Egy hetet síeltünk itt január 17-24 között. Októberben megvettem online a bérleteket, elég jó áron helyben már drágább lett volna. A 6 napos bérlet jó volt két másik síterepre is (Cervinia és Pila) 1-1 napra, mi ezeket nem próbáltuk ki annyira élveztük Monte Rosa síterepet, hogy nem volt kedvünk elmenni máshova.
A hely csodálatos, hatalmas hegyek, gyönyörű panoráma, már amikor nem volt köd. A pályák nagyon jól vannak jelölve, ködben sem tévedtünk el. Szépen megcsinált pályák fogadtak minden reggel, délutánra a meredekebb részek néhol jegesedtek. Ottjártunkkor elég hideg volt. Volt köd, hóesés és csodálatos napsütés is. Tömeg viszont egyáltalán nem. A pályák meredekek, de elég szélesek, nem kellet sorban állni sehol a felvonóknál és a pályákon is el lehetett férni. Van néhány nagyon aranyos étterem a hegyen, helyben sütött pizzával, gyönyörű kilátással.
Mi biztos, hogy visszajövünk még ide, csak ajánlani tudom. Ha valaki szeretné az egész terepet bejárni akkor ahhoz mindenképpen haladó sítudás szükséges, és bár vannak ugyan lankásabb lejtők is de sokszor az odavezető pálya már fekete.
Van néhány régi felvonó, de ezek minket nem zavartak mert a hosszú széles pályák és a csodálatos kilátás kárpótolt mindenért.
Mi a középső völgyben Staffal-ban laktunk, nem volt könnyű szállást találni. Elég meredek szerpentin visz fel, de kibírható, havazás után érkeztünk és havazásban jöttünk le, de hólánc nem kellett, az utak szépen takarítva vannak. Innen nagyon könnyű volt bejárni mind a két oldalt. Érdemes kicsit szétnézni a környéken is, Alagna Valsesia és Gressoney St. Jean csodaszép kis hegyi falvak, ez utóbbiban megnéztünk egy kastélyt is.
Szerintem ez egy kiváló síterep, remek alternatívája a francia terepeknek csak közelebb van és nincs tömeg.