Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

peter08 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (18)Időben csökkenő Időben csökkenő
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2016.02.27. 21:35
Tegnap és ma síeltem itt Schladmingban (Planai, Hochwurzen). Nem tudom az idén hol lehet egy jót csúszni, itt nem. Amit a web oldal 70- 110 cm hó-ként ad meg, az tömör jég, némi jégkásával a tetején, amit a síelők hamar összetúrnak. Néhány igen rövid szakasz kivételével szenvedés volt az egész, ami a nap folyamán csak fokozódott. Persze a jobban síelők megoldják ezt is, de pl. kamasz lányom, (aki már egészen jól síel) is erősen frusztrált lett a nap végére, mondván "hogy lehet ennyi pénzt elkérni ezért a f..ért?" Ha ez a terep nem kap jelentős friss havat, ebben a szezonban felejtős.
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2011.01.29. 09:57
Én is nagyon fontosnak tartom a jó modort, aminek része lehet a helyi szokások tiszteletben tartása, de azt ennél magasabbra értékelem, ha az ember képes a másik szemével is nézni a világot, nem csak a magáéval. Vannak az életben fontos, kevésbbé fontos és tét nélküli dolgok, és jó ha tudunk különbséget tenni. Az, ha a mellettem szaunázó ember büdös vagy rám rázza valami váladékát, vagy egy étteremben ontja magából a cigarettafüstöt, miközben én próbálom a vacsorám illatát élvezni, szerintem megér annyit, hogy udvariasan, nem bántó módon figyelmeztessem a másik embert, hogy vegye észre magát. De hogy gatyában vagy gatya nélkül érzi-e jól magát - ami lássuk be, tényleg csak azt befolyásolja, láthatom-e minden testrészét - nos ha valaki emiatt balhézik, szerintem az nagyobb bunkóság, többnyire csak azt jelenti, annak az embernek épp kellett valami indok, hogy veszekedhessen. Persze ezt is meg lehet érteni, aztán egy pillanat alatt visszatérni a saját magunk által választott tevékenyég élvezetébe. Uff.
Előzmény: (Pulmy 106707)
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2009.01.22. 18:05
Zoli64,
Eszembe sem jutott, hogy bántani akarnál. Öröm veled kommunikálni. Jó sízést kívánok! Üdv, P

Pattyski: nem volt szerencsés, hogy ezt előhoztam így néhány év távlatából. Lehet hogy akkor a nagy tömegben nem jutott kellő figyelem részletekre.
Köszönöm a felajánlást és sok sikert neked. Üdv, P
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2009.01.22. 15:23
Zoli64, Zólyom: ez nyilvánvaló. Azonban ha megértjük és elfogadjuk, hogy emberek szorongatás hatására nagyobb eséllyel hibáznak (sokszor még az erősek is) és a tudatlanokat könyű megvezetni és butaságokra rávenni, legalább nem általánosítunk ebből, és nem kezdjük el utálni a gyengéket. Nem felejtem el a megdöbbenésemet, amikor életemben először leszálltam a túristabuszról Münchenben, akkori Nyugat Németországban. Addig azt hittem, ott a kerités is kolbszból van (mindenki gazdag). Az első ember aki hozzám lépett, egy csőlakó volt, és koldulni kezdett tőlem. Pozitívan gondolkodni szerintem valahogy úgy néz ki, hogy reálisan látod amit nézel, de a megfelelő megértés is ott van, hogy miért van igy vagy úgy, és ez lehetővé teszi, hogy ne adj hozzá negatív indulatokat. Viszont beletehetsz pozitív döntéseket. És hogy-hogynem, valahogy előáll az a helyzet, hogy hallhatsz ugyan ilyen esetekről, és ezen információk hatására abszolút jogosan dönthetsz úgy, hogy oda nem mész egy ideig, de ha mégis arra mész, neked többnyire azokkal az emberekkel lesz dolgod, akivel jólesően mosolyogtok vissza egymásra dolgotok végeztével.
