Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Cortina: alpesi világbajnokság előtt a magyar válogatott

A szakvezetés Tóth Zitától reméli a legjobb eredményt a világbajnokságon

2021.02.05. Magyar Sí Szövetség

Február 7-én, vasárnap a megnyitó ünnepséggel megkezdődik az olaszországi Cortina d`Ampezzóban az alpesisí világbajnokság. A Magyar Sí Szövetség vezetése a legeredményesebb és legígéretesebb válogatott sízőit indítja el, akik a technikai számokban bizonyíthatnak majd.
Tóth Zita
Tóth Zita
A világ egyik legszebb versenypályája fogadja az alpesisí világbajnokság mezőnyét Cortina d`Ampezzóban. A kéthetes világesemény során mintegy 70 ország sízői küzdenek a következő versenyszámokban: kombináció, lesiklás, super-G, óriás-műlesiklás, műlesiklás, csapatverseny és parallel szlalom.

A koronavírus-járvány miatt tavaly ugyanezen a helyszínen elmaradt a világkupa döntője, amely a vb tesztversenye lett volna. A szervezők azt kérték a Nemzetközi Síszövetségtől, hogy 2022-re halasszák az eseményt a pekingi téli olimpia utáni hetekre, de a FIS az eredeti 2021-es időpont megrendezése mellett döntött.

Idén a gyorsasági számokban, a csapatversenyen és a parallel szlalomban nem szurkolhatunk magyar versenyzőknek, de a technikai számokban 4-4 sízőnk is elindulhat.

A lányoknál Tóth Zita, Hozmann Szonja, Majtényi Hanna és Dorultán Katalin áll rajthoz műlesiklásban és óriás-műlesiklásban.

A férfiaknál műlesiklásban Úry Bálint, Trunk Tamás, Kékesi Márton és Nagy Bence versenyez. Hogy férfi sízőink közül óriás-műlesiklásban kik lehetnek ott a vébén, arról a következő napokban megrendezendő időmérő versenyek után dönt Robert Zan vezetőedző. Ebben a számban ugyanis Valeri Dávid és Pál Krisztián is versenyben van még a kijutásért.

Barta Csaba, a Magyar Sí Szövetség alpesi szakágvezetője elmondta, hogy a legjobb eredmény Tóth Zitától várható, aki műlesiklásban a világranglista 236. helyén áll. Esélyes arra, hogy ennek a versenyszámnak a kvalifikációjában a legjobb 25-ben végezzen, és így saját jogon kivívja a főversenybe kerülést, ahol viszontláthatjuk a világ legjobbjai között.

A fiúknál, szintén műlesiklásban, szoros a magyar mezőny, többen is 56 FIS pont körüli teljesítményt tudhatnak magukénak, közülük bárki kvalifikálhatja magát a vb főversenyébe.

Összességében az elvárás mindenkitől a legjobb helytállás. Néhány sízőnknek ez csak az első állomás egy hosszú úton, és elsősorban a tapasztalatszerzés céljából kapnak esélyt egy ilyen rangos eseményen való megmérettetésre.

A FIS Alpesisí Világbajnokságot 2021. február 7-21-ig rendezik meg az olaszországi Cortina d`Ampezzóban. A magyar csapat február 16-án utazik ki a helyszínre.
KOMMENTEK
Old Zaza | 2021.02.10. 23:05
Akkor most indult a Vb vagy nem? sehol semmi info!
Eurosport programjában meg sem említik, hogy csúsznak vagy törölték. Magyar közmédia sporthíreinek küszöbszintjét sem érte el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.