Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új típusú símaszkot készít egy svájci kanton

2020.09.09. Bata Attila

Nem mondhatni, hogy nem készülnek a síterepek az idei szezonra. Bár a koronavírus miatt vannak bizonytalan pontok, de az látszik, hogy a sí ipar minden szereplője próbál mindent megtenni, hogy a lehető legjobban felkészüljön a szezonra.
Kép: Muntagnard
Kép: Muntagnard
Graubünden Svájc legnagyobb és legkeletibb kantonja, közvetlenül az osztrák határon található. A kanton vezetői megbíztak egy ismert svájci vállalkozást azzal, hogy különleges védőfelszerelést gyártson le számukra, amellyel a régió síterepeit fogják ellátni. A sálmaszk vagy csőmaszk (németül Maskenschal) egyfajta keresztezése a már ismert csősálnak és a mostanában egyre többet használt maszkoknak.

A csősál rész továbbra is melegen tartja a nyakat, azonban a maszk most vizsgázott a svájci Covid Operatív Törzs ellenőrzésén. Az eredeti prototípus átment az egészségügyi hatóság tesztjein, amely után a gyártók változtattak a dizájnon, de szerintünk ennek a tesztjével sem lesz probléma.

Ahogy eddig, úgy ősztől is elfogadják a síterepek a csősálat. Ehhez képest az újonnan kifejlesztett csőmaszk hatékonyabban szűri ki az apró vírusokat szállító cseppeket.

A pihekönnyű és bukósisak alá is könnyen felvehető csőmaszkot a gyártók közösségi maszk néven hozzák forgalomba, amely arra utal, hogy használója azzal csökkenti a megfertőződés veszélyét a környezetében, hogy saját cseppjeit jobban megszűri.

A gyártóknak nem volt túl sok idejük, a tervekhez képest kis késésben is vannak, de az érdeklődés már most jelentős a termék iránt.

Idén arra készüljünk, hogy a síterepeken a közösségi helyeken arcunkat és orrunkat el kell takarni erre alkalmas eszközökkel. Számos síterep már előre betárazott maszkokból. Az ausztriai Ischgl például 600 ezer maszkot rendelt a szezonra, amelyet ingyen adnak a bérlet mellé.
KOMMENTEK
Sansovino | 2020.10.06. 08:28
Emlékeim szerint a gond az volt ezzel a kórokozóval, hogy szemen keresztül is fertőz. Mint a kép mutatja, most vagy a maszk, vagy a szemüveg ami takar. Más. Ezek az intelmek egyébként is ajánlottak lennének. Normális esetben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.