Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták a gyalogos függőhidat Sátoraljaújhelyen

2024.06.04. Bata Attila

Ma délután ünnepélyesen is átadták a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban a 80 méter magasban húzódó gyalogos függőhidat, amelyet a „Nemzeti Összetartozás Hídjának” neveztek el.
A drónnal készült képen az újonnan átadott Nemzeti Összetartozás Hídja Sátoraljaújhelyen a nemzeti összetartozás napján, 2024. június 4-én. Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI
A drónnal készült képen az újonnan átadott Nemzeti Összetartozás Hídja Sátoraljaújhelyen a nemzeti összetartozás napján, 2024. június 4-én. Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI
Az MTI beszámolt róla, hogy Szamosvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), Sátoraljaújhely polgármestere a köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, a több mint 720 méter hosszú építmény a "21. század hídja", mely összeköti a magyarság korszakait és történelmét a jelennel.
Kép: Czeglédi Zsolt / MTI
Kép: Czeglédi Zsolt / MTI
Varga Tamás, a beruházást kivitelező Graboplan-Industrie Kft. ügyvezetője a rövid beszámolójában ismertette, hogy a terhelési vizsgálatok alkalmával 300 ember súlya alatt a híd 1,2 métert süllyedt lefelé, a téli és a nyári állapot között pedig 2 méter magasságkülönbség jelentkezik majd.

A Zemplén Kalandpark tájékoztatása szerint 2024. június 5-től 8-ig a sátoraljaújhelyi, a sárospataki és kisújhelyi (Felvidék) lakosok számára ingyenes lesz a híd használata, lakcímkártya felmutatása ellenében. 2024. június 6-tól mindenki számára látogatható a Szár-hegyet és a Várhegy tetejét összekötő kötélhíd.
Kép: Czeglédi Zsolt / MTI
Kép: Czeglédi Zsolt / MTI

NYITVATARTÁS

A nyitvatartási idő megegyezik a Zemplén Kalandparkéval, tehát 10:00 és 19:00 óra között lesz látogatható.

JEGYVÁSÁRLÁS

A Várhegy parkolójában a Vár látogatóközpontban van lehetőség jegyet venni, valamint mind a két hídfőnél lesz egy jegyértékesítő automata. Ezeknél az automatáknál kizárólag bankkártyával lehet fizetni! A hídra való belépés ára 5000 Ft.

HÍD MŰKÖDÉSE

Amennyiben a híd zónájába beléptél, lehetőséged nyílik az átkelésre. Időkorlát nincs, viszont 300 főnél nem tartózkodhatnak többen a híd zónáján belül egyszerre. Ezt egy számláló fogja számolni mind a két oldalon. Ha valamelyik kapunk kilépsz, a hídra való belépőjegy megvásárlása ismételten szükséges.
KOMMENTEK
andrewboy | 2024.06.06. 08:48
5000 ? elképzeltem hány család fog tolongani, hogy végigsétáljon rajta ...
bouquetk | 2024.06.06. 10:10
Kellett, mint egy falat 🍞.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Hunor csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Hunor Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegy lábánál, 100 méterre a sípályákhoz felvivő libegőtől, a Zemplén Kalandpark közvetlen szomszédságában található. Szolgáltatások: uszoda, fitneszterem, bowling pálya, teniszpálya, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.