Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Livigno: idén is megrendezték az augusztusi síversenyt igazi havon

2024.08.31. Bata Attila

Már hagyománynak számít, hogy augusztus végén, a nyári melegben sífutó versenyt rendeznek az olasz Livigno belvárosában. Az előző szezonból eltárolt hó biztosítja a pályát a versenyzőknek és egy ízelítőt a télből a nézőknek. Mostanra a nyári szezon egyik legfontosabb eseményévé vált a rendezvény.
A verseny (livigno.eu)
A verseny (livigno.eu)
Csütörtökön rendezték az idei viadalt, amelyre a település főutcáját legalább 1 kilométer hosszban terítették be hóval. Az ezerméteres sífutó verseny rangját emelte, hogy részt vettek rajta az olasz sífutó válogatott tagjai is. A verseny után az amatőrök vehették birtokba a pályát és szokás szerint jelmezes örömsíeléssel zárult a nap.
A sétálóutca csütörtökön
A sétálóutca csütörtökön
A havat a település emelletti mezőn tárolták. Márciusban hatalmas kupacba gyűjtötték, majd szigetelő fóliával lefedték és csak a verseny előtt bontották ki. Korábbi adatok szerint 80 ezer köbméter havat tároltak, ebből kb. 70% megmarad fóliabontáskor.
Rövid összefoglaló
Ahogy a videókban is látható, a havat a verseny napján terítették szét a sétálóutcán, így a turisták is kaptak egy kis ízelítőt a hűsítő „fehér aranyból”. Délután 20-25 fokot is mutatott a hőmérő, így a hó eltakarításával túl sok gond nem volt.
Hópark ugtatókkal (Kép: livigno.eu)
Hópark ugtatókkal (Kép: livigno.eu)
A település egyik részén egy mini hóparkot is építettek, ahol a profik trükköket mutattak be. Ne felejtsük, hamarosan téli olimpiát rendeznek a régióban, már csak másfél évet kell várni 2026 februárjáig.
Síutás jelmezben (Kép: livigno.eu)
Síutás jelmezben (Kép: livigno.eu)
Síutás jelmezben (Kép: livigno.eu)
Síutás jelmezben (Kép: livigno.eu)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Loredana csillagcsillagcsillag
3 csillagos, 1 hetes turnusban foglalható hotel 150 méterre Livigno legközelebbi sípályájától/ülőliftjétől és 1,5 km-re a város központjától. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, félpanzióval, vagy teljes ellátással, ingyenesen használható szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.