Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elutasították Nassfeld bővítését az olasz oldalon

2017.12.15. Bata Attila

Nem épül meg a nagyon régóta tervezett olasz oldali lift összeköttetés a karintiai Nassfeld síterepén. A múlt héten az osztrák Doppelmayr ultimátumot adott a tervezett lift jelentős költségeit viselő olasz oldalnak, akik válaszuk szerint nem akarják megépíteni a liftet.
Ez a lift már megépült Nassfelden
Ez a lift már megépült Nassfelden
Ez az a lift, amelyet számokkal nehéz pontosan leírni. Az első ötlet az osztrák Nassfeld és az olasz Pontebba összekötésére már 40-50 évvel ezelőtt felmerült, a konkrét tervek kidolgozása is megkezdődött 20-30 évvel ezelőtt. A sok bizonytalanság és késések miatt a lift ára is csak emelkedett, pontosan nem lehet megmondani, a legtöbb becslés mai áron 80-100 millió euró közé teszi.

Ezt az évtizedeken át nyúló rétestésztát elégelte meg a Doppelmayr, és ultimátumot adott az olaszoknak. Kaptak 10 napot, hogy döntsék el, hogy kívánják-e megépíteni a liftet. Vagyis az olaszországi régió biztosítja-e azokat a pénzügyi garanciákat, amelyek az építkezéshez szükségesek?

Az olaszok nemet mondtak, mivel a rájuk eső rész 2009-től 2020-ig a korábbi 48 millió euróról 62 millió euróra emelkedett. Ezzel eldőlt, hogy az új lift nem épülhet meg.

A tervezett liftről nagyon sokat írtunk portálunkon is. Akiket (még) érdekelnek a részletek, az egykori tervek, azoknak a 2013-as cikkünket ajánljuk, ahol optimistán 2016-os átadással számoltak.
KOMMENTEK
HofEE | 2017.12.15. 10:43
Kár érte,de lehet ha megépült volna az árak is felmentek volna Tiroli szintre. Mindenesetre marad a kedvenc síterepem :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.