Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

YETI53 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (119)Időben csökkenő Időben csökkenő
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2011.12.20. 06:35
Szia megyünk vagy 35 en a Dame Blancheba
Addig is Áldott Karácsonyt
Boldog Új Esztendőt
Sok Havat
Yeti
Előzmény: (Tájbi 126947)
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2011.04.04. 05:51
Látom visszavonhatatlanúl véget ért a Tél, Hittel állítom nem ROSSZKEDVÜNKTELE. volt. Minden barátomnak, sporttársamnak , szép Tavaszt Nyarat és Őszt kívánok. Jövő szezonban Veletek Ugyanitt: Yeti53/Gebora Pista /
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2011.03.29. 05:53
Szia Bélapó, mi kaptunk havat rendesen ! Sokszor csúsztunk szűzhóban,jó húszcentisben, volt eső is egyszer, mindenesetre nagyon élvezetes hetünk volt, technika csiszolásnak is megfelelt, síelni is rengeteget lehetet, energiával telve még esténként átlag kétórás túrákat is tettünk. Naturelle csak segített szavam nem lehet rájuk.
Brianconba átrándultunk, de közel sem ért most annyit mint tavaly , inkább pihenőnapnak mondhatnám. Hajrá a következő szezonban ! Azt hiszem még egy szezont megpróbálunk Puy-ban de most majd január végén. Mindenkinek szép Tavaszt Nyarat és Őszt kívánok. Álmodozást léccsiszolást, gleccsersízést
ki mit szeret a holtszezonban.
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2011.03.10. 17:08
Ne félj ha nappal esik mindet odahordom Neked, jaj most jut eszembe nem eszi meg a kutya a telet :) Ugye nem egyedűl mész ?
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2011.03.09. 18:14
Akkor már visszefelé jövünk, most megyünk szombaton a borús havas hétre, majd vigyázunk a pályákra Nektek :)
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2011.02.11. 13:29
Kezdőnek nem fontos felmenni a két putrival (poutran) rögtön lent van világoszöld és halványzöld tanulópálya, érkezni 15,30 és 18 óra között érdemes a szállás előre le van vajazva, tehát nem attol függ jobb vagy mégjobb fekvésüt kapsz, hogy mikor érkezel oda.Magkapod a kulcsot meg a leltárt ajánlatos alaposan átnézni és másnap, vagy hétfőn leadni a hiányokat különben rátok verik,A recepciósok többnyire beszélnek angolul, az alkalmazottak a gályázók többnyire KeletEurópaiak, A felvonókezelők meg annyira Franciák mintha a 60 as 70.es Francia filmből léptek volna ki, egy ? bonzsu egy oevoá, egy mersziboku (pontosan így ejtve !) csodákat tesz velük--
Szép telet jó havat Yeti53
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2011.02.11. 05:11
Március 11-20 közötti buszos sítúránkra van megüresedett 6 helyünk, Szállás síbérlet utazás kaja, minden ügyintézés egyben , geborap@invitel.hu vagy https://www.pizolit.hu ez egy egyesületi nyilt túra. Persze erről a helyről a keresztvizet jól leszedték, nekünk mégiscsak kedvenc. és mivel túratársaink nem találkoznak a hely úgymond negatív fogadtatásával nincs csalódás Szállás a Homeau Ecrin a pálya mellett 1800-on--
Szép telet jó havat Yeti53
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2011.02.01. 13:21
Sziasztok ! Napok óta olvasgatom itt az adok-kapokat Puy-ról. Tavaly márciusban jártam ott, és a legelső benyomásom a fogadtatásnál nem volt rózsás, hirtelen felindulásomban megfogadtam, nem is megyek ide többet ! Viszont a következő hat napban szerencsénk volt, nagyon kedvező idő és jó pályák vártak, a hely adotságai egybe estek a kedvteléseimmel a síelésen kívül extrém túrázás és sífutás .
Tavaly a medencék nyitva voltak, és a pályákat karban tartották. Néhány felvonó bizton állítom életveszélyes az alatta átsíelőre, olyan alacsonyan megy , hogy a 2m körüli síelőt elütheti, remélem ezeket cserélték le az idei idényre, Az egyik régi felvonó a nem kellőképen kialakított indulási zónában kicsapta az utitársam lábát és Ő meg a lécemre esve besodort a felvonó alá ami szerencsésen betörte a fejemet. Mivel a bukómat kölcsönadtam, a fejem egy széles választékkal lett gazdagabb.
Összesítve, általában nem azt a szállást kapod amire készülsz, Az üzletektől nem voltam elragadtatva, Otlétemkor a pályák rendben voltak, A felvonókon bőven van javítani való, Sífutók, sítúrázók gyalogtúrázók és síelők számára is kellemes lehet a terep . A halálos baleset körülményeit nem ismerjük, így a keresztvizet sem kellene előre leszedni senkiről . Kegyelettel emlékezzünk e fiatal sporttársunkra, és vigyázzunk magunkra és egymásra sípályákon!
PS: március közepén elmegyek Puy-ba előre felvértezve a negatívumokra és készülve a pozitívumokra
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2011.01.30. 10:36
RISOUL

