Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rendezte havas vitáját az eplényi síterep a szomszéd faluval

2020.01.14. Intersport Síaréna

Egy régóta fennálló vitát sikerült békésen lezárni Olaszfalu község polgármesterének és az eplényi Síaréna Kft. ügyvezetőjének.
Kép: Czinderi Zoltán
Kép: Czinderi Zoltán
Rejtélyes módon a hazai síszezon indulásával, az Eplény közeli Olaszfaluban rendszeresen több hó van, mint a megye más településein. Ez jelentősen elgondolkodtatta a falu és a környék lakóit, akik szerint a sípálya hóágyúi felelősek ezért a különös jelenségért.
Ebele Bálint az eplényi Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója cáfolja ezt az állítást, azonban szeretné megőrizni a baráti kapcsolatot Olaszfaluval, így egy gesztusértékű ajánlattal állt a község polgármestere elé.

A Síaréna Kft. a síszezon hátralévő részében ingyenes síelési lehetőséget biztosít a Villax Ferdinánd Általános Iskola tanulóinak. A sípályát üzemeltető vállalkozás ezzel kíván hozzájárulni a gyermekek egészséges életmódra való neveléséhez.
A síterep és a település a térképen
A síterep és a település a térképen
Boriszné Hanich Edit, Olaszfalu polgármestere és Ebele Bálint az eplényi Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója kézfogással pecsételték meg az egyezséget, továbbá megállapodtak abban, hogy a jövőben nem kívánnak vitákba bocsátkozni egymással az ügy kapcsán. Mindkét fél arra koncentrál majd, hogy a lehető legtöbb pozitívumot felismerjék a kialakult helyzetben és kiaknázzák a lehetőségeket a különös jelenség kapcsán, hiszen ez csak hó.
KOMMENTEK
banhidit | 2020.01.14. 23:12
Hajrá Olaszfalu! Lassan a sípályát sem lehet majd behavazni, olyan sok hókerülő hőmérséklet lesz a jövőben magyar teleinken. De Olaszfaluban azért még talán lesz hó.
TZoli | 2020.01.15. 13:05
Olaszfalura rálátni a síterep tetejéről. El tudom képzelni, hogy megfelelő széljárás esetén behavazódik a hóágyúzástól a környék.
coolio96 | 2020.01.15. 14:25
Nem is értem, mit képzel ez a "HÓ" magáról, hogy merészel télen megjelenni...
Azt meg végképp nem értem, hogy ez valakit zavar. Bár...
patkaizsolt | 2020.01.15. 14:51
Emberek vagyunk. Ha nyáron nagy meleg van, baj, ha télen hideg van, baj, ha esik az eső, baj, ha szárazság van, baj, ha fúj a szél, baj, ha nem fúj, baj... stb. valakinek biztosan. Így kell egymás mellett élnünk!
zsemle85 | 2020.01.15. 19:48
Idetolhatja magát Eplény a szomszédságunkba (Bp. XVIII-XIX. ker.), mi szívesen látjuk őket!
tibor76 | 2020.01.16. 08:06
TZoli: Nem arról van szó, hogy a szél elviszi/elfújja a hóágyúk által "kilőtt" havat, sokkal inkább, hogy a hóágyúk által a levegőbe jutatott magas páratartalmű vízgőz épp ott csapódik ki. Kb. mintha "ipari havazás" lenne.
TZoli | 2020.01.16. 10:56
Oké, valami ilyesmi lehet.
etemesi | 2020.01.17. 15:09
A sípályán ez az "ipari" hó még csak a sokkal kevésbé pejoratív értelmű "technikai" hó, ami annál jobban hasonlít a természeteshez, minél messzebb csapódik ki. Bárcsak jönne Pest felé is ! És akkor mi is ingyenesen síelhetnénk Eplényben :)
mattiasz | 2020.01.18. 20:33
Itt lakom közel, évek óta figyelem a vitát. A behavazott falvaknak a hóeltakarítás gond. Hol Olaszfalut, hol Nagyesztergárt havazza be széljárástól függően.

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.