Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pohorje a baleset után: már építik az új liftet

2009.09.25. Bata Attila

Pohorje a baleset után: már építik az új liftet A szlovén Maribor (Pohorje) mindent megtesz annak érdekében, hogy megmentse az idei szezont a sajnálatos júliusi baleset után. Július közepén a kabinos lift egyik tartóoszlopa kitört és néhány kabin lezuhant. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a lift kiesése komoly gondokat jelent a téli szezon előtt.
A helyi önkormányzat, amely a síterep üzemeltetője, meghozta a döntését, és teljesen új liftet kap Pohorje síterepe a balesetet szenvedett felvonó helyett. Ezzel a döntéssel sokakat megnyugtattak, főleg azokat, akik szerint már korábban nyugdíjazni kellett volna több mint ötvenéves liftet, amelynek a műszaki állapota iránt egyre csökkenő bizalommal tekintettek. Most már csak az maradt hátra, hogy versenyt kell futni az idővel, hogy időben lehessen használni az új felvonót.

Az esély megmaradt arra, hogy ismét használni lehessen a liftet, hiszen lezajlottak a tárgyalások a liftépítőkkel, és a síterep az olasz Leitner cég ajánlatát tartotta a legjobbnak, akik vállalták, hogy szezonkezdetre elkészülnek a feladat első részével. A tervek szerint egy óránként 2400 személyt szállítani képes gondolás lift épül a régi nyomvonalán, de az idő rövidsége miatt ezt már nem lehet teljesen felépíteni. Az építkezést két részre bontották. Az első részben kimarad az állomások felújítása, és az alsó állomás mellé tervezett kabintároló megépítése, így a felvonó is csak kisebb kapacitással üzemelhet az idei szezonban. Az mostani télre tervezett 1200 fő/órás kapacitás is még így is jó megoldásnak tűnik a mostani helyzetben. Az idei szezon után természetesen elkészülnek a hiányzó építkezésekkel, és jövőre már tényleg teljes kapacitással mehet a felvonó.

Az építkezés a múlt héten már megkezdődött, az új lift a régi nyomvonalára kerül. A régi, problémás, sokak által kritizált tartóoszlopokat eltávolítják, és helyettük újakat állítanak fel, de nem pontosan a régi oszlopok helyén. Így fordulhat elő, hogy két különböző céget bíztak meg a nyomvonal munkálataival: az egyik a régi lift oszlopait távolítja el, a másik pedig az új oszlopokat állítja be szinte egyidőben.

Az új lift építése összesen 12,5 millió euróba kerül, ebből az első fázis költsége 8 millió euró.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.