Az elmúlt hetek alatt tapasztalt időjárási érdekességek megerősítik bennem az előző két évben beírt latolgatásaimat.
Egyre inkább körvonalazódnak a hosszan tartó hideg és vagy havas telek esélyei. 2013.03.27. (Március 14-16 regionális ám de totális hókáosz, majd rákövetkezően két héttel később több napos országos havazással, és jó pár helyen hóban szezonrekorddal. És diplomatikusan mondom,a történetnek ebben a szezonban még NINCSEN VÉGE! Valószínüleg még lehet egy két vaskos meglepetés a magyarországi áprilisi húsvéti síelésen kívül is.)
At alábbi két hasábot tavaly és tavalyelőtt írtam be a a fórum különböző helyeire. Örülnék ha ez a folyamat továbbra is folytatódna, persze a társadalom igen nagy része ezt egészen másképp látja. Mi síelők csak a természettől várhatunk támogatást, jelenleg ez a sportág még a futottak még kategóriában sincsen a pénzügyi támogatásokat illetően, sajnos.
Offtopic: Ez a hozzászólás nem tartozik szorosan a topik témájához
Kedves Marky! Kissé off, de nagyon érint mindannyiunkat, milyenek lehetnek az elkövetkező éveink telei? A nyáron az időjárás fórumban írtam egy latolgatást, amit az elmúlt hetek farkasordító hideg napjainak tudatában úgy érzem továbbra is aktuálisak. Nem túl sokon múlott, hogy pl. nem járt dél Magyarország így!
http://www.federicobarattini.com/?p=1115 Urbino, ez egy kisváros Olaszországban San Marino közelében 450m tengerszint fölött.
Akkor jöjjön a nyári hozzászólásom, remélem némileg meg tudtalak nyugtatni!
Az igazság az, nagyon régóta tanulmányozom a meteorológia tudományát. Most eljött az idő, hogy megosszam a sielő társadalommal is a tudomány viszonylag új előrejelzéseit.
http://hirek.csillagaszat.hu/nap/20110623-25-napciklus.html
Arra kérek mindenkit, ne az én személyem és az általam felvetett téma támadásával legyen elfoglalva, hanem fogadja el, lehet hogy nem a globális felmelegedés fogja meghatározni az elkövetkező évek teleit. Mindenkinek jó telet kívánok, mától csökken a nappalok hossza, azaz közeledik a tél!
Előzmény: (- Marky - 134596)