Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mától kérik a negatív tesztet a szlovák sípályákon

2020.12.14. Bata Attila

Miben közös a híres, amerikai síterep, Aspen a szlovák síterepekkel mostanában? Ezeken a helyeken csak 72 órásnál nem régebbi, negatív Covid-teszttel engedélyezett a síelés és a szállodák használata. Mindkét helyen mától lépett életbe a szabályozás.
Donovaly
Donovaly
Ahogy korábban írtuk, hétfőtől minden 10 év feletti vendég számára kötelező a negatív Covid-teszt a szlovák síterepeken. Sajtóinformációk szerint nem árt, ha az erről szóló igazolást mindig magunknál tartjuk a síelés folyamán. Az igazolást a kasszáknál, a bérletvásárlásnál kérhetik először, valamint a síterepeken olyan zónákat alakíthatnak ki, ahol szúrópróbaszerűen ellenőrzik a síelőket.
Donovaly december 14-én: egy síelő bérletet vásárol igazolással (Kép: TASR)
Donovaly december 14-én: egy síelő bérletet vásárol igazolással (Kép: TASR)
Negatív tesztet elég kevés helyen kérnek a síeléshez. Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter szerint Szlovákia az egyetlen ország, amelyik negatív koronavírus-teszt ellenében engedélyezi a síközpontok és a szállodák működését. Ezzel Szlovákia "egy kategóriába" került a gazdagok coloradói síterepével, Aspennel, amely szintén csak negatív teszttel látogatható. Észak-Amerikában egyébként nem kötelező feltétel a negatív teszt, ezt Aspen saját hatáskörében vezette be. Szlovákiában megfelel egy PCR vagy antigén teszt is, Aspenben csak a PCR-t fogadják el.

A miniszter azt is hozzátette, hogy a "síterepek felelőssége, hogy csak negatív teszttel rendelkezők használhassák a sílifteket".
Csorbató az első napon: a "főnök" indítja a szezont
Szlovákiában lassan beindul az idei szezon, vasárnap már hat síterepen (Donovaly, Chopok, Csorbató, Rohács, Opalisko - Závažná Poruba és Jahodná) lehetett síelni. Jasnán már a hegyimentőknek is intézkedniük kellett, az egyik síelő a még lezárt pályán próbált lejönni a ködben, sérülésekkel megúszta.

Másik friss szabály mától, hogy a kabinos liftekben csak 1 személy utazhat, több személy esetén csak a közös háztartásból érkező családtagok használhatják egyszerre. 

A hírek szerint a szlovák kormány a december 21-től érvényes, új járványügyi intézkedéseket szerdán jelenti be.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.