Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: a Hirscher utáni korszak első esti versenye

2020.01.28. Bata Attila

Ma este ismét a tévé elé ülhetünk, hogy a világ legnépszerűbb esti szlalom versenyét megtekinthessük a Ski amadé sírégióban található Schladming (Planai) síterepéről.
A világ legjobb szlalomosainak alig kellett utazni, hogy a vasárnapi kitzbüheli verseny után a következő állomásra, Schladmingba érkezzenek. Már hagyomány, hogy a kitzbüheli verseny után két nappal ismét összecsapnak a legjobbak, ezúttal esti versenyen, villanyfény mellett.

A szervezők szerint az idén remek minőségű pályát sikerült készíteniük, ezzel nem lesz gond. Az elmúlt héten 15 hóágyú ontotta a havat a mínuszokban, kihasználva a hőmérsékleti inverziót, vagyis a síterep alján található pályán mínuszokat mértek, míg a hegytetőn jóval melegebb volt. Ezt az állapotot söpri ki a kedden érkező változás, remélhetőleg nem okoz gondokat sem rendezőknek, sem a nézőknek.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
A schladmingi verseny egyik megszokott velejárója, hogy hivatalosan 45 ezer jegyet adnak el, de a hírekben szereplő 50 ezer néző is elfogadott. A szervezők az idén már 40 ezer eladott jeggyel is elégedettek lennének, tekintve, hogy a legjobb osztrák, a tavalyi verseny győztese, Marcel Hirscher visszavonult és utána nem tolonganak a győzelemre esélyes hazaiak. Az idei versenyeken akad norvég győztes (Henrik Kristoffersen), franciák: Alexis Pinturault és Clement Noel, aki már kétszer is nyert. Valamint a svájci Daniel Yule, aki már háromszor végzett az első helyen az idei szezonban. Osztrák győzelem vaskos meglepetés lenne.

Már írtunk a kitzbüheli verseny remek televíziós nézettségéről. Mivel itt esti versenyről van szó, főműsoridőben adják, a nézők száma magasabb szokott lenni. Tavaly 1,97 millió osztrák ült le a tévé elé, hogy kiszurkolja Hirscher győzelmét. Sokan kíváncsian várják, a nézettségi adatokat is az első Hirscher nélküli versenyen.
Edzés a Night Race előtt - fotó: Szántó György
Edzés a Night Race előtt - fotó: Szántó György
Hogy ki nyer ma este? Az Eurosport közvetítéseiben megláthatjuk. Az első futam 17:45-kor, a második 20:45-kor kezdődik.
KOMMENTEK
sneeuw | 2020.01.29. 00:29
Nem az a meglepő, hogy Kristoffersen nyert (bár ha nem hibázik az osztrák Marco Schwarz, akkor megnyerhette volna a Night Race-t), vagy hogy Pinturault lett a második, hanem az, hogy egy nem túl fiatal brit (David Ryding) egy lyukas Fischer léccel a 8. lett! :) Ezek alapján lehet, hogy a jövőben kellene egy magyart is indítani. :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.