé hógazdag síterepek a húsvéti ünnepek után bezárják kapuikat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.