Patty-ski: ez 2-3 éve volt, a honlapjuk szerint és előzetes e-mailek alapján arra számítottam, hogy személyre szabott oktatásban lesz részem, ehelyett a családom több tagja a legalapfokúbb, nevetséges tanácsokat kapott amiket már bőven tudtak. Tisztán időpocsékolás és pénzkidobás volt a "szolgáltatás". Ehhez képest Mátraszentistvánon egy előre megbeszélt, oktatóval eltöltött néhány óra hatalmasat lendített az egyik gyerekem sítudásán, kevesebb pénzért. Üdv, P
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2009.01.22. 12:36
Érdeklődéssel olvasom ezt a topicot, és hozzátennék pár gondolatot. Nem hagyhatjuk figyelmen kívűl magát az embert, aki megfigyeli, tapasztalja az eseményeket. Régen észrevettem magamon, hogy ha volt olyan tanárom, akire úgy gondoltam hogy egy "dög", ő tényleg úgy is viselkedett velem. Aztán valamiért ez BENNEM megváltozott, és UGYANAZ az ember maximálisan korrekt és szeretetteljes lett. Ugyanez rendőrökkel: amíg úgy gondolunk rájuk, hogy köcsög stb. stb., jó eséllyel olyanba futunk bele, aki tényleg az. Ha azonban úgy gondolunk rájuk, hogy feladatuk, helyzetük ellenére ők is emberek (ami ugye alapvetően igaz), akkor valószínű olyanokba futunk bele, akik a helyzethez képest a lehető legsegítőkészebbek lesznek. Ez a saját tapasztalatom. Ez igy van Szlovákiával is. Persze nem tagadom, hogy lehetnek és vannak negativ élmények. De hogy ezek kivel esnek meg, az nem véletlen, és ezen lehet változtatni. Valahogy igy: ha kell, mosolyt eröltetek magamra, és hamarosan lesz okom, hogy mosolyogjak. Igaz, vannak különbségek országok, helyek között, és nyilván a negativ élmények sokasodhatnak ismert okokból az egyik helyen, ami máshol nem jellemző. Szerintem ez a topic nagyon informativ, és nagyon értékes információkat lehet összeszedni, beleértve tényeket és véleményeket is. Nekem az előttem szólókhoz képest kevés tapasztalatom van - ez főleg Donovaly - és kevesebb esélyem hogy évente sieljek, és az a néhány alkalom szeretném hogy igen jól teljen. Az itteni infók ezért is értékesek. Én sem megyek egy darabig ide sielni, mert ahányszor voltam, mindig az volt a leszürt összegzés, hogy "ez kirándulásnak nem volt rossz - vagyis gyönyörű hegyek, stb. - de sielésnek nagyon gyenge". A patty ski szolgáltatása meg várakozáson aluli volt, amit akkor abban a topicban szóvá is tettem. Egész egyszerűen annyi energia befekteéssel, amivel kijutok Donovalyba (közlekedés, utak állapota, jegyárak, stb.) a másik szomszédnál többet és jobbakat csúszik a család. Üdv, P.
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
Topik: Hochkar
2008.02.25. 11:31
Messa,
tegnap jöttünk meg, a szállás teljesen rendben volt. Családi ház, aminek az emeleti 3 szobáját adják ki. Ezekhez egy közös zuhanyozó/WC tartozik, a szobákban mosdó. A szobák alapból 2-3 ágyasak, 4 ágyassá is pótágyazhatóak. A főúttól kicsit beljebb, egy magán út végén levő ház csodás kilátással, szépen bútorozott, dekorált. A házinéni nagyon kedves és segítőkész, reggelivel felnőttnek 17, kamasz gyereknek 13, 8 évesnek 10 euro volt a szállás. Szívesen mennék oda megint. Ez Palfau-ban van, ami kb 8-10 km a Hochkari leágazástól. Fam. Kronsteiner, 8923 Palfau 180, 43(0)3638/294. Ja, egyébként otthoni indulás előtt kb 10 perccel telefonáltam a göstlingi turista irodába szállás ügyben, ők adtak három telefont, ahol még volt szabad hely, ez volt az egyik.
Jegy: tapasztalatlan voltam, és vasárnapra nem vettem meg előre a jegyemet, gondolván, hogy majd vasárnap eldöntjük, meddig maradunk, és csak fél naposat vagy pár órásat veszünk. A vasárnapi 3 órás jegyünk így kétszer annyiba került, mintha három napos helyett 4 naposat veszünk, tehát ezt ne tegyétek. Most először voltam itt, a hely maga nagyszerű, de szerintem hétvégén túl sokan vannak. Nem a sorbanállás volt sok, hanem a mostani hóviszonyok mellett ebéd után már csaknem minden pálya buckapályává vált, de a kedveltebb pályák egy részét már délelőtt 11-re is nagyon "feltúrta" a sok sielő.
