Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Titlis: Marco Odermattról pályát neveztek el

2024.09.25. Bata Attila

Nem igazán vita tárgya, hogy jelenleg ki a világ legjobb férfi alpesi síelője. Az utolsó három világkupa szezon összetett versenyének győztese saját pályát kapott fiatalkori versenyeinek színhelyén. Titlis egyik fekete pályája a „Marco Odermatt Piste Rotegg” nevet viseli ezentúl.
Olimpiai- és világbajnok. Az utolsó három összetett világkupa győztese. Tavaly olyan fölénnyel (874 pont – eddigi rekord) nyerte az összetettet, hogy majdnem kétszer annyi pontot szerzett, mint a második. Nem meglepő, hiszen első lett lesiklásban, szuper-g-ben és óriásműlesiklásban. Tegyük hozzá, hogy szlalomban 2018-ban versenyzett utoljára.
Titlis síterepe a tavalyi szezon végén az egyik magasabban található fekete pályáját (1-es Rotegg) nevezte el a sportolóról. Ezzel tisztelegve a svájci klasszis előtt, aki korábban itt járt síiskolába, sokat gyakorolt és versenyzett a síterepen, amelynek 2019 óta nagykövete.
A pálya és Odermatt
A pálya és Odermatt
A svájciak „Odija” mostanában egy telekommunikációs cég két vicces reklámjában is szerepelt a helvétek másik ikonjával, Roger Federerrel, a visszavonult teniszezővel együtt. A nyári felkészülés keretében ellátogatott a híres Lauberhorn (Wengen) pályára, ahol elmondása szerint annyira ismeri a lesikló pályát, hogy akár nyáron is ki tudná tűzni az összes kaput, maximum egy-két méteres eltéréssel. Tavaly itt kétszer nyert, az idei szezonban január 17. és 19. között rendeznek itt világkupa versenyeket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.