Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

30-50 cm friss hó érkezett a szlovén hegyekbe

2023.03.27. Bata Attila

Kicsit megkésve, de újabb adag havat kaptak a szlovén síterepek, amelynek a még mindig üzemelő néhány síterep örülhetett a legjobban. Lassan itt is befejeződik a szezon, de jövőre tényleg brutális fejlesztéseknek lehetünk tanúi a szlovén hegyekben.
Bovec-Kanin, 50 cm friss hó
Bovec-Kanin, 50 cm friss hó
50 centiméternyi friss hóról számolt be Kanin honlapja, ahol valószínűleg a legkésőbbi időpontig lehet majd síelni Szlovéniában. A hóvihar után a napsütéses időjárásban a fenti képet tette ki a síterep.
Maribor-Pohorje
Maribor-Pohorje
30-40 centiméternyi havat írt a Maribor melletti Pohorje síterepe az Are részen. Itt már csak ezen a héten lehet síelni, hétvégén befejeződik az idei szezon, amely 120 napig tartott. Hétfőtől már megkezdik a felvonók karbantartását, és ezzel egyidőben megindul a következő szezonra érvényes bérletek kedvezményes árusítása is.

Következő szezonban számos újdonsággal lehet majd itt találkozni, kissé átépítik, illetve fejlesztik a síterepet. Ennek egyik eleme, hogy a kabinos lift várhatóan júliusig vagy augusztusig nem közlekedik, mert utólag beépítik a középső állomást. Az új állomás az új pálya, a magasabbra telepített hóágyúk és így a magasabbra áthelyezett versenypálya miatt kell. A cél, hogy ne kelljen a világkupa versenyeket mindig átvinni Kranjska Gorába.
Vogel ma reggel
Vogel ma reggel
A helyi meteorológiai állomás 30 cm friss havat jelzett Vogelre (1515 m) és 34 centit Roglára (1495 m). Előbbi helyen ismét méter feletti (115 cm) a természetes hóréteg vastagsága, utóbbi helyen a friss hó mennyisége egyenlő az aktuális hóvastagsággal a meteorológiai állomáson, azonban a pályán még vastagabb a hó a korábbi hóágyúzások miatt.

Az ötödik üzemelő szlovén síterep, Krvavec is 20 centi hóval vastagodott ma reggelre, így itt is javultak a pályaviszonyok.
Krvavec
Krvavec
Kranjska Gora ugyan már nem üzemel, de a hétvégére rengeteg vendéget várnak, hiszen itt (Planica) rendezik a síugrók világkupa versenyeit. A síterepről rossz hírt is kaptunk.
Planica, készülnek a hétvégére
Planica, készülnek a hétvégére
A szlovén kormány jövőre jelentős ráncfelvarrást tervez a szlovén síterepeken, hatalmas pénzeket költenek a fejlesztésekre. Kranjska Gora nem tudta határidőre beszerezni a szükséges engedélyeket, így elmarad a Vitranc 1 felvonó átépítése 10 személyes kabinossá. Ezzel 8 millió eurótól esik el a síterep. A jó hír, hogy a 10 fejlesztésre pályázó síterep közül a többi kilenc sikerrel vette az akadályt, és ott megkezdődhetnek a fejlesztések. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.