Üdv, P
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
Topik: Alpl
2008.01.15. 11:24
Blankusz,
Ez egy családi hely, nekem az egyik kedvenc közeli pályám, bár már kissé kinőttük. Több különbözö, de nem hosszú pályából álló rendszer, csak húzós liftekkel. Zsúfoltságot még sose láttam itt (1-2 óra kivételével most a két ünnep között, akkor viszont Semmeringen hoszabb volt a várakozási idő, mint amennyi idő alatt átértünk erre a pályára + fél óra sielés! Fél napos bérlet van, és a kasszában magyarul is beszélnek, hütték nem drágák. A közelben van Hauereck, ott kevesebb, de hosszabb pálya van, és ülős felvonó is van. 3 napba belefér, hogy oda is átugorjatok, érdemes. A pályákat kezelik. Vannak oktatásra, kezdésre ideális szakaszai.
Üdv, P
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
Topik: Planneralm
2008.01.14. 13:51
Sziasztok,
Februárban ide készülünk a családdal. Tud valaki a két magyar üzemeltetésű szálláson kívül valami egyebet? Nekem elsősorban a 25 eu alatti szállások "szimpatikusak", és ha itt nincs, inkább más helyet keresek.
Üdv, Péter
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
Topik: Mosoly
2008.01.01. 12:27
8 éves kislányom kérdezte, mivel eddig csak szülői segítséggel használta a csákányost:

Apa, mostmár egyedül is beakaszthatom a seggem?
- P
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2008.01.01. 11:41
Hali,
Hangsúlyozom, hogy ez "csak" egy vélemény, és nem szívesen csinálok negatív reklámot egy helynek, de szeretném megkímélni a hozzám és a családom sítudásához hasonló embereket rossz választástól. Mi 28-án voltunk itt. Nekem már világos, miért nem népszerűbb ez a terep. Magam és a kamasz fiam piros pályákon szertünk gyorsakat menni, feketéken is jól szokott esni néhány, de az nem megy folyamatosan. Feleségem és a 8 éves kislány piros-kék kedvelők, azokon élvezettel mennek a maguk tempójában. Ajánlásotok, meg a sítérkép alapján (piros-fekete-kék pályák: mi lehet rossz?) ezt választottuk a szezon kezdésre. Muiután leküzdöttük magunkat a közép állomásról (első csúszás a kéknek nevezett ösvényen), feleségem kijelentette, hogy nem jön fel mégegyszer. A kislányt rá tudtuk szedni, gndolván, hogy valamelyik piros pálya könnyebb lessz, mint a kék pályának nevezett szűk, ámde meredek ösvény, amit nem tudtak könnyen megoldani (folyamatos sikláshoz túl meredek, lassító fordulókhoz túl szűk, szélén sok helyütt "szakadék", ami egy kezdőnek ijesztő). Ez nagy hiba volt, alig tudta leküzdeni magát, és kb. percenként eltörött a mécses. Komoly erőfeszítésembe került (kontroll-nyugtatás-bíztatás) hogy valahogy leérjünk. A fiammal csúsztunk még párat, felmentünk a csúcsra, még ez volt a legélvezhetőbb pálya. A többin csak szenvedtünk. Összegezve: ezen a terepen pár száz métert leszámítva csak fekete pályák vannak, többségük pirosként jelölve. Amit ezen a pályán kéknek jelölnek, azok nem pályák, hanem szűk átvezető ösvények, amin le tud jönni valaki a hegyről épségben, ami esetleg nem sikerülne a pirosnak cimkézett feketén, ennyi.
Az alsó liftbejáró - kassza közlében lévő pár száz métert leszámítva az egész kezeletlen, buckás. Tömeg egyáltalán nem volt, tehát nem a sielők nagy száma miatt lehetett ilyen a pálya. Kreischberg legalsó szakasza is fekete, meredek is, de az egy élvezhető pálya. Itt ilyen nincs, a mi "már nem kezdő, de nem menő" szintünkhöz ez a hely élvezhetetlen. A környék csodálatos.