2011. es tapasztalatok Risoul-Vars síterepén. Január utolsó hetében kedvező időjárás mellett a terep 95 %-a nyitva volt, a hőmérséklet éjszakánként kb. mínusz 20-ig süllyedt, és nappal sem emelkedett mínusz 10-12 fölé, így olvadásról, kásás hóról szó sem lehetett, a felvonókon árnyékban pedig igencsak hideg volt. Összességében kedvezően karbantartott pályák és nagyon jó hóminőség fogadott.
A SARA turista fogadóirodát a Cassiopée házból egy külön faházba költöztették a Les Balcon de SIRIUS közvetlen közelébe. A település forgamirendjét megfordítva így ismét az érkezénél találjátok a becsekkoló irodát. Az újonnan idelátogatókat megtévesztheti a sok tök egyforma ház, amit különböző csillagképekről neveztek el és csak a ház közvetlen közeléből látható a nevük.
A *** szállások elég szűkek, inkább csak nagyon szoros baráti kapcsolatban levők férnek el a 6 főre kimért 36 négyzetméteren súrlódás nélkül.
100 kg vagy 2 m felett a WC gyakorlatilag használhatatlan (beleszorultok). Az üdülőhelyi illeték 5.32 Euró 7 napra gyermekkedvezmény nincs 1 éves kor felett mindenkire érvényes. WiFi 7 napra 30 Euró TV 25 Euró körül van 250 Eurós külön kaucióval, Eurosport NINCS a programválasztékban.
A síbérlet roppant érdekes de egyben praktikus is . Semmiféle azonosító chippet nem tartalmaz egy kb. 2x3 cm-es fotót kell rá fóliázni és a felvonóknál, néha ellenőrzik a meglétét. Tehát aki nem visz fotót 3 Euróért csináltathat, ( „leleményesek” újságból kivágott többé-kevésbé hasonlító fotókkal szerelik fel a bérletüket.) Ez az elavultnak tűnő módszer viszont beruházás takarékos és munkahely megőrző.
Amikor megérkeztek ,szombaton működik a Pelinche felvonó, ami gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy induláskor kb. 20 m sétával a pályára kerüljetek, ami a Pelinche-ig vezet és a tányéros felvonó tetejéről a rendszer szívéig, csússzatok, ez még másnap vasárnap is így van, de ha hétfőn ismét erre indultok, számíthattok egy kiadó emelkedővel járó visszakapaszkodásra, ugyanis a Pelinche csak hétvégén és iskolai szünetben üzemel. Persze ez a sí térképen is rajta van Franciául és némelyiken angolul.
Maga a terep kicsit szokatlan rendszerű, azaz néhány napba telik kiismerni . A színezés pedig jószerivel is becsapós előfordul néhány igen erős kék pálya és ugyanakkor könnyű fekete is. A zöld pályák azonban mindig zöldek (mint a szomszéd nője) és a felvonókról többnyire belátható mi vár rátok a pályán. A tányéros felvonóknál külön jelölik, hogy ha némi nehézség vár a síelőre, pl. 50%. os emelkedő vagy többszörös nyomvonaltörés. A tányérosak gyorsak és kevésbé hidegek mint a régebbi ülőszékesek.Az új gyors székes felvonók pedig hamar felvisznek a pályák tetejére. Ködös időben nehéz lehet a tájékozódás. Néha előfordul néhány kikerülhetetlen jégfolt sajnos általában a legrosszabb helyeken. Kellemes a SNOW park a jól kiépített pályáival, nagyon kezdőket egy álló gondolás felvonó viszi a legkisebbek pályájáig, vagy a világoszöld tanulópályáig.
A szoba leltárokat érdemes alaposan áttanulmányozni, ehhez segítség a Francia vagy Angol szótár esetleg a nyelv jó ismerete, mert többnyire hiányos a felszerelés , nem feltűnően de apartmanonként úgy 10-15 Euró értékű hiány lehetséges, de átadásnál még itt votak a leglazábbak. Igaz a kulcs elvesztése 75 Euró mert felszámítják a zárcserét.
A helyi élelmiszerboltok a CASINÓ hálózathoz tartoznak áruválasztékilag igaz a nevük SPAR érdemesebb még útközben a Brianconi Casino Geant.ban feltölteni a készleteket-
Egy síszervíz wax és élezés 12 Euró és tíz perc, helyben megvárható.
A 2011 januári árak, Croissan 90 cent a Flute 1.25 Euró ( ez a bagette nagyobb változata)
Tej 1,20 tól 20 db 0,33 Kronenburg 12-13 Euró Rövidital 12-20 Euró/üveg . A hegyen vagy lent étteremben egy déli kaja itallal kb 15-18 Euró. A faluban napközben a frissensült grillcsirke darabja 14,5-16 Euró természetesen elvitelre,
A település Keleti oldalán található az üzletek zöme, ha nem csak a napi bevásárlás, hanem némi tradicionális élelmiszer, ital vagy szuvenír beszerzése is szóba kerül. Péntek délelőttönként van ugyanitt a hetipiac, sajtokkal és sonkákkal, szalámikkal-
Összességében a szállások méretén és a pályák rossz látási viszonyok közötti problémásságán kívül a hely igen kellemes látványos síterület. Minden megtalálható : végtelen távlatok, vagy erdőben síelés , jól jelölt veszélyes öv a pályákon kívül, kellemes hangulatos vendéglők, mind a pályán, mind a településen, zenés bulizós helyek.
Mindenkinek nagyon jó síelést és csupa kellemes élményt kívánok Risoulban is
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.12.12. 18:03
