Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kabor által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
Topik: Visegrád
2020.01.27. 13:23
Szombaton voltam fent, szokásosan (!) jó hóviszonyok fogadtak. 3 órás bérlettel 52 menetet sikerült csúsznom, nagyon kellemes mozgás volt.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, használjátok, élvezzétek ki minél többen!
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2016.02.08. 15:14
Most vasárnap tértünk meg Valmoreli síelésünkből.

Szállásunk Doucyban volt, a Le Sappey apartmanház 6 fős 3 légteres apartmanjában. Kényelmes, normálisan felszerelt, kategóriájához képest még jobbnak is tűnt (wifi, műholdas tv).

Meglehetősen melegfrontos volt a hetünk első fele, a hőmérséklet volt, hogy + 12-15 fok körül is volt a hegyen.

Vasárnap az egész napos folyamatos szakadó eső miatt ki sem mentünk, tekintettel arra, hogy a pályarendszerbe való feljutás egy hosszú ülőszékes és két húzós felvonóval lehetséges jó fél óra alatt, így nem kockáztattuk meg a ronggyá ázást.

Erősen aggódtam, mi marad másnapra. Jóllehet, a hőmérséklet éjszaka sem süllyedt 0 fok alá, másnap mégis (alulról) kifagyott ratrakolt pályák fogadtak napsütéssel.
A kissé kemény firnes hó némi óvatosságot követelt kezdetben. A lassan felengedő pályák utána már jól síelhetők voltak, pályán kívüli síelést azonban - legalábbis számomra - nem tették lehetővé. A keddi nap még enyhébb idő volt, így a nap vége felé már néhol összetúrt, itt-ott lekopott részek is voltak, de zárásig kihasználtam az időt.

Szerdán egész napos havazás volt, a liftek nagy része állt, a feljutás azonban működött. Pár óra után azonban a szél viharossá erősödött, a Valmoreli lift (Lanchette) is le-le állt, így némi hüttézés után befejeztük a napot.

Az utolsó két nap az idő és hóviszonyok is egyaránt kiválóak voltak, arany betűkkel jegyeztem be képzeletbeli sínaplómba :-). Hatalmasat síeltem mindkét nap mind pályán, mind azon kívül.

A pályarendszerről többen már írtak előttem, nekem tetszett, talán deszkásoknak kevésbé jó lehet, síelők kezdőtől haladóig - mindenki megtalálhatja a neki tetszőket bőven.

Skilines utazási iroda szervezésében mentünk immáron sokadik éve. A szervezés most sem hagyott kívánni valót.
Arról nem ők tehettek, hogy a francia partner a visszaigazolt Le Sappey ház helyett a társaság egy részét másik (Arcade) bár ugyan olyan színvonalú szálláson helyezte el. Az utaskísérőnk - István - mindent, amit lehetett és szükséges volt, készségesen megtett, részemről piros pont neki is.

Valmorel volt a tizenegyedik síterep franciahonban, amit kipróbáltunk - és azok közé tartozik, ahová szeretnék visszatérni.
Előzmény: (BalogAn 187296)
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
Topik: Visegrád
2016.01.24. 07:57
Tegnap mi is meglátogattuk a Visegrádi gleccsert. Csatlakozom Lackó véleményéhez, a hó minősége tökéletes volt, reggeltől jól lehetett pörögni,. Sorban állás csak akkor alakult ki, ha valaki kiesett a felvonóból. A kezelők segítő készségét ismét immár többedjére is csak dícsérni tudom. Voltam a héten Eplényben is, de messze különb volt Visegrád., köszönjük!
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
Topik: Lachtal
2013.12.10. 07:46
A szezon első síelésére hosszú hétvége keretében itt kerítettünk sort. Sajnos az időjárás erősen belejátszott a síelési lehetőségekbe, első két nap viharos erejű szél fújt egész nap, így ülőszékes felvonók elindítása szóba se jöhetett.
Pénteken csak a főpénztártól induló csákányos és tányéros liftek, szombaton már a Schönbergi oldal húzós liftjei is működtek - többé-kevésbé.
A viharos szél igyekezett eltüntetni a havat a pályákról, de hála a kiváló előkészítésnek és pályakarbantartásnak, valamint a folyamatosan üzemelő hóágyúknak - ez nem sikerült. így ezen a két borús, szeles, hózáporos napon is igen jót síeltünk.
Vasárnapra mérséklődött a szél (hegyen 40-45 km/h-ra), a nap is előbújt és mindkét oldalon elindultak az ülőszékes felvonók is. A remekül előkészített pályákon ismét nagyon jót síeltünk, most már teljesen normalizálódott körülmények között. Szélvédett helyen még egy kis napozásra is lehetőségünk volt.
Szállásunk a Monarchiapark apartmanjaiban volt, készségesen lehetővé tették, hogy vasárnap csak síelés után adjuk át a szobákat, így kényelmes körülmények között készülhettünk fel a hazaútra.
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
Topik: Lachtal
2013.03.29. 10:58
Rövid beszámoló Albert által lentebb is emlegetett túráról:

Pénteken ragyogó napsütés végig, a pályákon remek hóviszonyok, még pályán kívül is bőven lehetett friss nyomot fektetni.
Szombaton kicsit változóbb időjárás, napsütéses időszakok változtak a felhősekkel. A pályák tökéletesen karbantartva,ismét hatalmasat síeltünk. Utána remek forralt borozás és spontán népdalkör...
Vasárnapra tejfölre ébredtünk, sűrű köd vagy felhő ereszkedett Lachtalra. Szerencsére előző két nap már jól megismertük a pályákat, így emlékezetből is élvezeteset tudtunk síelni. A pályák ismét tökéletesen karbantartottak voltak, váratlan egyenetlenségre, huplira nem kellett számítani.
A hőmérséklet mindhárom nap mínuszokba hajlott, a tavaszi síelésre legfeljebb az első két nap napsütése emlékeztetett.
Vasárnap időnként hószállingózás, illetve hazainduláskor már havazás búcsúztatott bennünket.
Köszönet Albertnek és csapatának a szervezésért.
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2010.12.17. 14:02
Kedden voltunk Stuhlecken, kissé zord idő (-13 C + némi szél), de nagyon rendben lévő pályák. Kivéve a legfelső teteje, ahol az erdőig lefújta a havat a szél, maradt a jég. Kevesen voltak, sor egy szál se. Kiválót síeltünk.
Kedden ismét megyünk!
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2010.10.08. 08:48
Valloire-ban bubis ülőszékes - emlékezetem szerint - nincs, a francia terepekre nem jellemző. a kabinosok sem túl tágasak.
De a célnak mind megfelel, emlékezetest síeltünk itt. Valloire-i rész szebb és jobb is.
Előzmény: (envoken 90456)
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2009.02.23. 07:52
Kis pontosítás a szlovénián átmenő úthoz: Az M7-ről le kell térni a letenyei csomópont előtt az M70-re, itt tényleg nincs már határ, ez visz Maribor felé. Ha nem térsz le, akkor Horvátországba keveredsz.
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2009.02.17. 08:15
Kedves Prot! Szerintem az meglehetősen köztudomású, hogy Franciaországban a turnusváltásokkor a szobák 4 de inkább öt óra előtt nem vehetők át, erre bőven lehetett előre számítani. Az út úgy volt szervezve, hogy a busz egy csoporttal továbbmegy Tignesbe, erről szintén mindenkinek lehetősége volt előre tájékozódni. Az út Valloireból oda 4-5 óra volt. Az időjárási körülményeket figyelembe véve, érthető, hogy a sofőrök nem vállaltak egy hosszabb bevásárlós megállást, ezt nem is ígérte előre senki. A recepció mellett két épülettel volt egy étterem, nagyon kultúrált wc-vel, a sífelvonónál nyilvános wc - 5 perc sétára, úgyhogy bőven voltak egyéb lehetőségek.
A visszaút várakozása megint csak nem a szervezőkön múlt, a tignesi szobák leadása, kaució átvétele ment ott lassabban mint Valloireban. Én speciel kifejezetten örültem a várakozási időnek, így volt lehetőség nappal körülnézni a városkában.
Szerintem az út, szervezés, körülmények teljesen rendben voltak, ilyen ár mellett az ár/érték arány abszolute OK!
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2009.01.08. 08:26
Négyike!

Tavaly a szezonzáró utolsó esti sízésen voltam Hirschenkogelen, utolsó napra sem voltak restek tökéletesen megcsinálni a pályát.
Bár Stuhleck pályái magasabban fekszenek, a pályák karbantartása szerintem Hirschenkogelen egy klasszissal jobb, az idény végén is ugyanolyan igényességgel találkoztam.
Amikor időjárási körülmények miatt nem tudták karbantartani a pályákat, erre külön felhívták a figyelmet a pénztárnál. Megjegyzem, még így is különb viszonyokat találtunk, mint Stuhlecken.
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2008.12.30. 18:07
Mi is jan. 23-tól megyünk Valloire-ba, ugyancsak a Valmonts ap.házba, 8 fős családi csapat + 3 fő, vegyes korosztály, juniortól seniorig.
Nem jártunk még erre, bízom benne, hogy jó választás.
Kabor
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2005.02.16. 17:24
Üdv!
Február 4-13 között voltunk Tonaleban, az utolsó napot kivéve remek napsütésben. A hó a Tonalei pályákon meglehetőst régi, itt-ott megkopott, erősen firnesedett, kissé jegessé vált estére, de reggelre mindíg szépen rendbehozták, a hiányokat hóágyúzással igyekeztek pótolni. A gleccseren hóhiány nem volt, de jegesebb részek a fenti pályán is elő-elő fordultak. Az új kabinos felvonó alatti pálya felső harmadán a kövekkel vigyázni kell!!
A lesiklás Ponte di Legnoba szép hosszú erdei úton (szerpentinen) át lehetséges, ki van jelezve, eltéveszteni nem nagyon lehet. Friss havat ez is igényelne.
A Legnoi pályák száma lényegesen kevesebb, de kinézetre és minőségre viszont nagyszerűek voltak. A 970 méternyi szintkülönbséget három sílift szolgálja ki, és a piros ill. fekete pályákon az egyhuzamban való lejövetel jó kis erőpróba, nagy élmény. A Tonaleba visszaút síbusszal történik - rendszeres járat van, melyre a síbérlet természetesen érvényes.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.