Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ogrecito által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
ogrecito
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2022.01.09. 17:28
Dec28-jan 2 között síeltünk Szlovéniában Bohinj környéken. A koblai pályarendszer alsó csákányos felvonóval ellátott gyakorló pályája ismét működik!
ogrecito
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2022.01.08. 12:39
Kedves fórumozók,
dec.28-jan. 2 között voltunk a Bohinji régióban, 2 alkalommal Soriskát látogattuk meg. A szállásunk tól kb. 30 perc alatt jutottunk el a területre, azért választottuk ezt, mert a Vogelre vivő kabinos felvonónál hatalmas tömeg volt. Soriskán is sokan voltak, de azért tudtunk csúszkálni. A jegyárak: felnőtt 2 óra 16 eu, 3 óra 18, 4 óra 20.
A gyermek jegy kb. a fele.
A terepről érdemes tudni, hogy a felső része, ami a duplaszékes felvonóval közelíthető meg, meglehetősen meredek. Olyan sötérpiros, mivel kelet-északkeleti fekvésű, a hó sokszor jeges, ilyenkor inkább bordónak mondanám. Az alsó része szép lankás, világoskék besorolású , igazi tanuló pálya, ha valaki már biztosan tud kanyarodni. Ez a szakasz a jobb oldali tányéros felvonóval érhető el. Van még néhány húzóéift, ami csak a meredek szakaszra visz fel, ill. gyermek tanuló pálya.
A pálya aljában remek szálláshely és étterem, Lajnar panzió.
A magyar oltási papírokat gond nélkül elfogadják, az éttemben is ellenőrizték azok meglétét. Az emberek kedvesek, az árak elfogadhatóak, a Lasko továbbra is kitűnő. Az idő végig nagyszerű volt, nagyon jól éreztük magunkat. Persze ezeket a terepeket nem lehet egy nagy pályarendszerrel összehasonlítani, de a mostani helyzetben mi átértékeltünk sok mindent, és így is örültünk annak, hogy ott lehettünk. Napsütés, jó levegő, mozgás, vidámság, étel-ital. Kell ennél több?
Előzmény: (admin3 214014)
ogrecito
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2011.01.22. 13:17
Szia!

Az Osornora nem másztuk fel, csak megkerültük, van néhány képem arról is. Puerto Varasban volt a szállásunk, amikor megérkeztünk, köd volt a Llalinghue tó fölött, és nem láttuk a mögötte levő vulkánokat. Aztán felszállt a köd...
Kb.2 órát ültünk a vízparton, s bámultuk a tájat, fantasztikus. A gyalogtúrán kívül kipróbáltuk az ottani raftingot, és kajakoztunk is a tavon.
Európán kívül még nem voltam sehol, na jó USA, de ide bármikor visszamennék. Messze van, de megéri.

A képeket csak később tudom feltölteni.
Előzmény: (vasssy 102474)
Chile-255.jpg
Chile-263.jpg
Chile-278.jpg
Chile-282.jpg
Chile-321.jpg
Chile-336.jpg
Chile-361.jpg
Chile-375.jpg
ogrecito
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2011.01.05. 20:11
Üdvözlök mindenkit, csak most olvastam ezt a néhány ciket a "déli" terepekről, gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat. 2007 novemberében voltunk Chilében,ketten,kifejezetten hátizsákos módon, saját szervezésben. A repjegy. elég drága volt, ott azonban a 2 hét alatt full ellátással, -sör, lazac, bor, sok túra, túravezetővel- 1200 S-t költöttünk. Rövid santiagoi akklimatizaciót követően dél felé indultunk, így jutottunk el a Villarica vulkán lábánál elterülő településhez, Puconba. Igazi üdülőváros egy tó partján, bárok, éttermek, szállodák, panziok-dél amerikai hangulat. Minden outdoor sport lehetősége adott, rafting, trekking, sí, szörf. Másnap a kráterhez vezetett túrával mentünk, opcionális lehetőségként megjegyezték, hogy aki akar, sível v. boarddal lejöhet. A csoportból mi ketten-a magyarok- jelentkeztünk erre a páratlan lehetőségre. Gondolhatjátok, milyen volt az angol-amerikai, ausztrál, skót túratársak hüledező feje-honnan tudtok síelni-kérdezték.
Gyönyörű időben mentünk fel, majd a csúcs előtt beborult, a fojtogató füst és a köd miatt alig láttunk valamit. A szél is fújt, így indultunk lefelé az ottani tavaszi hóban-igen rossz látási voszonyok között. Ahogy kiértünk a felhőből, hihetetlen szép látvány tárult elénk. Lent a vezetők megvendégeltek minket-és a többieket is, majd másnap folytattuk a túránkat. Igazán fejelthetetlen élémény volt a két hét, aki tud, menjen, ne hagyja ki! Üdv.
Néhány képet megpróbálok feltölteni.
Chile-115.jpg
a füstölgő vulkán lábánál
útban felfelé
a kráter
sípályák a vulkán oldalában
ezért megérte
ez már egy másik vulkán, az Osorno
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.