Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Schladming: a Hirscher utáni korszak első esti versenye

2020.01.28. | Szerző: Bata Attila
Ma este ismét a tévé elé ülhetünk, hogy a világ legnépszerűbb esti szlalom versenyét megtekinthessük a Ski amadé sírégióban található Schladming (Planai) síterepéről.
A világ legjobb szlalomosainak alig kellett utazni, hogy a vasárnapi kitzbüheli verseny után a következő állomásra, Schladmingba érkezzenek. Már hagyomány, hogy a kitzbüheli verseny után két nappal ismét összecsapnak a legjobbak, ezúttal esti versenyen, villanyfény mellett.

A szervezők szerint az idén remek minőségű pályát sikerült készíteniük, ezzel nem lesz gond. Az elmúlt héten 15 hóágyú ontotta a havat a mínuszokban, kihasználva a hőmérsékleti inverziót, vagyis a síterep alján található pályán mínuszokat mértek, míg a hegytetőn jóval melegebb volt. Ezt az állapotot söpri ki a kedden érkező változás, remélhetőleg nem okoz gondokat sem rendezőknek, sem a nézőknek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A schladmingi verseny egyik megszokott velejárója, hogy hivatalosan 45 ezer jegyet adnak el, de a hírekben szereplő 50 ezer néző is elfogadott. A szervezők az idén már 40 ezer eladott jeggyel is elégedettek lennének, tekintve, hogy a legjobb osztrák, a tavalyi verseny győztese, Marcel Hirscher visszavonult és utána nem tolonganak a győzelemre esélyes hazaiak. Az idei versenyeken akad norvég győztes (Henrik Kristoffersen), franciák: Alexis Pinturault és Clement Noel, aki már kétszer is nyert. Valamint a svájci Daniel Yule, aki már háromszor végzett az első helyen az idei szezonban. Osztrák győzelem vaskos meglepetés lenne.

Már írtunk a kitzbüheli verseny remek televíziós nézettségéről. Mivel itt esti versenyről van szó, főműsoridőben adják, a nézők száma magasabb szokott lenni. Tavaly 1,97 millió osztrák ült le a tévé elé, hogy kiszurkolja Hirscher győzelmét. Sokan kíváncsian várják, a nézettségi adatokat is az első Hirscher nélküli versenyen.
Hogy ki nyer ma este? Az Eurosport közvetítéseiben megláthatjuk. Az első futam 17:45-kor, a második 20:45-kor kezdődik.
2020.01.29. 00:29:32 sneeuw
Nem az a meglepő, hogy Kristoffersen nyert (bár ha nem hibázik az osztrák Marco Schwarz, akkor megnyerhette volna a Night Race-t), vagy hogy Pinturault lett a második, hanem az, hogy egy nem túl fiatal brit (David Ryding) egy lyukas Fischer léccel a 8. lett! :) Ezek alapján lehet, hogy a jövőben kellene egy magyart is indítani. :)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 420 vendég és 25 regisztrált felhasználó látogatja.