Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: a síterepek a lezárás alatt is készülnek a nyitásra

2021.11.25. Bata Attila

Csütörtöktől kéthetes lezárás lépett érvénybe Szlovákiában, amely a síterepeken is megtiltja az üzemeltetést. A zárlatot a síterepek nagy része hóágyúzással és a pályák előkészítésével tölti, egy esetleges december 9-i nyitás nagyjából egyezik a korábbi évek gyakorlatával.
Donovaly: megkezdődött a Nova Hola oldal behavazása
Donovaly: megkezdődött a Nova Hola oldal behavazása
A mától életbe lépett lezárások miatt a síterepek sem nyithatnak ki. Szállásokat csak üzleti célból adhatnak ki, a vendéglők pedig csak elvitelre szolgálhatnak ki. A lezárások mindenkire vonatkoznak, tehát az oltottakra és az oltatlanokra is. A bejelentés két hétre szól, azzal a kitétellel, hogy 10 nap múlva felülvizsgálják az aktuális helyzetet, és annak alapján döntenek a folytatásról.
Csorbató
A síterepek már kommunikálták a zárást, egyesek már a december 9-i nyitás dátumát is, amelyet idővel megerősíthetnek vagy pontosíthatnak a döntéshozók. A zárlattal egyidőben megkezdődött a pályák előkészítése. Számos síterep számolt be arról, hogy megkezdték a hóágyúzást. Az időjárás is partner a technikai havazáshoz, hiszen tegnap este az idén először süllyedt a hőmérséklet mínusz 10 fok alá Szlovákiában. Garamszécs (Polomka - 614 m) környékén mínusz 10,5 fokot mértek.
Jasná/Chopok
Jasná/Chopok
Amennyiben december 2. hétvégéjén már tényleg lehet síelni Szlovákiában, az még nem jelent komoly bevételkiesést a síterepeknek, hiszen a korábbiakhoz képest 1-2 hétvége a csúszás, és azokon a hétvégéken jobbára csak néhány pálya üzemelt. A jó hír, hogy pénteken havazás érkezik Szlovákiába. Ennek a pontos mennyisége és földrajzi kiterjedése még eléggé bizonytalan, de az biztos, hogy idén először fog havazni az alacsonyabb síterepeken is.
Vrátna Malá Fatra
Vrátna Malá Fatra
A hóágyúzás a december elején általában nyitásra készülődő síterepeken (pl. Jasná, Csorbató, Tátralomnic, vagy Donovaly) már megkezdődött. Ilyenkor az előző évek bevált forgatókönyvét követik, előre meghatározott sorrendben készítik elő a pályákat.
KOMMENTEK
Sansovino | 2021.11.25. 22:01
A lezárás a legrosszabb üzenet, azoknak aki vállalva a kockázatot beoltatták magukat. (Idióta politikusok!) ☺

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, az Alacsony-Tátra északi oldalán, Jasná sípályától kb. 10 km-re. Összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.