Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kovgyulus által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (31)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2014.02.26. 22:00
Sziasztok!

Valaki járt a napokban a pályán?
Hétvégén még van értelme kimenni egy napra?
Gyerekekkel mennénk, nekik a kék 5-ös kellene.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2014.02.13. 20:22
Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy az itteni pályák besorolása (meredeksége) hogyan viszonyul a Mönichkirchen-i pályákhoz? Például van-e itt olyan pálya mint a Mönichkirchen-i kék 5-ös pálya.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2014.01.29. 23:03
Mi is ott voltunk kedden, és én is csak jókat tudok írni.
Kiváló porhó, amely még délután is alig volt buckás, figyelmes, segítőkész személyzet.
Pálya hosszúságban természetesen általában nem versenyképes pl. az ausztriai pályákkal, de minőségben és kiszolgálásban teljesen versenyképes és árban kedvezőbb.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
Topik: Hebalm
2014.01.02. 23:06
Sziasztok!

Mivel a hozzánk közelebb eső pályákon nemigen van hó, ezért most kicsit messzebb mentünk. Itt a sielok.hu weboldalon kerestünk olyan pályát, amelyen nincs túl messze, van hó és kezdőknek is megfelelő. A leírások alapján a Hebalm-i pályát ilyennek találtuk, és a mai napon ki is próbáltuk.
Ha esetleg valaki más is Hebalm-ra készülne írok én is pár információt.
Nézzük sorra a pálya jellemzőit:
Megközelítés: Kiváló, közel az autópályához, elég széles, takarított, nem meredek út visz a pályához. A rábafüzesi határátkelőtől 1 óra 45 percre található. A parkoló több helyen is van, de mivel mi később jöttünk így már csak az út mellett az alsó kasszától kb. 400 méterre találtunk helyet.
Pálya információk: A pályák korrektül ki vannak táblázva, van pályatérkép, és sok információ ki van írva magyarul is.
Síelők száma, várakozás a felvonóknál: Tekintettel arra, hogy ma Ausztriában még sokan nem dolgoztak, ezért a hétköznap ellenére elég sokan voltak. 14 óráig minden felvonónál várakozni kellett. A csákányosoknál pár perces, az ülősnél több mint 10 perces várakozás is volt. Délután 3 után ez természetesen már megszűnt. A síelők döntő többsége osztrák volt, volt néhány szlovén busz, és néhány magyar rendszámú autó is.
Jegyárak: Átlagos jegyár, óránkénti meghatározásban (maximum 7 óra, az idő a jegy megvásárlásától indul, a vége rá van írva a jegyre) lehet jegyet vásárolni. Most valamilyen akció van és annak keretében a 15 éven aluli gyermekek ingyen jegyet kapnak (csak annyi darabot, ahány felnőtt jegyet veszünk és csak ugyanolyan időtartamra).
Sípályák: Hát véleményem szerint ez a kérdés a leginkább problémás. Vannak akik szerint a pálya tökéletes egy családi terepnek. Én ezt a vélemény csak akkor tartom igaznak, ha család egyik tagja sem teljesen kezdő már.
Akkor nézzük az általam tapasztaltakat. A honlapon (és a szórólapokon is) látható pálya térkép csak tájékoztató jellegű, egy két helyen eltér ettől a valóság. Például a 3-as pálya nem a jelölt helyen fordul le lefelé, hanem a képen látható facsoport részlet másik oldalán.
Azt már más is megjegyezte korábban, hogy szinte összes pálya lejt oldalra is, amely még nehezebbé teszi a kezdők dolgát.
Az 1-es pálya teteje a jelölt módon eléggé meredek (több pályán ezt akár pirosnak is jelölik), így igazából a csákányos felvonótól srégen kell átmenni a kettes pályára, és a pálya közepe körül vissza lehet jönni az egyes pályára (az 1-es és a 2-es pálya között a valóságban van egye kisebb facsoport is), amely így már tényleg kezdőknek is megfelelő. A pálya alján található két csákányos teljesen korrekt.
A 2-es pálya felső része teljesen jó (természetesen csak akkor ha itt is átlósan indulunk), de amikor a pálya elkanyarodik az aló csákányos vagy ülő lift felé akkor kezdődnek a problémák. A 3-as pályára vezető átjárónak van egy körülbelül 100 méter hosszú szakasza, ami olyan meredek, hogy mi nem mertünk rajta lemenni (és még rajtunk kívül sokan mások sem). Az ilyen meredek pályákat máshol erősen pirosnak jelölik. Ez a szakasz kiváltható egy a térképen nem jelölt átjáróval. Az átjáróhoz közvetlenül az 1-es pálya csákányos felvonója előtt kell jobbra lekanyarodni. Ez egy szűk átjáró, ami körülbelül a 2-es, 3-as és 4-es pályák találkozásához ér ki. Az átjárót nem hóágyúzzák, ezért csak akkor menjetek arra, ha esett hó.
A 3-as pálya egészen addig amíg össze nem ér a 4-es pirossal tényleg kék, de onnantól már inkább piros.
A problémák a térképen is jelöl 3 pálya (2, 3, 4) találkozási pontja után kezdődnek. Aki a felső csákányoshoz kanyarodik annak semmi problémája nincs, de aki az alsó csákányoshoz vagy az ülő lifthez akar lejutni az kösse fel a fehérneműt. A pályának ez a szakasza véleményem a rendesen piros besorolásba tartozik, de a legnagyobb probléma az vele, hogy nagyon erősen lejt oldalra is. A kék pályához szokottak számára ez igen komoly megpróbáltatást jelent. A 4-es pálya egy közepesen piros, a végéről pedig már írtam.
Az itt lévő csákányos felvonók szintén korrektek, talán az alsó indul egy kicsit meredeken.
Az ülős lift felszállás részénél „szőnyeg” van, jó ráfordulással így könnyű felszállni. A leszállás viszont nem a legjobb. A leszálló hely viszonylag szűk, de a legnagyobb probléma, hogy a székből történő kiszállásra szolgáló hely hossza nagyon rövid, hirtelen nagy a szintkülönbség, ezért rendszeresek voltak az esések a kiszállás során (főleg ha 3-an 4-en ültek a székekben)
Hó minősége: A hó minősége egészen jó volt, délutánra természetesen voltak kisebb buckák. Nem tudom hogyan mérik a hójelentésben megadott értékeket, de a 70 és 50 cm elég érdekes, annak tükrében, hogy a 2-es pályán délután pár helyen már a fű is kilátszott és nem voltak 50 cm-es buckák. A weblapon (és a bergfex-en is) azt írják, hogy utolsó havazás 2013. november 24., ez már csak azért is érdekes mert ma reggel a fák és az út is havas volt, kb 5 cm hó eshetett az éjszaka folyamán.
Étkezés: Természetesen itt is vannak hütték, az árak szerintem hasonlóak a máshol lévők áraihoz, pl: bécsi szelet hasábbal 9,2 euró, 2,5 dl-es kóla 2,5 euró. Mi a hegyi kristály hüttében ettünk, amely nem egy építészeti remek (osb lapokból van szinte minden) és a kiszolgálás hagyott kívánni valót maga után. A bécsi szeletünkre és a spagettinkre közel fél órát kellett várnunk.

