Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

8 sportággal, 4 versennyel debütál az eplényi Snow Day

2010.01.05. sielok.hu

Magyarországon ez idáig egyedülálló sportesemény kerül megrendezésre 2010. január 16-án: a hóágyúzott eplényi sípályán, egy nap leforgása alatt összesen 8 téli sportággal ismerkedhetnek meg a kilátogatók. A Snow Day-en a síszámok és a snowboard mellett a kutyaszán és a jégszobrászat is szerepel a programban.
Mint Barbai Áron főszervező elmondta, a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület és a Nordica Skiarena Eplény hagyományteremtő szándékkal rendezi a SNOW DAY elnevezésű téli sportfesztivált, melyet azért hívtak életre, hogy legyen egy olyan nap, amikor az érdeklődők egy helyen ismerkedhetnek meg minél több téli sportolási lehetőséggel, a magyarországi szakszövetségek bemutathatják működésüket, a gyerekek kipróbálhatják az általuk még ismeretlen sportágakat, felszereléseket, eszközöket.

Egy napon, egy helyszínen lesznek jelen a különböző téli sportok képviselői: alpesi és freestyle síelők és snowboardosok, telemarkosok, sífutók, síugrók, biatlonisták, kutyaszánhúzók és jégszobrászok. A kicsik a hógolyózás és hóemberépítés mellett közelebb kerülhetnek a havas sportokhoz, akár még a pályakitűzés feladataiba is bepillanthatnak - mondta a főszervező, aki hazai vonatkozású síversenynek rendezése tekintetében már letette névjegyét.

Az esemény kísérő programja egy 24 órás freestyle sí- és snowboard ugrás a sípálya snowboardparkjában. A rekord kísérlet január 15-én 18 órakor veszi kezdetét.

A Snow Day-t megelőző napon, január 15-én a Síoktatók Magyarországi Szövetsége Által ingyenes síoktatásra jelentkezhetnek a síelés iránt érdeklődők, az esti sízésen és azt követően pedig Snowattack és Partysítábor Before Party-ban lehet részük az előre regisztrálóknak (www.snowstyle.hu).

A szórakoztatás mellett a jótékonykodásra is gondoltak a szervezők, hiszen január 14-én jótékonysági akció keretében a hátrányos helyzetű és beteg gyerekek tanulhatnak síelni hazai celebekkel. Ráadásként a bátrabb hírességek a Snow Day keretén belül egy Celeb Kupán is megmérettetik magukat.

A programok reggel kilenc órától estig tartanak. A Snow Day alkalmával amatőr sí illetve snowboard verseny is kiírásra kerül, csak úgy, mint az igazolt versenyzők részére az Alpesi Sí és Snowboard Verseny a Nordica Bajnoka címért.

AZ IGAZOLT VERSENYZŐKNEK MEGHIRDETETT PROFI ÓRIÁS MŰLESIKLÓ VERSENY ELMARAD!!! Az időjárási körülmények sajnos nem elég kedvezőek ahhoz, hogy 4-es pályát szombatra a Magyar Kupafutam előírásainak megfelelő állapotba havazzuk.
A versenyzők megértését ezúton is köszönjük!

Természetesen a Snow Day többi rendezvénye meg lesz tartva mint például a Veszprém Megyei Nyílt Bajnokság a Telemark Kupa, 24 jump jam, Celeb Kupa és még sok minden más.

Az esemény zártkörű rendezvénynek minősül, így ezen a napon a sípálya területére érkezőknek egységesen 3.300 Ft-ot kell fizetniük, mellyel részt vehetnek a számos meghirdetett programon és természetesen használhatják a felvonókat és sípályákat is!

A rendezvény időpontja: 2010. január 16.

Helyszín: Eplény, Síaréna

Programok:
  • Játékos vetélkedők, illetve versenyek, hogy megismerhessék a sportágak verseny jellegét is.
  • Kreatív feladatok megoldása a különböző sportágakon belül, ezzel is fejlesztve a gyerek egyéniségét
  • Iskolák testnevelő tanárainak bevonása a téli sport életbe
  • Iskolák közti presztízs csata kialakítása:
    „mely iskolában található több téli sportot sikeresen elsajátító diák”
  • A magyarországi téli sportolást biztosító létesítmények és helyszínek megismertetése
  • A különböző felszerelések bemutatása
  • Felszerelések tesztelése
  • Speciális ruházatok bemutatása és kipróbálása
  • Speciális felszerelések karbantartásának bemutatása
A rendezvény támogatói: Nordica, TOKO, ALPINA, LEVEL, DIEL, Náncsi Néni Vendéglője, Épitész Pince Étterem, Rapidus Optika, Uniqa, Chio, Ramada Hotel, Síelők.hu, Sí tv, Coca-Cola.

További információk:
Barbai Áron főszervező - 20/394-2203, barbai.aron@gmail.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.