Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonkezdet Szlovéniában, néhány síterep már üzemel

2022.12.09. Bata Attila

Az elmúlt szezonban jelentősen emelkedett a szlovén síterepek népszerűsége a magyar síelők körében. Szétnéztünk, hogyan indul a szezon délnyugati szomszédunknál.
Vogel nyitás előtt
Vogel nyitás előtt
Két héttel ezelőtt furcsa dolgokat produkált a mediterrán ciklon a szlovén hegyekben. Az alacsonyabb Pohorje-hegységben 40-50 cm hó hullott, míg az általában havasabb és magasabb Júliai-Alpokban csak 10 cm a felső részeken. A hirtelen jött hómennyiséget Maribor-Pohorje síterepe kihasználta és megnyitotta a pályákat az Areh részen. A félméteres természetes hótakaró azóta 20 centiméteresre zsugorodott, de a pályákon a hóágyúk hizlalták a havat. Maribor-Pohorje a mostani hétvégén is nyitva tart.

A szintén pohorjei Kope síterepe is kinyitott az előző hétvégére, a mostanin pedig hivatalosan is megkezdik az idei szezont.
Kanin, webkamera két nappal ezelőtt
Kanin, webkamera két nappal ezelőtt
A Júliai-Alpok azóta szép lassan behozta a lemaradását a hómennyiségek tekintetében. Kanin síterepén ma reggel már 115 centimétert mutatott a mérce, itt a következő héten nyithatnak. A szlovén rész az idén ismét összekötött az olasz oldallal (Sella Nevea), ahol már néhány pálya ezen a hétvégén is üzemel.

Ugyanitt, Vogel síterepe ma reggel 53 cm természetes havat mért és itt is beindítják erre a hétvégére az első sílifteket.

A hegység harmadik síterepe, Krvavec 43 cm természetes hóval dicsekedhet, de itt még a hóágyúzás is engedélyezett. Hétvégére már néhány pályát kinyitnak, első hétvégén még a tavalyi árakon. A síterep főszezonban két euróval emelte a napijegyek árait tavalyhoz képest.
Krvavec nyitás előtt
Krvavec nyitás előtt
Rogla is erre a hétvégére tervezte a síszezon kezdetét, azonban a viharos időjárási előrelejzések miatt hétfőre, december 12-re halasztották.

Szlovéniában tehát, ha lassan is, de beindul a szezon. A következő héten újabb havazás és hidegfront érkezik, így a december 17-i hétvége javulást hozhat mind a nyitvatartó síterepek és az üzemelő pályák számában.

Szlovénia a következő szezonra jelentősen modernizálja síliftjeit. Kormányzati támogatásból 10 síterepen adnak át új felvonókat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.