Az éjszakai síelést mi már nem vártuk meg, de az autópályáról lehet látni a kivilágított sípályát. A látványról csak annyit, hogy pazar.

Összefoglalva én annyit mondhatok, hogy nekünk nem lesz a kedvenc síterepünk, de egy a magyar határhoz közeli kirándulást megér. A kezdőknek én nem biztos, hogy ezt a pályát ajánlanám.
P1020085.JPG
P1020086.JPG
P1020087.JPG
P1020092.JPG
P1020016.JPG
P1020044.JPG
P1020052.JPG
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
Topik: Weinebene
2014.01.01. 12:48
Szia!

Van egy hütte közvetlenül a felvonó mellett és a parkoló mellett vannak kiadó faházak.
Mindkettőről találsz infókat itt:
http://www.weinebene.at/
Előzmény: (sznuky 165471)
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2013.12.30. 23:42
Sziasztok!

Járt valaki a napokban a pályán?
Milyenek a hóviszonyok, melyik pályák vannak nyitva?

A sípályákra a hegy lábától induló kabinos felvonóval vagy autóval érdemesebb felmenni (mármint a Bolfenk-i részhez)?

Előre is köszi az infókat.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
Topik: Hebalm
2013.12.27. 22:17
Szia!

Ha jártál a terepen akkor légyszíves írjad meg tapasztalataidat.
Az ünnepek alatt el szeretnénk menni síelni, de ahova járni szoktunk (Mönichkirchen, St. Jakob im Walde) most nem igen van és az elkövetkező napokban nem is lesz.
Kisebb gyerekekkel mennénk és ez a pálya szimpatikusnak tűnik.
A szomszédos Weinebene-ben már jártunk, de ott nincs ülőlift és ott viszonylag sokan szoktak lenni.

