Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síbalesetek Nassfelden és Korompán

2011.02.27. Bata Attila

Magyar síbalesetek Nassfelden és Korompán Tegnap már beszámoltunk néhány szerencsétlen balesetről az előző napokból. Sajnos a balesetet szenvedett magyar állampolgárok száma tovább emelkedett. Szombaton karintiai Nassfeld síterepén és a szlovákiai Korompán kellett magyar síelőket helikopterrel kórházba szállítani.
Szerdán egy pályán kívüli síelés közben megsérült magyar állampolgárt szállítottak helikopterrel a kórházba Nassfeldről. Szombat egy újabb magyar állampolgár szenvedett súlyos sérülést Karintia legnagyobb síterepén.

Szombaton 11:30 körül következett be a magyarok balesete. Osztrák jelentések szerint egy 36 éves tapolcai lakos a Familienabfahrt pályán hódeszkázott csoportjával Nassfelden. A férfi gyorsabb volt a csoport tagjainál, ezért leült a hóba, hogy bevárja a többieket. Pontosan, amikor felállt, hogy folytassa az útját a csoport másik tagja, egy 27 éves síelő ütközött vele. A síelő jobb lábán mély vágást szenvedett a másik férfi hódeszkájától. A síelőt elsősegélynyújtás után helikopterrel vitték kórházba.

Szombaton Szlovákiában is történt magyar vonatkozású síbaleset. A Kassa (Košice) környéki Korompához (Krompachy) tartozó Plejsy síterepen egy magyar síelő szenvedett balesetet szombat este. A gerincsérülést szenvedett 54 éves magyar síelőt helikopterrel szállították a kassai kórházba.

Szintén baleset történt a Selmecbánya (Banská Štiavnica) melletti Salamandra síterepen, ahonnan a magyar határhoz közeli Nagykürtös (Veľký Krtíš ) településről származó 27 éves síelőt kellett helikopterrel kórházba szállítani.
KOMMENTEK
maki74 | 2011.02.28. 09:39
Üdv
Sajnos a nassfeldi történet egy része igaz.
A baleset nem a pályán történt ütközés következménye. Nem történt ütközés. A felvonóból kiszálva vártuk egymást. Egymés mögött áltunk és szerencsétlen módon egymásra dőltünk. Balesetmentes csúszást mindenkinek.
Bata Attila | 2011.02.28. 10:38
maki74, köszi a pontosítást, jobbulást kívánunk mindenkinek!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.