Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ázsia legnagyobb síterepét építik fel Kínában

2009.09.06. Bata Attila

Ázsia legnagyobb síterepét építik fel Kínában A héten jelentették be, hogy a kínai Hszincsiang tartomány nyugati részében jövőre megkezdik Kína, de egyben az egész ázsiai térség legnagyobb síterepének építését. Az építkezést öt részletben valósítják meg, a hatalmas beruházás teljes befejezése tíz év múlva várható.
Oumning Suuess Limited, a honkongi székhelyű energetikai vállalat körülbelül öt milliárd juanból (kb. 140 milliárd forint) nemcsak egy síterepet, hanem különböző látványosságokat is tervez az eddig érintetlen hegységbe. A tervezett síterep legmagasabb pontja 2600 méteren található, innen indulnak majd a pályák, körülbelül 600-800 méter szintkülönbségű pályákat álmodtak meg a síparadicsom tervezői.

A komplex idegenforgalmi központban a sípályákon kívül még megépítenek egy mesterséges tavat, szállodákat, és golfpályákat. A 2000 méter átlagmagasságú síterepen a hírek szerint novembertől májusig lehet majd síelni. A tartomány korábban is népszerű volt a turisták körében, de ez a népszerűség az idén július óta nagyon komolyan visszaesett.

A tartományban nagy számban élnek az ujgurok, akik már többször véres harcot vívtak függetlenségükért, és az erős kínai felügyelet ellen. Július 5-én lezajlott nemzetiségi összecsapásokban körülbelül 200 ember vesztette életét, javarészt az ujgur lakosság részéről. A helyi idegenforgalmi hivatala adatai szerint a zavargások óta a turisták száma jelentősen csökkent a régióban. Az új síterep megépítésének bejelentése az első fontos idegenforgalmi hír július óta.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.