Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

SíoktatóPark által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (39)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2023.03.08. 08:03
Pökhendiség? Személyeskedés? Gumicsont rágás évek óta. Fárasztó, belefárasztó dolog. Lehet így is csinálni. Feltehetőleg olyan is, aki évek óta nem járt a sípályán (szinte ismerősnek adja ki magát) jön el ítélkezni. Ennek azok a fórumozók a kárvallottjai, akik értelmesen és jó szándékkal kérdeznek. És nagyon helyesen alkotnak véleményt, legyen az pozitív vagy negatív! Aztán voltak, vannak, lesznek, akik becsapják maguk mögött ezt az ajtót, és nem nyitnak be többet az elsötétedett szobába. Kár, hogy akik bemennek majd a fényt keresni, végül csak a sötét árnyakkal találkoznak. Elvész egy lehetőség, ahol meg lehetett volna tudni terveket, bennfentes információkat. Az igazi érdeklődőknek. Köszönjük így nem. Majd más formában biztos.
Előzmény: (magnum56 218471)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2023.03.06. 21:27
Ki lehet bérelni a bagolyírtási vagy a mátraszentimrei pályát és ki lehet próbálni a javaslatokat. Aztán meglátjuk, hogy a nemzeti parkkal meg a többi hatósággal hogy sikerül zöldágra vergődni, hogy a pálya aljában a kanyart okosabban megcsináld.
Előzmény: (magnum56 218448)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2023.03.06. 18:12
Kérdés, hogy ki mit ért a "hiteles tájékoztatás hiánya" alatt? Ezt jó lenne őszintén tisztázni végre. A hozzászólásokból kb. ezeket lehet összegyűjteni:
- Minimum hőmérséklet tisztázódott. -5 fok volt reggel? Igen annyi volt. Oda volt írva, hogy "min.", ami egyenlő a minimummal. Ennek annyi lenne a lényege, hogy érzékeltesse, hogy a pálya kifagyott éjszaka. Hogy amikor kedves sporttárs kiért a pályára és már nem azt a minimum hőmérséklet találta.. Ki van rakva az időjárás előrejelzés is. De objektíven más forrásokból is meg lehet nézni.
- A webkamrán nincs rajta a hőmérséklet? Az Időképen a sípark által üzemeltetett 3 meteorológia állomás elérhető, visszanézhető diagrammal. És még mennyi mindent lehetne kitalálni, még 20 kamerát mindenféle adattal, méterenként hőmérőket. Egy 4,3 km-es pályarendszerből 4 kamera nem biztos, hogy olyan rossz arány.
- Bocsánat, ebből egy kamera a fenyőt nézi. :) Természetesen ez is a "hiteltelen tájékoztatást" szolgálja. :) Amikor tavaly nehezményezték egyes fórumozók, hogy megnőtt a fenyő, és kitakarja a látképet, igen hamar kikerült helyette egy sokkal jobb szögből mindent belátó, profi több százezres kamera, ami sokkal jobb minőségben mutatja a felső részt! Így ki lett váltva az a kamera. A gumicsont rágás viszont tovább folytatódott, mert kint maradt a régi kamera is.
- Kamera az ülőszékes beszállóban, ami már nem mutatja közelről, szemből a sorban állókat: Talán a következő okokat is bele lehetne sejteni. GDPR szabályzat bejött. Volt egy COVID időszak és néhány sporttárs, akik nem voltak hajlandóak felvenni a maszkot, ami a létesítmény bezártatásával fenyegetett. (Még biztonsági személyzet is volt, hogy ellenőrizzék és kikényszerítsék a maszkhasználatot.) Idokep.hu szabályzata (nekem is van ilyen kamerám tudom), ami a kamerák elhelyezésére vonatkozik! De a felső csákányos beszállót meg élőben mutatja a kamera. Távolról, hátulról a síelőket. Vissza lehet pörgetni, meg lehet nézni mennyien vannak a sípályán. Talán kicsit objektívebb lenne ezt is felhozni példaként.
- Jó lenne példát kapni külföldi és belföldi síterepekről, hogy kell jobban csinálni azt a "hiteles tájékoztatást". Itt a lehetőség, be lehet linkelni a példákat. Érdemes ötleteket hozni. Máshol is van minden reggel Fb. poszt fotókkal a pályák állapotáról? Készül ennyi drón felvétel?
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2023.03.05. 16:28
Kedves "Dudálós" Robi volt liftkezelő kolléga. Ha megkapod az általad kért kedvezményt a szezonbérletre, akkor most jókat írsz be?? Illetve ha már másokat folyamatosan kritizálsz, valótlanságokat állítasz, hogy is van az, amikor nagy sebességgel átvágtattál az 5-ös pályáról a 6-os pályára mozgójárda beszállón keresztül? Többen ott álltunk, láttuk. Ami ugye elég balesetveszélyes. Jössz, és mindenbe belekötsz, fűbe-fába, szitkozódsz a liftbeszállóban. Bravó!
Előzmény: (Robin 218412)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2023.03.05. 08:03
Az Időkép oldalán visszanézhetőek a hőmérsékletek. Márpedig tegnap reggel a völgyben -5 fok volt a minimum hőmérséklet, a hegytetőn pedig pár fokkal melegebb, de ott is az alacsony pára miatt minden kifagyott! Akkor hol a félrevezetés?
Előzmény: (Robin 218390)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2022.01.31. 09:10
Akkora széllökések voltak a hegytetőn (100 km/h körüli), hogy már a visszamenő csákányok is elkezdtek beleakadni a hálókba, meg az oszlop létrákba. Az egyik (az oszlopvédő) háló leszerelése után (egy kis alpinista munka, ekkora szélben) újra is lett indítva aztán a lift. Ráadásul még a kis korongos Doppelmayr-nél is kifutatta a szél görgőről a kötelet.
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2021.03.10. 20:59
Legutolsó hóágyús éjszaka kb. hajnal 3-kor a főelosztó szekrény biztosítéka kiment. Egy ideig a hóágyúk vizet fújtak mire sikerült a leállításuk. Ilyen hibák előfordulhatnak. A nedves, friss, hóágyúzott havat sehol nem szoktak leratrakolni (ha nem muszáj), mert abból jég lesz, és a térfogata is jelentősen lecsökken. A legyártott havat (akkor is ha nem nedves) "pihentetni" kell, akkor lesz belőle hó ha kiszárad. Mivel az Alpokhoz képest itt relatíve kevés lehetőség van hógyártásra, minden lehetőséget meg kell ragadni. Ezért, ilyenkor a nyitás előtti órákban az a feladata a hóágyúsoknak, hogy minél szárazabb havat gyártsanak. De 20-25 hóágyúnál már gyakrabban előfordulhatnak pl. hirtelen felmelegedésből, leállásokból hibák. A hóágyúsok nagyon lelkiismeretesek, és mindet megtesznek, hogy reggelre sok hó legyen, és a lehetőségekhez képest jól síelhető pályán lehessen csúszni. A technika ördöge nem alszik, az időjárás szeszélye is okozhat meglepetéseket. Minden óra számít, ha nem így történne, akkor ma sem lehetett volna síelni minden hóágyúzott pályán.
Előzmény: (Robin 212030)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2020.11.04. 20:30
MSZI az egyetlen hazai Sípark, "ahol létezik egész szezonra érvényes síbérlet, a környéken lakó síelők örömére." https://sipark.hu/berletek
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2020.02.04. 14:08
Kedves Csani74,

Megértéssel és sajnálattal olvasva a rossz élményeket, felmerül néhány kérdés és cáfolat is. Nem lehetne esetleg egyenesen pl. e-mailben a sípályához fordulni ilyen esetben.. Nem derült ki, hogy jelezted-e például e-mailben az alábbi panaszokat!

Vasárnap a pálya nem volt rossz kondícióban (igaz tökéletes sem lehetett a meleg miatt), mint ahogy az alábbiakban meg lett fogalmazva. Azért elég durva és döbbenetes olyan képekkel alátámasztani ezt a véleményt, ami a gyalogos beléptető kapunál készült, és a hegygerincen a pálya legszélén! De ettől még 6-7 hektáron jót lehetett síelni aznap! Mindig korrektül ki van írva az átlagos hóvastagság, mivel azt szondázással is mérik. A síiskola, a Sí Szövetség, az egyesületek több pályát is tűztek az elmúlt napokban (1-es, 3-as, 5-ös pálya). Legutóbb éppen tegnap. Kb. 50 cm hosszú egy ilyen fúrószár. Csak néhány helyen érték el a talajt pl. a szombati tűzésnél. Nyugodtan oda lehet csúszni hozzájuk, és meg lehet kérdezni milyen vastag lehet a hó.

Most vasárnap az áramszolgáltatás több órás leállása rendkívüli (csak max 50 km/h széllökés lehetett) és váratlan volt. A környező falvakban is elment az áram. A pénztárban sem volt áram, és elment a mobilszolgáltatás is, ezért érthető, ha nem volt könnyű megoldani a feladatot (pl. bankártyás visszafizetés esetében, főleg hogy számviteli szabályokat ne sértsen senki!). De időarányosan a pénzt is visszafizették. Jóval hamarabb léptek a kollégák, mint ahogy az ki van írva. Fontos tény, hogy a liftet szél miatt nem kellett leállítani, mert végül nem volt olyan erős szél, ami miatt ez bekövetkezett volna! (Az ÉMÁSZ-nak a sípálya több tíz milliót fizethetett eddig ki hálózathasználati díjként, hálózatfejlesztési díjként, de a szolgáltató még mindig nem újította fel teljesen az elavult hálózatot. Természetesen esély sincs arra, hogy a szolgáltató kártéírtést fizessen.)

A szezonban nem történt hasonló leállás. Volt ugyan egy esti síelés, amin néhányszor néhány percre leálltak a liftek (áramszolgáltatás akadozása megint), de ott összesen alig volt kb. 5-10 perc az egész. Ezen kívül az ülőlift kb. egyszer állhatott meg műszaki hiba miatt "hosszabb" időre, kb. 20-30 percre. Akkor is történt kompenzáció, mert meg lett hosszabbítva a nyitvatartás annyival, amennyi volt a kiesési idő. Már néhány éve bevezetett gyakorlat a Síparkban, hogy ha "túl sokan vannak" (a Panorámalift miatt manapság csak néhány szombaton alakulhatnak ki hosszabb sorok), akkor ez kompenzálva van meghosszabbított nyitvatartással. Ilyenkor be is szokták jelenteni a Panorámalift hangosbemondójában, hogy a jegyek érvényessége pl. egy órával meg lesz hosszabbítva. Az pedig komolytalan, hogy lassabban járnak a liftek mint tavaly. A sebességet optimalizálják a kezelők a közönség sítudásához. Ha ugyanis nem tudnak kiszállni, és többször leáll ezért a lilft, akkor végül az újraindítás miatt nagyobb is lehet az időveszteség.
Előzmény: (csani74 208079)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2019.12.13. 13:38
❄️ FRISS HÍREK!
Nyitás holnap, szombaton!
Hétvégén leszünk nyitva! 12.14-15. Szombat - Vasárnap (9:30-16:30) Kedvezményes bérletárakkal várjuk a síbarátokat!

A szétterített hóalapra lehullott, friss 5-7 cm-es hónak köszönhetően eldőlt! Holnap kinyitunk erre a hétvégére a Panorámalifttel és a SíoktatóPark felső teraszával! Működő sípályák: 4-5-6-7. Figyelem a pályák még nem síelhetőek teljes szélességben, de már működni fog az 1 km-es pályánk! Mivel a “kis korongos” és a csákányos felvonók nem működnek még, az 5-ös pályáról a parkoló felé a gerinc alatt egy ratrak nyomon lehet majd visszacsúszni.

A szokásos nyitvatartási idővel holnap 9:30-tól kezdődik a sízés.
Esti sízés nem lesz még.

Egyéb szolgáltatások a hétvégén: Síkölcsönző, Hütte.

A hétvégén kedvezményes bérletárakkal várjuk a síbarátokat! Felnőttek előszezoni szenior, a diákok és szeniorok pedig gyermek jegyárban csúszhatnak majd.

A jövő héten hétfőtől a Sípark zárva lesz a téli szünetig!

Várható újranyitás a hideg érkeztével: 2019. december 26-án. A következő napokban jelentős enyhülés érkezik, így a pályán a hóréteget meg kell őriznünk “hóalapnak".

Hóágyúkapacitásunknak és a már elkészült alapnak köszönhetően, akár 2 éjszakai intenzívebb hóágyúzást követően újra nyithatóak lesznek a pályák.

LIVE 🖥 https://tv.sipark.hu
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2015.09.26. 20:38
Kedves Síbarátok! Az épitkezés jövőre indulhat meg, idén ősszel a terv a nyomvonal előkészítése lesz. Krampusz a térkép helytálló!:) A felső szakaszon tervezett felvonó a két pálya közötti "erdősávba" belemegy. Itt az igénybevett részt le kell termelni. Nem kell attól tartani, hogy a kettes sz. pálya megszűnik. Az oszlopok helyei úgy vannak kijelölve, hogy a legkevesebbet zavarják a sízőket. Ezek a meredek szakaszokon csak a pálya szélén lesznek. Az oszlopok extra szivacsozást kapnak. Sajnos a term.véd.hatóságnak az volt a feltétele, hogy a jövőben nem hóágyúzható be a kettes pálya! (Eddig sem lehetett, mert nincs vezetékrendszer.) Ennek az előírásnak persze nem sok értelme van független term.véd. szakértők szerint.
Előzmény: (syorg58 183368)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2014.12.15. 21:51
Sajnos nagyon keményen megy a hazudozás ezeknél is! Nem elég a sok hazugság, de majdnem olyan üzenete van Bárdosék cinikus racsításának, mintha azt mondanák, ne menj a Balatonra, mert a tenger sokkal nagyobb.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/12/14/igy-lehet-siparadicsom-magyarorszagbol/
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2014.02.08. 10:51
Na de 4.0! Azok a képek amiket készítettél, és látszik rajta, hogy "kint van a föld", azok nem is a működő pályákon készültek:) Ha jól látom, akkor talán a 3-as és 3-as 1-es közötti részeken lőtted őket. Szerinetm nem csak a felvonó alatt van 40-60 cm hó. Bár sajnos a gerincen tényleg lehetnek szakaszok, ahol ennél vékonyabb, és nem lehet átsielni teljesen a gerinc tetején:(. A pálya sehol sincs kilyukadva. Ilyenkor mikor olvad, ráadásul párás a környezet, a hó izzad, akkor előkerülnek elszineződések. Ezek egy ratrakolás után mindig eltünnek. A pályák számát illetően pedig kimaradt például a Síoktatópark is. A versenyzőknek jó volt a pálya minősége, ahhoz képest hogy + volt.
Előzmény: (4.0 169088)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
Topik: Normafa
2013.10.27. 22:00
Sajnos az index kezdetektől negatívan áll hozzá. De nem is csoda, ha azt nézzük mi az, amit az itthoni sípályákkal kapcsolatban eddig letettek az asztalra.. Egy-két cinikus videó jut eszembe tőlük.
Ez viszont normálisabb és érdekesebb:

http://hetivalasz.hu/itthon/forum-a-normafa-rehabilitaciorol-69732

http://hetivalasz.hu/pest_budai_latkep/visszater-a-sielet-68504/
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2013.10.04. 09:40
A mai kép. Megérkezett! Doppelmayr. A "hivatalos" bejelentéssel még várni kell. (Sajnos manapság az engedélyeztetés kiszámíthatatlan és extrém díjszabású.) Itt a Sielok fórumában kaphattok először hírt az új korongosról. Részletek hamarosan..
P1120161.JPG
P1120145.JPG
P1120146.JPG
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
Topik: Normafa
2013.09.27. 20:09
Így szólnak a szirén hangok: "Javasolják továbbá, hogy a Normafa fejlesztésére szánt összegből az állam a már létező és gazdaságosabban, környezetbarátabb módon működtethető síközpontok fejlesztését támogassa." - Ezzel a mondattal együtt értelmezd: "A Normafán tervezett komplex szabadidőközponttal ismét egy uniós védettséggel rendelkező élőhelyet veszélyeztetnek, a győri Audi-beruházás kapcsán megsemmisült Natura 2000 terület után." Tudom már! Az alföldön épített szánkópályára gondolnak, hogy ott kéne támogatni:) Ott lehet.. Ha nem mindenki értené: Majdnem az összes működő magyar sípálya Natura2000 és természetvédelmi terület.
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
Topik: Normafa
2013.09.25. 12:01
Sajnos nem mindenki szeretne havas magyar sípályákat látni. Egy korábbi eset az egyik fő ellenzőtől: http://www.vedegylet.hu/jonek6/data/II.10.m4.htm De nem az egyetlen! Vannak akik zsigerből elutasítóak. Ha őket megkérdeznénk, az derülne ki, hogy ne legyen sípálya sem a Budai hegyekben, sem a Bükkben, a Mátrában, a Börzsönyben... Vagy némi cinizmussal élve: "lehet de hóágyú és sílift nélkül".

Nem tudom miért olyan magabiztosak ebben az állításban: "nem térülhet meg egy 2-2,5 hónapos szezonban, 300 méteres pályával" Vannak jó hazai tapasztalatok is! Ez valami 10 évvel ezelőtti sztereotípia. Miért nem kérdezik meg a hazai sícentrumokat?

"egy Natura 2000-es, uniós védelem alatt álló környezetvédelmi területen építenének természetpusztító beruházással sícentrumot hatástanulmányok nélkül, ahol majd csak pénzért lehet majd sportolni." -Hát, ne így legyen! A "pénzért sportolás" is érdekes demagógia. Elnézést, ha nem szociális alapon lehet használni a lifteket, meg csúszkálni a hóágyúzott havon. Miért ne lehetne ingyenesen használható, természetes pályafelületeket meghagyni.

"60 százalék alatti a páratartalom, ami a Normafán szerinte csak ritkán fordul elő" - Biztos ez? Le kell kérni az OMSZ-től, vagy az időképtől az adatokat. Egyébként lehet felette is havat készíteni, és nem feltétlenül gazdaságtalan.. Fontos az üzleti terv. Ezeket a paraméterek mind jól be kell építeni.

"Az Audi gyár építésekor közérdekre való hivatkozással (azzal is szempont volt, hogy máshol nem volt megvalósítható, illetve létrehoztak egy új, hasonló védett területet) kiváltottak egy természetvédelmi területet, de akkor a kormány és az unió is azt hangsúlyozta, hogy ez egy megismételhetetlen eset volt." -De hát van némi különbség a kettő között:) Ha annyira az Unióra hivatkozunk, vizsgálják meg a nemzetközi példákat. De azt is vitassuk meg, hogy Franciaország, Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovénia, Szlovákia miért tehette meg, hogy "kivágják" az amúgy igen jelentős természeti területen fekvő pályákat! A Normafánál nem történt meg, pedig történelmi síterület. Ott vannak az egyéb országok. Egyébként meg, mivel nálunk nagy a szigor, tessék elnézőbb lennni! A Natura2000 nem "természetvédelmi" terület. Más szabályozás. Azt gondolom, és továbbra is nyomatékosan hangsúlyozom, hogy sok a csúsztatás a Natura2000 körül.
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
Topik: Normafa
2013.09.23. 19:50
Szerintem kissünöcske arra céloz, hogy feljöttek a támogatók a szavazásban.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.