Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztatóan indul a síszezon a magyar pályákon

2022.12.16. Bata Attila

A ma reggeli helyzet alapján hétvégén már legalább két magyar síterepen lehet síelni. Biztatóan alakulnak a dolgok az ünnepi időszak előtt, a következő héten újabb sípályák nyithatnak meg.
Mátraszentistván, nyitás vasárnap 9:30-kor
Mátraszentistván, nyitás vasárnap 9:30-kor
A lehető legjobbkor érkezett meg a havazás és a hideg a magyar síterepekre. A karácsony utáni ünnepi időszakban kerekednek fel a legtöbben, hogy a magyar sípályákon síelhessenek. Az idén nagy az esély, hogy a hóágyúzható pályáink üzemelhetnek. További jó hír a hazai terepeknek, hogy a kiemelt időszak a mostani szezonban az iskolai téli szünet meghosszabbításával számukra is egy héttel kitolódik.

Mátraszentistvánban vasárnap 9:30-kor nyitnak. Ma mediterrán ciklon hoz enyhülést és kiszámíthatatlan állapotú csapadékot az országba. Szombat este már ismét fagyhat a síterepen, így a vasárnapi nyitásnak nincs akadálya. Itt két nap (december 24-25.) kivételével folyamatos nyitvatartást terveznek az év hátralévő részében.
Az Eplényi Síaréna a szezonnyitó napján, 2022. december 14-én. MTI/Vasvári Tamás
Az Eplényi Síaréna a szezonnyitó napján, 2022. december 14-én. MTI/Vasvári Tamás
Ezúttal a legnagyobb hazai hóágyús kapacitással rendelkező, Eplény nyitotta meg a hazai síszezont. Már szerdára elkészítették a négyüléses felvonó mellett található A1-es pályát, így kb. 1,6 kilométer hosszan lehet húzni az íveket a Bakonyban. A síelést vélhetően az említett enyhülés sem zavarja meg, az 50-80 centiméter vastagon előkészített hórétegnek várhatóan nem okozhat komoly károkat a következő két nap.

Hóágyúztak Sátoraljaújhelyen is a héten. Itt még ma éjszaka is havazott a webkamerán képei szerint. Itt sincs már messze a nyitás.
Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely december 13-án
Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely december 13-án
Bölcs taktikát választottak Visegrádon, ahol a rizikós időjárás miatt még csak tesztelték a hóágyúkat és a pályák előkészítéséhez a hideg visszatértével fognak neki. Hamarosan itt is indulhatnak a hóágyúk, és ha minden az elmúlt évek gyakorlata szerint alakul, akkor jövő héten itt is nyithatnak.

Normafánál is hóágyúztak. Itt a többi magyar sítereppel ellentétben a sífutóknak és a szánkózóknak gyártanak havat, amellyel jól haladnak. Szombaton megnyitották a pályákat.

A jelenlegi időjárás-előrejelzések vasárnaptól egészen az év végéig jól néznek ki a hazai síelés szempontjából. Éjszakai fagyok után napközben is csak alig emelkedik a hőmérséklet fagypont felé. Ha az előrejelzés beválik, és a január eleje is jól alakul, akkor a kéthetes téli szünetben nagyon aktív síéletet láthatunk a fent említett öt hóágyúzható terepünkön. A közeljövőben nagyobb havazás nincs a láthatáron, így a hóágyúk nélküli pályák nyitására még várni kell.
KOMMENTEK
Eres | 2022.12.17. 10:26
Azért vicces hogy Sátolaján 500 méternyi pályát 1 nap alatt 6 hóágyúval sem sikerült normálisan behavazni

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.