Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén először lesz Libegők Éjszakája

2018.06.14. Wesselényi Andrea

2018. július 28-án, szombaton rendezik meg először a Libegők Éjszakáját Magyarországon, amikor 3 hazai helyszínen lehet a szokásos nyitvatartási időn túl is libegőzni és a hegyről csillaghullást nézni. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai hegyvidékek értékeire és a négyévszakos kirándulóközpontok fejlesztésére.
Zugligeti Libegő
Zugligeti Libegő
Az újdonságnak számító eseményt a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter június 13-án tartott közgyűlése után jelentette be Fehér Gyula, a klaszter elnöke a sajtónak. Fehér Gyula elmondta, hogy a eseményhez az ihletet a 2018. február 14-én megrendezett I. Sípályák Éjszakája adta, mely a téli rendezvény nyári folytatásának is tekinthető.
A nemrégen felújított Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont adott otthont a Chernel Síklaszter éves közgyűlésének a Zugligeti úton. Fotó: W.A.
A nemrégen felújított Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont adott otthont a Chernel Síklaszter éves közgyűlésének a Zugligeti úton. Fotó: W.A.
A hazai hegyek kirándulóhelyei látványosan bővülnek. Erre jó példa, hogy 2015-ben csupán 3 libegő volt hazánkban, idén ősszel már a 7. ülőlift kerül átadásra. Még az idén felvonó létesül ugyanis a Mátra egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Sástónál, ahol már folyik az építkezés.

Az I. Libegők Éjszakája nevű rendezvény 2018. július 28-án, szombaton este kerül megrendezésre 3 hazai helyszínen: Budapesten, Eplényben és Sátoraljaújhelyen. A szervezők olyan dátumot választottak, amikor a libegőzés mellett élmény lehet az is, hogy tiszta idő esetén meg lehet csodálni a Piscis Austrinidák meteorrajt. A részletes programot a szervezők júliusban teszik majd közzé.
A Libegők Éjszakája helyszínei: Budapest, Eplény, Lillafüred és Sátoraljaújhely | Fotók: sielok.hu, Bringaréna, Vajda János/MTI, Zemplén Kalandpark
A Libegők Éjszakája helyszínei: Budapest, Eplény, Lillafüred és Sátoraljaújhely | Fotók: sielok.hu, Bringaréna, Vajda János/MTI, Zemplén Kalandpark

Frissítés (2018.07.26.): Most érkezett az infó, hogy Lillafüreden nem lesz éjszakai libegőzés. A cikket ennek megfelelően javítottuk.

A zugligeti úti Lóvasút rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztató házigazdája a Normafa Park volt, ők is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere támogatásáról biztosította a rendezvényt. Mikó Gergely, a Normafa Park igazgatója a hivatalos bejelentés után meghívta a sajtó képviselőit egy bejárásra, ahol libegőzés után megtekintettük a régi sípályákat és elmondta a fejlesztési terveket. Ezekről külön cikkben számolunk majd be.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.