Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elvitte a lavina, most biztonságosabb lesz az új lift

2012.11.28. Bata Attila

Elvitte a lavina, most biztonságosabb lesz az új lift Az idén márciusban csak a hihetetlen szerencsének volt köszönhető, hogy a liften utazó hetven síelő túlélte, amint lavina sodorja el liftjüket egy francia síterepen. A lavináról döbbenetes videó is készült, amelyet rengetegen láttak. Az idén helyrehozzák a liftet és kiépítik felette a lavinavédelmi rendszert.
Az idén március 2-án egy kb. ötszáz méter széles lavina nyolc méter vastag havat hordott a síliftre, kidöntve az alsó állomás előtti oszlopokat. A liften körülbelül hetven síelő rekedt, közülük negyvenegyet helikopterrel mentettek ki. Az alábbi videó első képsorai szinte az egész világot bejárták, sok embert megdöbbentett az eset.

Az akkori lavina képei és a mostani védelmi rendszer kiépítése
A francia síterep, Saint-Francois-Longchamp (közös síterep Valmorel-lel) tegnap bejelentette, hogy egy hónappal az idei szezonkezdet előtt elkészültek a lift feletti lavinavédelmi építkezésekkel, így az idén helyreállított lift utasai biztonságosabban utazhatnak, mint korábban. A veszélyes helyeken, 175 méter hosszban oszlopokat és lavinafogó vashálót telepítettek a Lauziere pálya mellett. Szakértők szerint a hatalmas vaskeresztekkel megerősített vascsövek és drótháló a csúcs közelében tartja majd a hóomlás nagy részét.

A lift összetört oszlopait és székeit is kicserélik
A lift összetört oszlopait és székeit is kicserélik
A megrongált lift újjáépítése is zajlik. A síterep ígérete szerint a december 22-i nyitásra azzal is elkészülnek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.