Kedves Csokibácsi!
Nem hiszem, hogy tisztában vagy a fogalmakkal és a történésekkel. A busznyi ember előtt csupán annyit jelentettem ki, hogy nem vagyok az Exit Tours csoportvezetője, mivel a sofőröket "tisztába kellett" ezzel tenni. Ez mind azért történt, mert az általam a sofőröknek felajánlott segítség - ezt az utazás megkezdése előtt tettem - a visszájára fordult. A lehetőségekhez képest igyekeztem segíteni mindenkinek, mivel a buszban, mielőtt arról odaérkezéskor leszálltunk, még néhány információt el is mondtam.
Mindegyikőnk megkapta az Exit Tours-os emailben, hogy 10-kor kell elhagynunk az apartmanokat és az autóbusz 11-kor indul. Továbbá, hogy egyénileg kell a Franciaországba érkezéstől kezdve intézni a dolgokat.
Az én barátaimnak semmilyen problémája nem akadt. Én semmilyen plusz információt nem kértem és nem kaptam az emailen kívül, annak megfelelően intéztem az ügyeinket. Az pedig, hogy a sofőrök nektek 9 órai indulást próbáltak beadni, legfeljebb őket "terhelheti" mert a kiküldött email-ben 11 órás indulás volt megjelölve és mi odafele az úton még beszéltünk is erről egymásssal. Erre azért emlékszem tisztán, mert még poénkodtak is azon, hogy ők örülnek, ha délig elindulunk. Ha tényleg bepróbálkoztak nálatok 9-kor, az legfeljebb abból eredhet, hogy az autóbuszvezetők jellemzően mindig rohannának.
Én utaztam már jópár irodával, ahol tényleg gondok adódtak, de itt nem érzékeltem olyan szintű problémákat. Mivel én voltam az egyik alanya a sofőrös vitának, ezért bizton mondhatom, hogy ez pusztán abból fakadt, hogy ők olyan szolgálatokat vártak volna el tőlem, amire én nem szerződtem. Ők egyszerűen azt szerették volna, ha mindenki glédában, az én "parancsomra" odamasírozik minél hamarabb a buszhoz és ők roboghatnak velünk haza.
Én síelni és szórakozni mentem ki oda. Emellett igyekeztem segíteni mindenben, amiben tudtam. Amiről nem tudtam, abban sajnos segíteni sem tudtam, de nem hiszem, hogy az autóbuszvezetőkön kívül, bármi is problémás lett volna az út során.
A franciák készségesek voltak - angolul is jól beszéltek - kauciót nem ellenőriztek. A szállást tízkor hagyhattuk el - van olyan hely, ahol megadják, hogy pl. 8:20-ra kész kell lenni - és a busz körülbelül 100 méterre állt attól a helytől, ahol kiszálltunk. Ha ezekből vamivel nálatok adódott probléma, akkor azt minimális gondossággal, ahogy az az adott helyzetben elvárható, meg lehetett (volna) oldani.
Abszolút harag nélkül, pusztán a tényeket tisztázva
Üdvözlettel!