- Péter

peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2007.12.11. 23:11
Kobort,
Nekem ez a majdnem 4X olyképp való emlegetése, mintha ez sok lenne, meg a a vérszegénység... igen szúrja a szemem. Persze érezheted, hogy ez itt a reklám helye, de nagyon valószínű, hogy ez gyorsan megváltoztatható - ehhez értek (belgyógyász, természetgyógyász...). Ha gondolod, dobj egy e-mailt
plerner08@yahoo.com -ra. Üdv, Péter
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2007.12.05. 21:27
ST,
Mi a family "Wedan" (vagy valami hasonló hangzású név)házában voltunk. 0043 3532 2960. Hatalmas ház, benne több apartman, tágas, kellemes. Két hálószoba, fürdőszoba, WC, konyha, meg egy nappaliféle tartozott ahhoz, ahol mi voltunk. A gyerekeknek még egy csomó különféle építő stb. játékot is találtunk a tároló helyiségekben. A reggeli a megszokott (zsömle, lekvár, sajt, felvágott, tea stb.) 23 euro körül. Kedvesek, alapfokú angolt beszélnek (a mi németünk igen gyenge). Még annyit, hogy tavaly, amikor a nagy hó hiányban csak az utolsó percekben döntöttük el, hogy hova megyünk, a https://www.murau-kreischberg.at oldalon keresztül a helyi túristairoda segítségével kaptuk a címet/tel számot 43(0) 3537 360-0, ők segítettek szállást találni. Az épület maga a város szélén van, ahol már ritkábban vannak épületek, nem különösebben szép, de megfelelő helyen.
Üdv, Péter
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2007.02.15. 11:34
Hahó,
Explosiv SL léccel kapcsolatos tapasztalat:
Tavaly kaptam ajándékba, az első carvig léc amit hasznátlam. Rokonom hasonló léccel siel, és mindkettőnk megfigyelése, hogy olyan helyeken, ahol enyhe lejtésű a pálya, ahol az ember csak átcsúszik egyik lifttől a másikig, a léc lassú volt más lécekhez képest (lejtőn ezt nem lehet észrevenni). Mindenesetre a helyi szervíz tanácsára a léc talpát kezelték, azokat a finom hosszanti barázdákat a talpon - amelyek más márkájú léceken láthatók - belemarták. A léc talpa teljesen sima volt újonnan. Ezután a léc felgyorsult, sőt, azt is észrevettem, hogy amikor közvetlen a lift előtt korábban könnyedén tudtam "előre csoszogni" a lécemmel, vagyis apró lépésenként előre jutni, a kezelés után a megszokott lépések helyett a léc egyszerűen előre-hátra csúszott, és bot segítsége nélkül nem tudtam előrejutni. Ez a kezelés a számlán "struktur" -ként szerepel, és a kreischbergi Intersport szervizben 9 eu volt. Összességében szeretem ezt a lécet, persze nincs összehasonlítási alapom.
Üdv, p
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2007.02.02. 17:59
Hahó,
Van valakinek tapasztalata vagy friss info valamilyen kedvezményről a a síliftekhez? Amit az oldalon a NO vorteils card-rol olvastam nem volt elég világos nekem, érvényes-e ez még az idén, esetheg hol kapható? Köszönöm - p
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
Topik: Hochkar
2007.01.18. 09:28
bpisti,
Nagyon köszönöm a tanácsodat - erről a síszünet dologról megfeledkeztem. Ez azt is jelenti, hogy jobb ha teljesen elfelejtem Hochkart erre a hétre vagy a sielést ez azért annyira nem befolyásolja?
Az időponton nem tudok változtatni, de a síterepen igen. üdv: p
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
Topik: Hochkar
2007.01.16. 22:38
Hahó,
Szállással kapcsolatban arra lennék kíváncsi, február 8-tól családdal ki lehet-e ruccanni 4 napra (csütörtök-vasárnap) úgy hogy nem foglalok előre, hanem helyben keresek? Elsősorban 20 eu alatti érdekelne. Vagyis, tapasztalatotok szerint mennyire lehet "teltház"?
