Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hivatalos szezonnyitó a szlovéniai Kranjska Gorán

2008.12.24. Bata Attila

Hivatalos szezonnyitó a szlovéniai Kranjska Gorán Lassan, de növekszik a szlovén síterepek népszerűsége hazai síelőink között is. Hétvégén a csodálatosan szép Júlia-Alpokban található Kranjska Gorában kezdődött meg hivatalosan is a szezon, pénteken pedig átadták az új hatszemélyes ülőliftet liftet Maribor-Pohorjén.
A korai havazásnak köszönhetően már november vége óta lehet síelni Kranjska Gorán, a hivatalos szezonnyitót a Karácsony előtti hétvégén tartották meg. A síterep vezetője szerint a hivatalos megnyitón körülbelül 3500 síelő és hódeszkás élvezhette a majdnem egy méter vastag havat, amelynek előállítását az üzemeltetők nem bízták csak a természetre, hóágyúkkal is be kellett segíteni.

A gazdasági válság miatt egyelőre nem aggódnak a helyiek, annak ellenére sem, hogy az idei előzetes szállásfoglalások valamelyest elmaradnak a tavalyihoz képest. Inkább attól tartanak, hogy az autóval hosszabb hétvégére érkező vendégek száma fog csökkeni. Különösen a horvát síelők száma csökkenhet jelentősen, köszönhetően a két ország közötti komoly nézeteltérésnek, amit a drága szlovén autópálya-matrica bevezetése okozott. Horvátország a nyáron minden lehetséges fórumon bepanaszolta a szlovénokat az adriai turizmusnak komoly károkat okozó matrica miatt.

A kevesebb horvát helyett egyre több brit, olasz, és orosz jöhet. Jönnének a szerbek is, de nekik még vízumot kell szerezniük, ha itt szeretnének síelni. A közeljövőben két jelentős eseményt is rendeznek a közelben, az alpesi sí VK és a síugró verseny alkalmával egyszerűsítik a vízumkiadást a szerbek részére.

December 20-án ünnepélyesen is átadták az új hatüléses liftet a Maribor feletti Pohorje síterepén. Az új felvonó óránként 3000 utast képest szállítani, amely jelentős kapacitásbővítést jelent a síterepnek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.