Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás után indulhat a hóágyúzás a hazai sípályákon

2022.12.11. Bata Attila

Vasárnap reggelre a mediterrán ciklon több helyen is meghozta a tél első nagyobb havazását. A következő héten éjszakára tartós hideget ígérnek az előrejelzések, így a hóágyúzható hazai pályáinkon megkezdték az előkészületeket.
Eplény ma reggel (Kép: Síaréna Vibe Park)
Eplény ma reggel (Kép: Síaréna Vibe Park)
Ma reggelre az Országos Meteorológiai Szolgálat hójelentése szerint Kékestetőn 22 cm, Bánkúton 15 cm hullott. A Bakonyban 5-15 cm friss havat hozott a második decemberi hétvége. Webkameráinkon látható, hogy a hazai síterepek nagy része befehéredett.
Kékestető (Kép: Robin)
Kékestető (Kép: Robin)
Ez a hómennyiség még kevés a síeléshez, de sokkal biztatóbb, hogy a következő héten a hőmérséklet már alkalmas lesz a hóágyúzásra. Az eplényi síterepen nem is akarnak a következő hétig várni, mostani bejelentésük szerint már ma este elkezdik a hóágyúzást, megfelelő feltételek esetén.
Mátraszentistván (Kép: Robin)
Mátraszentistván (Kép: Robin)
Mátraszentistán a honlapján hétfői vagy keddi hóágyúzásról tájékoztat. A magyar síterepek közül még Sátoraljaújhely és Visegrád rendelkezik a hóágyúzás feltételeivel, vélhetően itt is beindulhat a hógyártás.
Ma reggel a Normafán (Kép: Normafa Park)
Ma reggel a Normafán (Kép: Normafa Park)
Idén debütálhat a hógyártás a Normafán, ahol ma reggelre még egy kevés hó is hullott. Itt havat a sífutóknak és a szánkósoknak gyártanak.
Behavazott út Lillafüreden 2022. december 11-én. MTI/Vajda János
Behavazott út Lillafüreden 2022. december 11-én. MTI/Vajda János
A héten marad a télies időjárás, a hideg mellett további havazás is várható. Elég jó esély van arra, hogy a következő hétvégén már hazánkban is lehet síelni. Az aktuális fejleményekről természetesen mi is beszámolunk. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.