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2006.03.09. 16:28
Az én tapasztalatom: 10 éves fiamnak tavaly én mutattam meg hogyan induljon, forduljon stb., mert "készületlenül" mentünk ki a pályára: ott volt a hegy, a lécek, oktatót meg nem szerveztünk. Úgy ahogy elboldogult, élvezte. Az idén böngésztem a Patty ski honlapját, akik nagyon szépeket irnak magukról, még a tudásszintet is felmérik on-line. No, gondoltam ez jó lesz a fiamnak is meg a feleségemnek is. Csalódás, teljességgel kidobott pénz volt. Mind a fiam, mind a feleségem azt mondta hogy az "egyéni oktatás" amit kaptak semmit sem ért. A fiam ezután Mátraszentistvánban sielt, ahol egy hasonló korú gyerekkel jött össze aki jól sielt, és egész nap együtt "őrültködtek", ugratás meg minden egyéb. Itt hatalmasat fejlődőtt, bár hozzá kell tennem hogy ügyes gyerek. Mátraszentistvánban kezdett a 6 éves lányom, erre már készültünk, és az oktató nagyon jól foglalkozott vele. A kislány láthatóan élvezte a dolgot és egy nap alatt eljutott egy olyan szintre amiből egy kis szülői segitséggel a következő sieléseinken "megélt", élvezi, a maga tempójában piros pályákon a család többi részével siel. Feltételezem hogy a továbblépés könnyebben megy majd ha megint jó oktatót kap. Az én tanulságom: ha van lehetőség jó oktatóra, ez az ideális, de ha nincs, vagy épp úgy jön ki, hogy nincs elérhető oktató, azt a sielési/gyakorlási lehetőséget sem szabad veszni hagyni. A Patty ski-t pedig senkinek nem ajánlanám aki már túl van a leg minimálisabb alapokon.
Üdv, P
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2006.02.17. 11:24
Beginner!
Alpl, steiermark. kb 350 km Bp-től, de ez csalóka lehet, mert időben sokkal közelebb van mint Donovaly 200 km, annak köszönhetően hogy csaknem végig autópályán lehet utazni. Gyerekekkel megrakva hátul ez ugye nem mindegy... Kb fele-fele arányban kék és piros, valamint 1, kb 1 km-es fekete pálya. Teljesen családi hely, itt tanult meg sielni a feleségem, és most már mindkét gyerekem, és a pályák elég változatosak ahhoz hogy egy két órára amig otthagyom őket én is élvezkedhessek, illetve ahogy fejlődsz, te is több lejtőt kipróbálhatsz. Tavaly még nem, de az idén több magyar csoporttal találkoztunk akik oktatókkal voltak - ez is mutatja hogy ideális tanulni, de mégegyszer mondom hogy feltehetően a férjed sem fog unatkozni. Az idén január végén voltam ott és még hétvégén sem volt zsufoltság, a pályák minőségét szerettük; ezeket napi 1x rendbeteszik, és a legzsufoltabb pálya a nap második felére azért már kicsit össze van túrva, de a többin olyan kevesen vannak hogy ezek egész nap simák, bucka mentesek voltak. Elég sok felvonó van a pálya méretéhez képest, többségében csákányosak. Mi egy 15 euro/fö/nap reggelivel kategóriájú szálláson voltunk ("alul a tehenek, fölül a vendégek", abszolut tiszta, csodás kilátás, 400 m a pályától) de van pálya szállás is szaunával meg a többi. Én Szlovákiát egészében nem ismerem, de Donovaly-ba nekem nem jött be amit vártam. Avvala meggondolással hogy közel van, meg a Patty ski web oldalán olyan klasszakat irnak magukról, azt hittem ez jó hely lessz hogy a család többi tagja oktatóval belejöjjön amig én jókat csuszok kicsit arréb. Időben messzebb van mint stájerország. Mentségükre legyen mondva hogy tömeg volt, de az oktatásuk sz..t se ért, egy mozdulatot mutattak mind a fiamnak, mind a nejemnek, amit már amúgy is tudtak, aztán lecsúsztatták öket néhányszor azon a kb 70 m-es lejtőn, közben dicsérve őket hogy milyen ügyesek! Ennyi volt a személyre szabott oktatás - nevetséges. Én meg egész nap egyet csúsztam, és ezért utaztunk kb 10 órát. Mátraszentistvánt nagyon tudom ajánlani, ott az egyik oktató (Barnabás) fantasztikus jól foglalkozott a kislánnyal és mi közben gondtalanul jót csuszkáltunk. Ha még az idén mentek, ez az enyhülés lehet tovább szűkiti a választékot, Alpl-nál meg tudjátok nézni a hójelentést, időjárás jelentés, stb. a weben.
Üdv: p
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.