Menü ≡

Ausztria: megérkezett a szeptemberi tél

2020.09.25. | Szerző: Stani
Hirtelen tél lett az osztrák hegyekben, míg reggel jóval 2000 m felett volt a hóhatár, késő délutánra már 1000 méter alatt is fehéredett a táj. A havazás különösen Vorarlberg, Tirol és Salzburg tartományokat érinti.
h i r d e t é s
Menetrendszerűen megérkezett a hidegfront, péntek délután Olaszország felől csatlakozott hozzá egy csapadékzóna, ami helyenként intenzív havazást hozott. A hóesés várhatóan szombat estig kitart, a 2000 méter feletti hegyekben 50-80 cm friss hó is összejöhet, helyenként ennél több.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A nyugati tartományokban sok helyütt már 1000 métertől fehéredik a táj, a hóhatár folyamatosan süllyed. Több hegyi útvonal csak hólánccal járható (Ausztriában november 1-től kötelező a téli gumi), így Tirolban Vent, Obergurgl környéki utak és természetesen a Silvretta magashegyi út, továbbá St Anton és Alpe Tauz közti főútvonal.
Salzburgban télies körülményekre készüljünk fel többek közt az Obertauernon átvezető útvonalon, a Gerlos felé tartó főúton és a Hochkönig út egyes szakaszain.
Az intenzív havazás várhatóan kisebbfajta fennakadásokat okozhat a szombat reggeli közlekedésben. A nagy hó súlya alatt a még lombos fák utakra, vezetékekre dőlhetnek. Ami kisebbfajta bosszúság így szeptember végén a közlekedőknek az öröm a gleccsersíterepeknek és télimádóknak; a gleccsereken ma estétől indulhat a hóágyúzás.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »