Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Péter70 kiemelt beszámolói
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Ma síeltünk itt. Szerintem a legfontosabb, hogy nyitásra kell ideérni. 8.20-kor vettük meg a bérletet és 8.30-kor már a felvonónál voltunk. Fél tízig semmit nem kellett várni a beszállásnál. Utána körről körre mindig kicsit többet. Egy idő után átpártoltunk a csákányoshoz. Ott is tudtunk menni még pár kört minimális sorban állással. Végül a 20. kör után hagytuk abba a síelést. A pályák reggel kitűnően elő voltak készítve. Az első pár körben üres pályákon, friss, kifagyott ratrak nyomokon síeltünk. A felvonó kezelők türelmesek, segítőkészek. Szólnak, ha valakin nincsen maszk. Egyetlen negatívum, hogy mindkét lift többször is leállt. Ez nem tett jót a sorok hosszának.
Korai kezdéssel ajánlom a terepet.
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Ausztria
Hochkönig
2020.02.05.
Múlt hétvégén síeltünk itt. Elsősorban azoknak ajánlom ezt a síterepet, akik a sítúra jellegű síelést szeretik. Hosszú, elnyújtott pályarendszer. Ahogy haladunk az egyik végéről a másikra, folyamatosan új tájak, új völgyek, új kis faluk. És legtöbbször szemben velünk ott trónol a hatalmas sziklatömb - a Hochkönig. Főleg szép időben gyönyörű látvány. Kemény alapon finom, friss hó volt reggelre a pályákon, de annak ellenére viszonylag hamar buckásodott, hogy egyáltalán nem voltak sokan. Nyilván ebben a meleg is közrejátszott. Egy nap alatt simán (majdnem minden pályaágat bejárva) meg lehet tenni a kört oda-vissza és akkor ebbe még belefér néhány ismétlő menet a kedvenc pályákon. Kedvenceink a 10,14,29,30-as pályák voltak. A 21-es délutánra szinte járhatatlanul buckás - itt óvatosan.! Kezdőknek csak nagyon feltételesen ajánlom a terepet. Mielőtt elindulnak valamerre egy gyakorlottabb síelő derítse fel nekik a váratlan letöréseket. A kékek itt erős kékek a pirosak pedig sötét pirosak. Viszont a kilométereket a gyors, modern lifteknek köszönhetően szorgosan lehet gyűjtögetni.
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Múlt hét vasárnap síeltünk itt. Hogy elkerüljük a várható Falchau-i délelőtti nyüzsgést, így reggel fél kilenckor Grafenberg felől kezdtünk. Itt csúsztunk néhány kört, majd átcsúsztunk Alpendorf felé. Fent nagyon észnél kell lenni, mert több lift is indul a völgyekből, több helyen is keresztezik egymást a pályák és néha a síelők is. Vigyázni kell - érdemes hátrafelé is nézni! A 34-es és a 36-os pályák is teljesen rendben voltak - gyors liftekkel, nagy szintkülönbséggel. Még délelőtt elindultunk visszafelé. A G-Link-kel át a Flachau-i oldalra. Ezen az oldalon hosszú, széles pályák vannak, modern liftekkel. Szerencsére sehol nem kellett várni, lehetett pörögni. Egyedül a 16-os pálya volt rettenetes állapotban. Ha ide jövőre megépítik a még nagyobb kapacitású liftet, akkor nem tudom, hogy mi lesz ezzel a pályával. A többi völgypálya még délután is tökéletes állapotban volt, gyorsan, tempósan lehetett síelni. A főszezonon kívül mindenképpen ajánlom ezt a terepet!
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Múlt hét szombaton síeltünk itt. Reméltük, hogy mivel a szomszédos Flachaunál kisebb síterep, így nem lesznek sokan. Nem is voltak! Grossarl felől indultunk. Itt egy kissé fura a parkolás. A liftek közelében nem lehet leparkolni. A kijelölt központi parkoló mindkét lifttől 3-4 percnyi séta távolságra van. Mi végül a 3b pálya mellett, egy kicsi parkolóban álltunk meg és innen csúsztunk be a lifthez. A völgyekbe levezető pályák nagy szintkülönbségűek, gyors liftekkel. Lehet falni a szintkülönbségeket. Nekünk a nap végére 13.000 méter jött össze. Fent rövidebb pályák vannak, de klassz nyomvonalakon, szép tájakon, általában modern, gyors liftekkel. Várakozás sehol nem volt. A pályák még délután is jó állapotban voltak. Kezdőknek kevésbé, de középhaladótól felfelé mindenképpen ajánlom a terepet.
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Március 3.-án, vasárnap síeltünk itt. Még előző este megtudtuk, hogy vasárnaptól már 8.30-kor indulnak a liftek, így reggel plusz egy teljes kör belefért a még érintetlen 1-es pályán. A Kaiserburgtól indultunk, sorba végig a pályákon, a jobbakat többször is becsúszva. Délelőtt még teljesen rendben voltak a pályák, csak a 11-esen voltak kicsit sokan. Meglepő módon a lifteknél szinte egyáltalán nem kellett várni. A két oldal közti átkötés és a liftek jó része - az osztrák átlaghoz képest - eléggé elavult. Itt az utóbbi 10 évben nem sok minden változott. A hátsó 20-23-as pályák még délután is egész jó állapotban voltak, viszont a nagyon szép 26-27-es igazi bucka vízisí terep volt, de legalább üres. A nagy kabinos liftben teljesen egyedül mentünk fel két kört. A 19-es még délutánra is meglepően sima maradt, így itt is több kört mentünk. Visszafelé a 13-as pályán és az út alatti átkötésnél már inkább fürdőruha kellett volna. A pályamunkások szorgalmasan lapátolták a havat a kopottabb részekre. Kicsit kilátástalan volt a munkájuk, így 15 fokban. A 15.-ei hétvége előtt még nagyon kéne egy kis lehűlés.
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Olaszország
Tarvisio
2019.03.04.
Március 2.-án, szombaton síeltünk itt. Meglepően kevesen voltak, sehol nem kellett várni a lifteknél. Nyitáskor kezdtünk, így az első párt kört érintetlen, üres pályákon tettük meg, nagyon jó havon. Az 1-es egy nagyon szép lejtésű pálya, gyors lifttel. Itt igen hatékonyan lehet róni a köröket. A 14-es még délután is jól tartotta magát, egy igazi retró lifttel. Érdemes kipróbálni. A lenti liftek (több ülős, húzó és futószalag) szinte mindegyike kellemes kék pályákat szolgál ki. Kezdők is nyugodtan kipróbálhatják ezeket. A 9-es is nagyon szép völgypálya, csak sajnos délutánra annyira összeesett a melegtől, hogy le is zárták. A 4-es egy sportos fekete pálya, délutánra szép buckákkal. A 12-es átkötőnek van egy emelkedős szakasza, itt egy futószalag segít át. A kolostor falut mindenképpen érdemes bejárni, nagyon különleges élmény. Átsíelni nem lehet rajta, de mindkét irányból könnyen megközelíthető. Összességében nagyon kellemes meglepetés volt ez a terep. 1-2 napra feltétlenül ajánlom.
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Az elmúlt napokban síeltünk itt. Bomba időt fogtunk ki, végig napsütés. Nagyon hideg volt, de így legalább egyáltalán nem olvadtak a pályák. Még a délutáni zárócsúszásokat is porhavon tettük meg. Szerencsére sok a fűtött lift - még fűtött kabinos is van. Összességében egy nagyon klassz síterep, bárki megtalálhatja a számításait a több, mint 200 km pályán. A teljes rendszer élvezetes besíeléséhez biztos "piros" tudásszint kell. Fontos, összekötő piros pályákon is van néhány olyan letörés, ami egyéb terepeken simán fekete lenne. Az itt feketével jelölt pályák pedig tényleg feketék a legjavából - akár 80% körüli és e feletti meredekségűek. Némelyiken már lenézni is izgalmas élmény volt. Abszolút kezdők, gyerekek Fiss és Ladis között, illetve Serfaus felett, a kabinos lift középső állomásán találnak meg mindent, ami ebben a műfajban elképzelhető. Kék tudással a falukba levezető völgypályákat lehet használni. Egy fontos összekötő lift a Sattelbahn. Ide csak nagyon biztos tudással menjetek fel! A Masner körüli pályák már igazi magashegyi élményt adnak. Nyitó és zárócsúszásnak a piros hetest javaslom. Kicsit hasonlít a Katschi A1-re - nagy élmény.
Jó csúszást!
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Olaszország
Alta Badia
2018.03.23.
Március közepén, a hosszú hétvégén síeltünk itt. Fantasztikus terep, mind kezdőknek, mind haladóknak. Az előttem szólók már nagyon jól összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat. Még néhány hasznos tipp:
- rossz idő esetén a 3 db kabinos, valamint a 21-es jelű buborékos lift ad kis védelmet. A többi lift nyitott, részben fix áttételes.
- a Saraghes hütte nagyon hangulatos.
- a kék 6-os, és a kék 24-es pályán sajnos ellenlejtők vannak, néhol botozni is kell.
- a Corvaran átvezető kék pálya teljesen bevisz a házak közé, szintén nagyon hangulatos.
Várakozás a lifteknél sehol nem volt és mivel az üzemidő 8.30 - 16.45-ig tart, így elég sokat lehet csúszni!
Mivel rengeteg pálya van, így az elágazásoknál eléggé kell figyelni. Néha a pálya számát, néha a lift számát, néha a lift nevét, néha a falu nevét írják ki az irányjelző táblákra. Ráadásul ez utóbbiakat néha a helyi nyelven, azaz ladinul! Izgalmas a tájékozódás - főleg, ha sietni kell.
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Kicsit felfrissítem a terepről szóló fórumot.
Szombaton síeltünk itt. Szuper volt. Nyitásra érkeztünk az autópálya felőli parkolóba. Már ekkor feltűnt, hogy csak minden tizedik autó áll meg itt, a többi megy tovább a túloldalra, a Zauchensee-i parkolóba. Ezt jó jelnek vettük és be is jött. Az első másfél órát szinte üres pályákon tettük meg. A nap további részében se kellett sehol sem várnunk a lifteknél. Délutánra a meredekebb részek kicsit buckásodtak, de egyébként szuper állapotban voltak a pályák. Sokszor teljesen egyedül, akadálytalanul diktálhattuk a saját tempónkat. Gyors, modern liftek, széles, nagyon jó lejtésű pályák, átlátható terep, nagyon sok fun rész. Minden 1.osztályú volt. A Kleinarl-ba levezető kék pálya volt az egyik kedvencünk - gyönyörű helyeken, egészen különleges nyomvonalon vezet.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.