Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: csak beoltott síoktatók vehetnek részt továbbképzésen

2021.09.10. Bata Attila

Az osztrák síiskolákat összefogó szervezet (ÖSSV) bejelentette, hogy csak beoltott oktatók vehetnek részt a továbbképzéseinken. Ezen felül azt a javaslatot is megfogalmazták, hogy a síiskolák csak beoltott oktatókat alkalmazzanak a következő szezonban.
Kép: SBSSV Salzburger Berufsschilehrer & Snowboardlehrer Verband
Kép: SBSSV Salzburger Berufsschilehrer & Snowboardlehrer Verband
Akik az ÖSSV kurzusain szeretnének síoktatóvá válni, vagy fejleszteni tudásukat, azok csak Covid-19 elleni védőoltás felvétele után vehetnek részt a tanfolyamokon. A döntés az összes tartományi síoktatói képviselet megszavazta, Vorarlberg kivételével. Indoklásuk szerint, ők is helyeslik és támogatják az oltások felvételét, de nem tennék kötelezővé oktatóik számára. Szerintük a már ismert járványügyi intézkedések elégségesek a biztonságos oktatáshoz.

Az országos szövetség ajánlást is megfogalmazott a síiskolák felé, hogy csak beoltott oktatókkal dolgozzanak a következő szezonban. Ennek azonban nincs kötelező jellege, minden síiskola szabadon dönthet arról, hogy beoltott vagy oltás nélküli oktatókat alkalmaz a szezonban.
SBSSV nyári tréning a kapruni gleccseren
A szigorítások egyik leghangosabb szószólója Salzburg tartomány oktatói szövetsége (SBSSV). Talán azért is, mert a tavalyi szezonban számos kellemetlen eset történt a régióban. Decemberben még az utazási korlátozások előtt érkezők brit oktatók fertőződtek meg nagy számban, majd januárban egy flachaui továbbképzésen a "biztonsági intézkedések betartása mellett"152 oktatóból 90 tért haza fertőzötten.

A salzburgi szövetség arra kéri a tartomány kb. 130 síiskoláját, hogy csak beoltott oktatókat foglalkoztassanak, Ez a saját biztonságuk mellett üzleti szempontból is fontos lehet, ha a tanítványok és a szülők tudják, hogy az itt oktatók védettek. A helyiek nagyon remélik, hogy a tavalyi "katasztrofális szezon" után most egy normális következik.

A kötelező oltás kérdése eléggé megosztó Ausztriában is. A dolgot bonyolítja, hogy még tartományonként is más-más döntéseket fontolgatnak, így az is lehet, hogy ami az egyik tartományban kötelező, az máshol nem. Természetesen országosan is folynak az egyeztetések, hogy milyen munkakörökben rendelhetik el a kötelező oltást, de ennek eredményére még várni kell. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.