Menü ≡

Mától kérik a negatív tesztet a szlovák sípályákon

2020.12.14. | Szerző: Bata Attila
Miben közös a híres, amerikai síterep, Aspen a szlovák síterepekkel mostanában? Ezeken a helyeken csak 72 órásnál nem régebbi, negatív Covid-teszttel engedélyezett a síelés és a szállodák használata. Mindkét helyen mától lépett életbe a szabályozás.
h i r d e t é s
Ahogy korábban írtuk, hétfőtől minden 10 év feletti vendég számára kötelező a negatív Covid-teszt a szlovák síterepeken. Sajtóinformációk szerint nem árt, ha az erről szóló igazolást mindig magunknál tartjuk a síelés folyamán. Az igazolást a kasszáknál, a bérletvásárlásnál kérhetik először, valamint a síterepeken olyan zónákat alakíthatnak ki, ahol szúrópróbaszerűen ellenőrzik a síelőket.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Negatív tesztet elég kevés helyen kérnek a síeléshez. Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter szerint Szlovákia az egyetlen ország, amelyik negatív koronavírus-teszt ellenében engedélyezi a síközpontok és a szállodák működését. Ezzel Szlovákia "egy kategóriába" került a gazdagok coloradói síterepével, Aspennel, amely szintén csak negatív teszttel látogatható. Észak-Amerikában egyébként nem kötelező feltétel a negatív teszt, ezt Aspen saját hatáskörében vezette be. Szlovákiában megfelel egy PCR vagy antigén teszt is, Aspenben csak a PCR-t fogadják el.

A miniszter azt is hozzátette, hogy a "síterepek felelőssége, hogy csak negatív teszttel rendelkezők használhassák a sílifteket".
Csorbató az első napon: a "főnök" indítja a szezont
Szlovákiában lassan beindul az idei szezon, vasárnap már hat síterepen (Donovaly, Chopok, Csorbató, Rohács, Opalisko - Závažná Poruba és Jahodná) lehetett síelni. Jasnán már a hegyimentőknek is intézkedniük kellett, az egyik síelő a még lezárt pályán próbált lejönni a ködben, sérülésekkel megúszta.

Másik friss szabály mától, hogy a kabinos liftekben csak 1 személy utazhat, több személy esetén csak a közös háztartásból érkező családtagok használhatják egyszerre. 

A hírek szerint a szlovák kormány a december 21-től érvényes, új járványügyi intézkedéseket szerdán jelenti be.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »