Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szünetel a nyári síelés a Hintertux-gleccseren

2024.08.23. Bata Attila

Az elmúlt időszak kedvezőtlen időjárása, valamint a csökkenő forgalom miatt a síterep üzemeltetői úgy döntöttek, hogy ideiglenesen leállítják a síelést a gleccseren. Az ülőliftek továbbra is közlekednek, a nyári hegyvidéki szolgáltatások nem álltak le. A sípályák újranyitása az időjárástól függ, nincs kitűzött dátum.
Webkamera kép augusztus 20-án
Webkamera kép augusztus 20-án
Múlt hét közepe óta szünetel a síelés Ausztria egyetlen egész nyáron is üzemelő síterepén. A lezárásról a síterep nem adott ki külön értesítést, azonban a honlapjukon jelzik, hogy a sípályákat lezárták.

Természetesen ez nem annyira meglepő hír a júliusi-augusztusi kánikulában, sajnos beleillik a trendbe, egyre jobban csökken a nyári síelési lehetőség az Alpok gleccserein. Mára csak két gleccser (Hintertux + Zermatt) maradt, ahol még mindig évi 365 napon át próbálnak üzemelni. Ez persze nem jön össze, hiszen szélviharok miatt is akadnak kimaradások, de hóhiánnyal vagy erősen romló hóviszonyokkal leginkább az előző években szembesültünk.

A síterep tájékoztatása szerint az utóbbi időben megcsappant az érdeklődés a nyári síelés után. Eddig a tréningező síklubok és síoktató táborok jelentettek forgalmat, azonban ezek véget értek és a nagyközöség már nem annyira kapható nyári síelésre, mint régen. Ez egyébként igaz két másik alpesi gleccserre is. A svájci Saas Fee és az olasz Stelvió pályáin készült nyári riportokban az üzemeltetők arról számoltak be, hogy már nagyon alacsony a hobbisíelők száma nyaranta, szinte teljes mértékben versenyzők töltik meg a pályákat.

Jelenleg nem lehet megmondani, hogy mikor üzemel újra a gleccser. Ehhez az is kell, hogy megérkezzen a lehűlés és ezzel együtt a síelők kedve is. A síterep szerint a lehető leghamarabb szeretnének újranyitni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.