Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Jahorina: legsikeresebb hétvégéjét zárta a boszniai síterep

2020.02.11. | Szerző: Bata Attila
Az egykori olimpiai színhely az előző hétvégén 10 ezer látogatót fogadott, amely rekordnak számít az idei szezonban. Ehhez kellettek a programok is, de legfőképpen az, hogy a hétvége előtt kb. 35 cm friss hó érkezett a sípályákra.
A helyiek a hétvégén ünnepelhették napra pontosan a 36. évfordulóját annak, hogy 1984-ben az akkori jugoszláv Szarajevó téli olimpiát rendezhetett és annak az alpesi síversenyeit Jahorinán rendezték. Az akkori olimpia egyik fenegyerekéről itt számoltunk be, az utóbbi években épülő-szépülő síterepről pedig itt írtunk a szezon elején.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az idei szezon eléggé kétarcúnak néz ki. Eddig elég kevés hó hullott a síterepen, így nagyon jókor jött a múlt heti adag. A kevés hó ellenére a bevételek eddig kb. 40 %-kal haladják meg a tavaly hasonló időszak számait. Ez különösen figyelemre méltó annak tekintetében, hogy pénzügyileg a tavalyi volt a síterep legjobb szezonja eddig.

Ebben a szezonban 160 ezer síelő érkezett, ehhez képest szintén komolynak tűnik csak az előző hétvégén megfordult 10 ezer bérletes.
További jó hír a síelőknek, hogy a múlt héttől a síterepen állomásozik egy mentőhelikopter. Mostantól a síterep az állandó állomáshelye, és jó tudni, hogy baj esetén, a sípályák sérültjei sokkal rövidebb idő alatt juthatnak el a környező kórházakba.
Helikopter a síterepen
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »