Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

SíoktatóPark által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (39)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
Topik: Normafa
2013.09.19. 10:35
Sajnos várható volt az, hogy természetvédelmi felhangokkal neki ugranak a beruházásnak. A környezetvédelmi aggályok jelentős része politikai síkon, érzelmi alapon generálódik, és van az a klaszikkus "láncoljuk magunkat az atomvonathoz" ellenállás is. Csak hogy a Normafa Park nem egy atomvonat, és nem giga síparadicsom lesz! Ha tetszik, ha nem, a hegy jelenlegi állapotában is tízezrek látogatnak ki síelni, sétálni, bicajozni hétvégéken. Mert joguk van az egészségmegőrzéshez egy két milliós város közepén is. Joguk van ahhoz is, hogy télen is tudjanak sportolni. Egy alaposan átgondolt, mértékletes beruházás NEM ront a természeti helyzeten, sőt sokat segíthet. Hogyan? A gyepek fentartásával, kiszélesítésvel nő a védett fajok élettere. Szabályozhatóvá válik terület látogatása. A vastag hótakaró megvédi a gyepeket, és a klímaváltozás hatásait fékezi. Nyáron pedig csak egy szűk sávot kéne biztosítnai a downhillesek számára. Erdő és fakivágás? Állami erdészetek Magyarországon millió számra vágják ki az erdőket védett területeken is (!), és viszik az erőművekbe biomassza címszóval eltüzelni. (Ha valaki kételkedik nézzen utánna. Meg kell nézni a googleearth-öt. Ezt az Erdő törvény sem tiltja.) Ezzel szemben a Normafa - egykori rétek - beerdősülése pont a védendő fajok kiszorulását jelentené. Persze itt nem a 150 éves tölgyre gondolok a hegytetőn. Azt meg kell hagyni. Hanem az úgynevezett pionír erdőkről beszélek, ami a hegyi rétek végét jelentené. Natura2000? Sok hülyeség hangzik el ezzel kapcsolatban nap mint nap. Ez a besorolás nem azt jelenti, hogy akkor ott már "semmit nem lehet csinálni". Teljesen eltorzult gondolkozásmód! Az Unió pont azért hozta létre, hogy a területen a gazdálkodás és természetmegőrzése között megtalálják a közös nevezőt. Ennek is meg vannak a szigorúan szakmai játékszabályai. Mert gondoljunk csak bele! Mit jelentene ha a Natura teljes tíltás lenne az ország 21 százalékára? Az felérne egy országcsonkítással. A rendeletben -óriási hibákkal- benne vannak utak, szennyvíztisztító telepek, temetők, komplett falvak teljes külterületei, minden 500 méter feletti külterület szinte, a Balaton és teljes folyóvölgyek. Sorolhatnám tovább. Az uniós tapasztalatok szerint pedig, lehetnek sípályák Natura2000-ben. Ott ahol nem volt erős a síturizmus lobbija, - ilyen Csehország, Lengyelország, Románia - bőven találunk nagyobb sícentrumokat is. De például Ausztriában, Szlovéniában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Szlovákiában voltak olyan "bölcsek" a hatóságok, hogy nemzetgazdasági érdekből "kivágták" a síparadicsomokat a naturás térképről. Hogy ezt honnan tudom? Ajánlom ezt az oldalt: http://natura2000.eea.europa.eu/# Nagyon érdekes! Keressétek meg Jasnát és Lomnicot! Nálunk sajnos megy a rendelet teljes félreértelmezése. Ezeket az érveke nem magam találtam ki. Vannak Magyarországon független biológus szakemberek, akiknek ez a szakmájuk, nem pedig facebook környezetvédők..
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
Topik: Normafa
2013.08.06. 11:51
Bár első ránézésre úgy tünhet, nem tartozik szorosan a témához ez a cikk: http://www.origo.hu/itthon/20130805-kismagyarorszag-repashuta.html De javaslom elolvasni, mert akkor megtudhatjátok mi a helyzet a hazai hegyeinkben. A most kibontakozó zöld ellenállását is jól szemlélteti. Hogyan lehetetlenítik el a kölnböző jogszabályok által a nemzeti parkok és az állami erdészet munkatársai a hegyi falvak megélhetését, egy olyan országban ahol még köztudatban sincsen kimondottan hegyen (500 tszf felett) lévő nívósabb üdülőközpont. Bár Répáshután nincsen jelenleg pálya, de el lehet képzelni hogy ha a kétszáz éves helyi gazdálkodási szokásokat tiltják, akkor mit művelhetnek egy sípálya üzemeltetőjével. Miért nem jött össze eddig a Normafa, Nagy Hideg hegy, Dobogókő, Bánkút komolyabb fejlesztése. Miért kapott 3,5 fél milliós bírásgot a Sípark egy 40x40 cm-es pontalapért és még 3,5 fél milliós bírságot mert elképesztő módon "ráfogták" hogy nincs is engedély kaszálásra (Ezen a 75 óta kaszált sípályán csak és kizárólag a sípálya fenntartása miatt maratdak fent a ritka virágok. Egyébként van engedély, csak éppen nem kérték el razziakor, mivel a büntetés maximalizálása volt a cél, a tájegységvezető zöldisten nyomására). De sorolhatnám szinte az összes hegyen és erdő közepén fekvő "átkozott" sípályát. Mindegy hogy a Normafáról vagy más, tszf. 500 m-nál magasabb hegyről beszélünk hazánkban. A helyzet szinte mindenütt hasonló. A nemzeti parkok (ide tartozik a Natura2000, TVK) úgy is találnak kifogást, hogy oda miért ne épüljön sípálya, és ha már megépült hogyan ba..sák. Nyilván, egy "természetvédő" sem mondja majd azt, hogy egy-két nyiladék új életteret hoz létre bizonyos védett növények és állatok számára. Pedig tízszer-százszor nagyobb pályák üzemelnek Európa szerte nemzeti parkokban, vagy akár UNESCO-védelem alatt álló területeken.
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
Topik: Normafa
2013.07.11. 10:10
Függetlenül attól ki a beruházó, befektető örülnünk kellene a terveknek!! Ne csináljon itt senki politikai kérdés ebből! Inkább szurkoljunk, hogy megvalósuljon, egy olyan országban, ahol 500-800 ezer ember síel, és ehhez képest alig vannak hazai pályáink. Nem beszélve a fövárosról. Mi akik itt írogatunk a Sielők fórumában, legyünk már annyira elfogultak a sízéssel szemben, (vagy éppen inkább elfogulatlanok), hogy ne ellenvéleményeket fogalmazzunk meg. Pláne úgy, egyes vélemények csupán pártszimpátia alapján keletkeznének.. Tehát én mint Sielő azt mondom, boldog leszek ha összejön valami a Normafán sok év kudarc után, függetlenül attól, magánbefektető, vagy állami/önkormányzati, ellenzeki, vagy kormánypárti, külföldi, vagy belföldi csinálja. Budapesten van közpénzből focipálya, uszoda, vízilabdap., korcsolyap., színház, állatkert, vidámapark, kisvonat, libegő, fogaskerekű, közparkok, stb. Már régen illett volna, hogy legyen sípálya is. Lett is volna a Normafán. Csak mind elbukott a "természetvédők" miatt. Budapesten belül csak akkor van esély sícentrumot kialakítani, ha a legmagasabb szintről alányúlnak. Azt tudni kell, hogy Magyarországon a sípályák nagyon nehéz jogszabályi környezetben működnek. Jelenleg szinte semmi lobbi erejük nincsen. A természetvédelmi, erdő törvények, Natura2000 pedig szinte majdnem ellehetlenítenek mindent. Felülírják az ésszerű természetvédelmet is. (Lásd, például a sípálya kaszálás, hóágyúzás kedvező a védett gyepnek, és csak télen van nagy tömeg amikor nincs vegetáció. stb.) Az Alpok pályáitól Szlovákiáig például kilobizták, hogy az összes pályát nagyívben kihagyja a Natura2000. Nálunk, mivel súlytalan sport (pedig rengetegen vagyunk) gyakorlatilag minden 500 m feletti külterület Natura2000 védelmet kapott. Ez súlyos csapást jelent az üzemeltetők számára. Sorolhatnám tovább, de egy a lényeg: Csak a mindenkori kormány lehet képes arra hogy elintézze, hogy Budapestnek havas-sílétesítménye legyen! És még így is nagy összecsapás várható. A Védegylet már megindult a beruházás ellen..
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2013.05.07. 10:05
STRANDSZEZONBAN OLVADT EL A SÍPARK UTOLSÓ HÓFOLTJA

Az utolsó hófolt (hódomb) - ami a Hüttével szemben a webcamera képén is látható volt -, 2013. 05. 05-én az éjszakai órákban adta meg magát. Csoda, hogy ilyen sokáig kibírta. Április végén volt olyan nap, amikor 26 fok felé ment a hőmérséklet. Ez volt a Mátra, sőt talán az országunk területén utoljára megmaradt hókupac, a kirándulók nagy örömére.
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2013.04.09. 09:46
"Napok óta fagypont körüli hőmérséklet, holnaptól újra nyitva vagyunk. A Sípark várhatóan a 108. napon zár."

- VICC volt:)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2013.03.21. 13:01
Kedves síelők!

Egy érdekes, vagy inkább sajnálatos dologra hívnám fel mindenkinek a figyelmet a hivatalos hazai időjárás előrejelzésekkel kapcsoltban. Ha megnézitek az OMSZ előrejelzését akkor megfigyelhető, hogy az előrejelzésekbe nincs belekalkulálva a megadott hely tengerszint feletti magassága. Könnyen ellenőrizhető. Csak össze kell vetni a OMSZ adatait a külföldi honlapok előrejelzéseivel. No meg persze a valósággal! Igencsak furcsa, hogy az amerikai http://www.snow-forecast.com/resorts/Matra/6day/top jobban tudja milyen idő várható, mint a hivatalos magyar met.hu: http://met.hu/idojaras/elorejelzes/magyarorszagi_telepulesek/ Jobban ismerik a külföldi meteorológusok országunk domborzatát mint a hazaiak?? Vagy olyan költséges matematikai model kiszámolni a tengerszintnek megfelelő prognózist, hogy ezen spórol az OMSZ??
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2013.02.23. 16:38
Neten véletlenül akadtam rá. Így fúrta meg annak idelyén a D.I. Nemzeti Park, Nagy-Hideghegy egy apróbb fejlesztését: http://www.parlament.hu/irom37/8194/08194-0001.pdf
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.12.15. 09:48
A kisebbik baj az önjelölt zöld szervezetek sípályák elleni kirohanásai. Ami nagyon kényes téma, az a hivatalos hatóságok hozzáállása. A törvényalkotók sajnos egyáltalán nem figyeltek a sípályákra. Elképesztő hatalmat adtak bizonyos személyek kezébe, amit szubjektíven kezelnek. Minden attól függ, milyen vérmérsékletű zöld kukac kerül adott területre.(Vannak akikről tudni lehet, hogy az embert legszívesebben kitiltanák a Mátrából, annyira méregzöldek.) Feljelentgető és besúgó hatóság. Nem azt nézik mi jót tettél, hanem hogyan tudják a hatalmukat mindenre, így a magántulajdonra is kiterjeszteni. Még akkor is, ha "te" száz egységből 98 tettél a tájért, két egységet pedig ellene, de azt is csak átmeneti negatív hatással. Ez a jelenlegi TVK. Aki pedig jogosult büntetni és eljárni, az a Felügyelőség. Náluk elképesztő a nyomás és pénzbehajtási, megfelelési kényszer van. A gátszakadások, az Unió nyomása az Audi beruházás ügye miatt. (Ezt nem azért írom, mert ellenében vagyok az autógyártó beruházásának, hiszen ha megnézzük, ott is a fanatikus Nemzeti Park egy városszéli lőtért nyilvánított Natura2000-ré!! A "törvény üzenete": ne engedd hogy területeden védett növények, állatok éljenek, fák nőjenek.) Miközben uniós országokban nemzeti parkok és Natura2000 területén gigaberuházások vannak, addig hazánkban néhány liftoszlop alapért is meg kell szenvedni."Magyarországon a Natura 2000 területek kiterjedése 20,6 százalék, míg az Európai Unió 15 tagállamának átlaga 17,5." Ez egyébként egyenlő azzal, hogy hazánk elveszítette önrendelkezését 20% fölött, hisz az Unió engedélyét kell kérni olyan esetekben, amikor valami nagy projektet akarnak engedélyezni. Még nem is említettük a 2009-es Erdő törvényt. A törvény kimondja, hogy nem csak a földhivatali nyilvántartásban szereplő terület erdő. Az erdészet "kitalálja" hogy a sípálya - ami nyilvánvalóan nem erdő - legyen csak erdő. A gyanútlan területhasználó nem is tudja, hogy hektáronként 20-30 millió bírságot is kiszabhatnak!!!!! - Sajnos nem a levegőből beszélek. Kedves fórumozók, most biztosan elcsodálkoztok. A laikus azt gondolná a magántulajdon szent és sérthetetlen.. Pedig dehogy! Az utóbbi évtizedben több olyan törvény, rendelet született, ami a síközpontok működtetését megkeseríti, a fejlesztéseket pedig ellehetetleníti. Ameddig a törvényi keretek lehetővé teszik, bele is fognak rúgni a magyar sícentrumokba.
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.12.14. 15:08
Van sípálya ahol sok-sok millió Ft-ra bírságoltak az úgynevezett "zöldek". Kaszálásért, formai hibákért, kisebb fejlesztések miatt is, mint például egy 40x40 cm-es alap. A Mátrában sípályák nem használnak semmilyen adalékanyagot, csak tiszta vizet. Ez bármikor könnyen ellenőrizhető lenne. Nem igaz, hogy a hóágyúzás káros. Biológusok készítettek tanulmányokat. Tény, hogy az elmúlt években túl kevés hó hullott, és egyre több az aszály. A védett növényzetnek pont hogy kedvez a hóágyúzás, hiszen a régmúlt havazásait pótolják. Az érintett területek a gyep miatt fokozottan védettek. Ezek a gyepek, kizárólag azért maradtak fent, mert a sípályákat évtizedek óta kaszálással karbantartják. A Mátrába régen sok legelő és kaszáló volt. Mára ezek szinte mind becserjésedtek az állattartás megszűnésével. Ezeken nincs védett gyep. A sípályákat, azután nyilvánították fokozottan vagy szigorúan védetté, és Natura 2000-ré, miután százmilliókat ruháztak be a befektetők. Hazugságokkal, agresszív pénzbehajtással, hatalommal való visszaéléssel, cinizmussal a zöld szó mögé bújva tönkretenni azt, ami nem csak a turizmust szolgálja és a nemzetgazdaságnak előnyös, hanem a tájvédelemnek is nem éppen "szép" dolog..
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.09.22. 10:35
Így látszik (?) Chopok déli új kabinos nyomvonal a Síparkból: https://sielok.hu/fotoalbum/762266/kep/11/
Google Earth-el könnyedén be lehetett azonosítani. Ott látszik, hogy az a nyiladék még nincs a képen, ami most már látszik a Mátrából. A galériában van jobb kép is amin nincs berajzolva.
P1110033-Chopok.jpg
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.20. 09:47
Kedves Robin!
Nehéz volt "elengedni" az idei szezont. Nagyon sok havat gyártottunk és tegnap végig havazott. De sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet! Három dolognak kellett volna teljesülni: hidegebb legyen, el tudjuk teríteni a hódombokat, és legalább 15-20 cm friss hó essen. Bejártuk a pályát. A vizes hó lecsúszott a sárról ahogy odaléptünk. A vízátereszek pedig sáros vízzel voltak tele, melyek eltöméséhez kevés a hullott hó. A talaj annyira átázott, és olyan meleg, hogy ratrakkal rámenni nem lehetett. Legjobban mutatja, hogy egy nap havazás után is kb 3-4 cm vizes hó maradt. A hótartalékok szét kellett volna túrni, mivel hosszú szakaszokon eltünt a hó. Ezt sem lehetett megtenni, mert a sár a fű bekeveredett volna a hóalapba. A liftek közül a kis Dopit feladtuk, és úgy terveztük a nagyliftek mennek. A kis Poma talán, a baby-pálya biztos nem volt rendbehzható.
Ha most kezdődne a szezon, akkor kíváló hóalap lenne és erre lehetne hóágyúzni. Sajnos 1-2 nap múlva már látszani fog, hogy ez a kis hó dekorációnak elég csak. Úgy érzem nagyon távol álltunk volna a minőségi feltételektől. Azért, hogy presztizsből megmutassuk még több a nyitvartott napok száma, sok síelőnek nagy csalódást kellett volna okozni az elégtelen feltételek miatt.
Jövőre új feltöltővezetéket tervezünk a hóágyúrendszerhez. Ezzel majd megmásfélszerezhető lesz a készített hó mennyisége!

Addig is szép nyarat kívánunk az összes fórumozónak a Sípark csapata nevében, és megköszönjük hasznos észrevételeiteket!

U.I: Gergő majd válaszol mik a tervek a megmaradó dombokkal, "flúgos futam", stb.
Előzmény: (Robin 115616)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.16. 09:39
Sajnos lehet, hogy a Síparknak ez az utolsó napja az idei szezonban!

Jelenleg 11 fok van. A pályákat még sikerült szépen "kifehéríteni" a tartalékokból. Ma menni fog a "kis Poma", és egy nagy lift a 4-es, az 5-ös, a 6-os pályával és a baby pálya.

A kilátások nem túl bíztatóak: sok eső holnap és nem jön vissza időben a hideg. Lehet hogy jön még a tél, de addigra kétségessé válik mennyi havunk marad.

Hó még mindig rengeteg van, viszont elég ha néhány méterre nem lehet majd havat tolni. Meglátjuk!
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.12. 18:43
Mai napon (szombat) az idokép.hu szerint hazánk csúcshőmérséklet 20 C fok körül járt!! Mátraszentistvánon ez az érték reggeli fagyból a melegedés hatására késő délutánra 6-7 C fok körül alakult. (További érdekesség, hogy Mariborban 800 m-en 6-7 C fok, Murauban 900 m-en 5-7 C fok és 1500 m-en 1-3 C fok, Donovalyban 1150 m-en 3-5 fok körül volt a hőmérséklet. A fagyhatár ezeken a területen 2300 m felett volt.)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.09. 17:32
érdekes.. A rendszám kerete magyar (carmo.hu és Mercedes feliratos) A rendszám német, és N-el kezdődik, aztán plecsnik és MB...
Előzmény: (pokmalac1 114365)
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.08. 19:42
egyébként én is vettem az üzenetet a helyesírási hibáim miatt!!:)))
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.08. 16:29
Hát igen vad kelet:))

Ki kell írni a honlapra: sípálya csak kalandoroknak:)))))
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.08. 13:09
Ha már ennyire belemelegedtünk, elmondom azt is, hogy február utolsó vasárnapján 27-én körözött bűnözőt fogtunk a Sípark parkolójában:)
Vasárnap délután kollégáink arra lettek figyelmesek, hogy a parkoló templom felőli részén egy sísapkás alak vizslatja az autókat. Néhány járművet megpróbált kinyitni, hátha nyitva felejtették az ajtót. A fekete buggyos sísapka azért fontos, mert az illető egész megjelenése olyan volt, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Még talán a fülei is elálltak, ahogy ráhúzta a sapkát. Nem is akartuk el hinni! Annyira bűnözősen nézett ki ez az alak, hogy a Reszkessetek betörők című filmben, a legjobb főszerepért Oscar-díjra jelölhették volna!! Mivel egyre egyértelműben járkált a kocsik között, hívtuk a helyi körzeti megbízottat, akivel együttműködve elfogtuk a gyanúsítottat. Az elfogás is érdekes volt. Mikor látta hogy közeledünk, futásnak eredt, és egy másik érdekes arc autójának a hátsó ülésére befeküdt. Magára húzott egy pokrócot is. Mind ezt fényes nappal, szemünk láttára. Mikor odaértünk az autóhoz, „szökevényünk” négykézláb mászott ki a túlsó oldalon. Az autó gazdája - akinek ujjnyi vastagságú aranylánc volt a nyakában- úgy tett, mintha életükben először látták volna egymást. Hamarosan kiderült, hogy a román állampolgárságú embert autófeltörésért már körözik. Őt őrizetbe vették, a "futtatóját" pedig sajna el kellett engedni.
Szerencsére sem anyagi kár sem lopás nem történt. Nem is engedjük, hiszen a parkolót a Sípark személyzete figyeli, nagy forgalom esetén pedig a falu körzeti megbízottja is segít a bűnesetek megelőzésében. Az eset inkább tanulságként szolgál: Ne hagyunk értéket az autóban, és zárjuk az ajtókat!

Sípark
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.07. 11:19
Őrjöngő ember ámokfutása a sípályán

Tegnap (2011 március 06.) délután valóbban volt egy "kis incidens" a Hütte személyzeti parkolójában.
Az előzmények: az étterem gazdasági parkolója sorompóval lezárt, kitáblázott útja, azért van elzárva a vendégforgalom elől, hogy biztosítsuk az étterem ellátását és a személyzeti parkolóit. Az út nincs aszfaltozva, ezért teherautóval nem mindig lehet megközelíteni, kis traktorral, személyautóval hozzuk le az árut. Az út gyalogos forgalomnak van még fenntartva. Az ideérkező, de nem síző vendégek fentről, egy kényelmes sétával érhetik el a Hüttét. Már a beruházáskor az volt a terv, hogy autóval ne lehessen megközelíteni, csak egy kis testmozgással lehessen lejutni. Sajnos ezt nem mindenki tartja be. A sorompót nem tudjuk állandóan lezárni, mivel sokszor sietve hozzák az árut, több fordulóval is. A szezonban új táblákat szereltünk fel, amivel szeretnénk visszatartani az autósokat. - Gondoltuk ez megteszi. - Felraktunk kb. egy méter átmérőjű behajtani tilos táblát magánút táblával, egy 5000 Ft/vontatási díj táblát, és végső elrettentésként egy 15 000 Ft/parkolási díj táblát. Amióta kint vannak a táblák kevesebb autó jön le, de még így is vannak olyanok, akiket fel kell vontatnunk. Mert hiába minden figyelmeztetés, lejönnek nyári gumival is! Megjegyzem, eddig még soha nem kértük el végül a parkolási díjat! Az autósok 99% megértő a helyzettel.
Tegnap egy CLK Merci (jav. CL 500) gurult le. Nagyon udvariasan megkérték, hogy fáradjon fel, mert a kis traktor helyét elfoglalja és ráadásul akadályozza a rakodást. Őt azonban ez nem hatotta meg, és azt mondta, hogy zsebből kifizeti a díjat. Erre mi elmondtuk, nem szeretnénk hogy kifizesse, mert akadályozza munkánkat, inkább legyen szíves álljon fel. Azonban erősködött, hogy marad. A traktorral közben árut hordtak, mellyel a Mercedes előtt leálltak. Mikor az illető visszatért a gyermekével és a feleségével, meglátva hogy pont előtte áll a jármű, trágár szavakat üvöltözve kiabálta, hogy "takarodjunk el a traktorral", mert ellenkező esetben összetöri. Az illetőt senki nem sértegette, fenyegette, pénzt sem kértünk tőle, csak annyit szerettünk volna, várjon, ameddig visszaér sofőr. (Természetesen később, amikor már a tetlegességig, zúzásig fajult a helyzet, mindannyiunkál elszakdt a cérna ami az udvariasságot illeti.) Az ember agya pillanatok alatt elborult, és olyan trágár dolgokat üvöltött, hogy azt itt leírni nem tudom, halálosan -maffia filmekbe beleillő stílusban- megfenyegette az akkora már a segítségünkre érkező többi kollégát is. Stílusára jellemző volt, hogy azt hangsúlyozta: "mi nem tudjuk kivel állunk szemben, mert másnap ki fogja irtani a családjainkat, porrá zúza és felégeti az éttermet". Próbáltunk rá szép szóval hatni, de bárki aki ránézett, vagy hozzászólt, az rettenetesen felbőszítette. A felesége és kis gyermeke(!) fékezte az őrjöngőt, aki családja ellen is fordulva, nekik is azt kiabálta, hogy "kussoljatok, bennetek is fel foglak akasztani"! Ekkorra a traktort már senki nem merte megközelíteni, mert neki állt szétverni, a tükröt leütötte. A szélvédőt kővel akarta bezúzni. Ezek után felénk fordult, engem ököllel gyomorszájba vágott a többiek el tudtak szaladni. Hívtuk a rendőrséget. Közben folytatta: felrugdosta a konténereket, az autójával nekihajtott a traktornak többször, majd beleült, és valahogy a kéziféket kioldva hátrább gurult. A tettlegesség, a károkozás miatt, és azért mert sorban életveszélyes fenyegetéseket tett, mi autóval eltorlaszoltuk az utat a sorompó előtt a rendőrség kiérkezéséig. Fent folytatódott az incidens, mikor egy közbeszóló vendégnek nekiment, lökdöste. Ekkora már kb. vagy tizenöten vegyesen, vendégek és alkalmazottak álltunk ott és várt a rendőrséget. Mint később kiderült valamilyen szer hatása alatt álló emberünk, nem érte be ennyivel ámokfutását. Egyenként mindenkibe belekötött a sorompónál is. Volt akit ágyékon rúgott. Bár erőfölényben voltunk, mindenki bölcsességére legyen mondva, senki nem ütött vissza. "Emberünknek" ennek a kiprovokálása lehetett "utolsó esélye", mielőtt megjönnek a rendőrök.
Végre kiérkezett a hatóság. Előállították, és (addigra) a kb. 15 tanúból és sértettből, 6-an bementünk tanúskodni a gyöngyösi rendőrségre. A vád bűncselekmény: testi sértés és garázdaság...stb. De nem ért véget a történet! A rendőrségi fogdában bűnözőnk bevett állítólag (?) egy kis gyógyszert (nem tudni pontosan mit), ezért mentőt kellett hívni hozzá.. A szembesítés elmardt

Bízunk az igazságszolgáltatás és a nyilvánosság védelmében!

Sípark dolgozó
Előzmény: (RM 113819)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.