Decembertől áprilisig bárhol jól érezheted magad, és seggig érő hó is nagyon valószínű, mi januárban Risoulba szervezünk utat Márciusban Puy-ba Briaconi Alpe d:huezi átsíeléssel, ez eleve három típusú terep egy hét alatt A https://www.pizolit.hu oldalon találsz bővebbet, meg képeket az eddigi útjainkról. Márciusra még helyünk is van busz szállás síbérlet kaja és teljes itthoni-kinti ügyintézés.--
Szép telet jó havat Yeti53
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.11.28. 06:24
Sziasztok
A kihúzható ágy ami egymás alá van tolva trükkös ,
meg kell emelni az alacsonyabbat és kiugornak a rugós lábai :) Visszahajtani már kézzel kell és ismét be lehet tolni a másik alá. Egy pár évig mi is aludtunk kétszinten, de azután rájöttünk a trükkre--
Szép telet jó havat Yeti53
Előzmény: (Bélapó 94678)
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.08.30. 19:34
Üdv mindenkinek
Risoulba január végén 21-31 ig lesz buszos utunk
részleteket e-mailben tudok írni az érdeklődőknek
kattint a felhasználónevemre és megkapod az email címemet--
Szép telet jó havat Yeti53
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.03.02. 20:44
https://www.skiset.com az interneten előre kiválaszthatod és lefoglalhatod a kívánt szerelést kedvezménnyel-
Kiválasztod a helyet az időpontot és a szerelést, így a legfrankóbb , tuti jó szerelést kapsz minden utánjárás nélkül. de ha ott esel be akkor sem vernek át egyikben sem.
Mi 12 én megyünk 1800-ra
Előzmény: (DSz 86403)
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.02.20. 14:32
Március 12 i Buszos síútra vannak szabad helyeink, csoport kedvezmények /már akár 2 főtől! / 7-15 %.ig lehetségesek Teljes ár Busz kaja 6 napos síbérlet 7 éjszaka szállás 1 nap átutazás egy másik terepre (Les 2-es Alpes vagy Alpe d'Huez Briancon) 65ezer Ft + 50 Euro Puy st Vincent /uszodás apartmanház/pályaszállás 1800 méteren--
Szép telet jó havat Yeti53
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.02.18. 03:01
Szia
Szép gondolat amivel próbálkozol, de van egy javaslatom, ne vegyél előre semmit, Fr o-ban bemész a helyi kölcsönzőbe és egy komplett szerelést kölcsönzöl a megfelelő nap reggelén 20 Euróért, bakancs léc bot fóka és minden összekészítve szervizelve stb, ja és ezt angolul, franciául vagy csak mutogatva. Előnyök: nem vagy elkötelezve egy megvásárolt szereléssel, nem cipeled, nem szervizeled, az arra alkalmas napon próbálod ki , a második nap már olcsóbb, és így tovább.Egy min 100-150 ezer Ft os szettel síelsz kötöttségek nélkül. Egy próba után majd Te is érzed mire lesz szükséged, és vagy rászánod a pénzt, vagy továbbra is bérelsz Az árat egy januári Alpe d'Huezi túráról ismerem--
Szép telet jó havat Yeti53
Előzmény: (Alpakka 84754)
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.02.10. 17:44
--
Bocsi TERKA
Igazatok van tényleg csak belemagyarázás volt, persze számlát csak pontosan és minden egyes kellékével együtt kell és szabad kiállítani, Számla nélkül meg az adott papír ....? Mi egyesületi szervezésben szoktunk utazni.
Itt nem reklámozom, de ha valaki kéri megadom az elérhetőséget, Hasonló összegből hozzuk ki az utat Szállás Bérlet utazás és kaja is benne van. Az utasunk a feneke alá kap mindent, kint semmit nem kell csinálnia csak síelni és élvezni a pihenést. Hála az égnek a részeg buszostársak ismeretlenek. Mindíg tudjuk melyik házba megyünk, a csoportot és baráti társaságokat egy házba egy emeletre visszük, Minden űgyesbajos dolgot a túravezetők intéznek, síbérlet, apartmanátvétel átadás , hétközbeni túrák , éjszakai túrák , idegenvezetés stb. Így az ebben a topikban leírt problémák szerencsére a mi utitársainkat nem érintik, Mégegyszer elnézést a bántó és sértő bejegyzésemért.
Remélem többetekkel találkozunk március közepén Puy-ban Szép telet jó havat Yeti53
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.02.09. 21:04
TERKÁNAK!
Szóval befizettél egy átlagos Francia síútra és megkaptad.Saja nem tudod elszámolni költségként így nem találkozhatsz cellaközelből Cusival :( hát ez szívás. Nagyapám mondta "Magyar ember mielőtt fingik körülnéz" és ez a síutakra is igaz még ha az előző cselekvés nem is ikes ige. Nem tudom hova szerveztél eddig síutakat, de észrevételeid elég meglepőek.36 fővel választhattál volna jobban is, sőt saját buszt is vihettél volna ha még rászervezel 7-8 embert, ( a 40 ember busz árából bérelhetsz saját kinmaradót )csak akkor Tiéd a nyűg is.--
Szép telet jó havat Yeti53
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.02.04. 18:09
Puy-i buszos utunkra vannak még szabad helyeink
március 12től 21.ig Utazás Szállás Síbérlet ÉTkezés
Üdülőhelyi illeték,Ágyneműhasználat, uszoda, kezdők oktatása
Kintmaradó busz ami átvisz egy másik síterepre is ahová érvényes a bérlet, pl Les2Alpes vagy Mongenevre :összesen 65000+50 Euro. Felhasználónévre kattintva küldj mailt ha érdekelnek a részletek--
Szép telet jó havat Yeti53
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.01.18. 16:20
A Couleurs de Solleil lakás kialakításai Oz-ban:

4 fős stúdió kabinnal kb 25 m2 : egy tolóajtóval elválasztott hálófülkében emeletes ágy
fürdőszoba, WC, a nappali-konyha részben kétszemélyes kihúzható ággyal.

5 fős apartman kb 28 m2, a nappali-konyha részben kétszemélyes kihúzható ággyal.
A hálószobában emeletes ággyal amelynek alsó része kihúzható, másik változat
Szerint a hálószobában dupla ágy és a nappaliban van az ötödik ágy. fürdőszoba, WC

6 fős apartman kb 30 m2 az előtérből nyílik egy hálófülke emeletes ággyal- a nappali-konyha részben két ágy a szeparált hálóban dupla ágy ,fürdőszoba, WC

7 fős apartman kb 40 m2 az előtérből nyílik egy hálófülke emeletes ággyal és egy
szimpla ággyal, fürdőszoba, WC, a nappali-konyha részben kétszemélyes kihúzható ággyal.
Hálóban kétszemélyes ágy, még egy WC zuhanyzó.
A második WC nincs mindegyikhez sajnos!

Minden konyha-nappali mosogatógépes mikrós minden lakásban van TV

Ágyneműhuzatot törölközőt WC papírt vinni kell
Praktikusan mosogatógép tablettát, törlőruhát, egy törló felmosórongy sem árt, mosogatószivacs szemetes zsák stb.

Átadáskor mindent ki kell üríteni, amit jószándékkal otthagynál a következő síelőknek azt is dobd ki!!
Csak neked lesz belőle problémád az átadásnál!

A franciaágyakhoz csak egy nagy takarót adnak !!!

A kihúzható ágyak egymástól elválaszthatók, ha nem kívánsz esetleg szorosabb kapcsolatot a szobatárssal.
Van aki nem jön rá de ha a kihúzható részt megemeled
a lába rugóra kiugrik és normál fekhely válik belőle.

Szép telet jó havat Yeti53
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.01.09. 13:32
Éva61 üzenetére
Napközben két kabinosfelvonóval, vagy pedig eggyel fel aztán csúszol, kb 20 perc Síbusszal kocsival hosszú!
Taxi pedig drága--
Szép telet jó havat Yeti53
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.