Előre is köszi.
Előzmény: (hómacsek 165197)
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2013.02.17. 23:16
Ha valaki erre a síterepre szeretne menni, de még nem tudott dönteni akkor segítség képen leírnám az általunk tapasztaltakat.
A mai napon (2013. február 17-én) látogattunk el első lakalommal erre a pályára.
Eredetileg a Wenigzell-i pályára indultunk, de Vécsey Zsolt megírta, hogy ezen a napon lesz ott a Szombathely város bajnoksága, ezért úgy döntöttünk, ha ma akkor inkább a St. Jakob im Walde-i pályára megyünk.
A pálya választás indoka az volt, hogy ne legyen túl messze és legyen ingyenes gyakorló pályája. A St. Jakob-i pálya mindennek megfelelt, mert tőlünk mindössze 140 km-re van és tényleg van egy kiváló gyakorló pályája. Ez a gyakorló pálya abból nagyon jó, hogy teljesen külön le van kerítve, de a kék pálya mindjárt mellette van, így a gyermekeinket akik már tudnak valamennyire síelni szemmel tudjuk tartani.
Ma ismét barátainkkal voltunk síelni és az ő gyermekeiket próbáltuk bevezetni a síelés rejtelmeibe. Azt hiszem ez egészen jól sikerült, mert délután már a tányéros felvonón is simán mentek.
Ha már egyszer ellátogattunk erre a pályára akkor természetesen a gyermekeimmel megnéztük az összes pályát. A tányéros felvonó melletti pálya válóban kék, kiváló a kezdő síelőknek. Azért is nagyon jó, mert közel van a parkolóhoz, a pénztárhoz és a mosdóhoz (akinek kicsi gyermeke van annak ez nem elhanyagolható szempont).
Ha valaki a csákányos felvonókkal megy fel a hegyre akkor mindkét felvonó esetében két irányba indulhat el lefelé.
Ha a csákányos felvonókkal megyünk fel és jobbra megyünk akkor, itt a pálya elég széles, és egy idő után ketté ágazik. A Bergfex-en lévő pálya térkép szerint az erre lévő pályák egyike kék a másik pedig piros. Szerintem a kék pályában azért idébb-odébb vannak piros szakaszok is. Ha a hosszabbik csákányossal megyünk fel és balra megyünk akkor átmegyünk egy felüljáró alatt, majd ez után elfordulhatunk a Funpark felé vagy ha tovább megyünk akkor összeérünk a másik csákányostól jövő pályával. Ha a rövidebb csákányos felvonóval megyünk fel akkor balra két úton indulhatunk. Az egyik egy kék pálya szakasz (amely tényleg kék) a másik pedig piros. Nem sokkal később ez a két pályaág találkozik és innét már közösen mennek lefelé. Ez egy piros pálya, de véleményem szerint a közepén erősen piros színű, ezért kezdőknek nem biztos, hogy ajánlott.
A pályák egyébként nagyon jó minőségűek voltak, csak délután kezdetek egy kicsit buckásodni.
A családi jegy esetében adnak 10 % kedvezményt, így pl: 2 felnőtt + 3 gyermek részére a jegy 70,2 euróba került.
A pályához vezető út, most teljesen száraz volt, de az útban van jó néhány szerpentin, ami havas úton nem biztos, hogy könnyen járható. Természetesen ebben a kérdésben olyan tudna kompetensen nyilatkozni aki ilyen időben járt már erre.
Azért, hogy jobban el tudjátok dönteni, hogy érdemes-e ide ellátogatni rakok fel néhány, a pályáról készült képet.
Véleményem szerint azoknak akik a nyugati határszél közelében laknak (meg akár azoknak is akik nem) egy jó alternatíva lehet a síelésre. Itt akár a családok és a barátok is el tudnak tölteni egy (vagy akár több) kellemes napot akkor is ha közülük egyeseknek más-más a sí tudás szintje.
P2170008.JPG
P2170068.JPG
P2170070.JPG
P2170081.JPG
P2170087.JPG
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2013.01.14. 19:34
Köszönöm az információkat.
Előzmény: (TZoli 150610)
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2013.01.13. 18:15
Köszi az információkat.

Meg tudnád nekem mondani, hogy a St. Jakob im Walde-i Kinderlift használatához kell venni síbérletet.
Tavaly a barátaink kisgyermekeivel a Wenigzell-i pályán voltunk, ott nem kellett bérlet a köteles felvonóhoz, de ez évben szeretnénk körülnézni egy másik pályán is.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2013.01.13. 16:44
Akkor erre a kérdésre is kaphatok választ tőletek?

A kérdésem az, hogy a műanyagköteles felvonó használatához is kell síbérletet vásárolni?
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2013.01.12. 22:47
Sziasztok!

Ha valaki mostanában készül ide akkor annak tudok szolgálni néhány friss információval.
Mi a mai nap (január 12-én) jártunk kint, az út egészen Pinggau-ig száraz volt, onnét kezdett szálingózni a hó. A Bergfex tegnapi előrejelzése szerint ma részben napos, részben borús idő lesz, 1 cm-nél kevesebb hóval. Ehhez képest szinte egész nap havazott, kisebb-nagyobb intenzitással. Délután fél három felé már szemüveg nélkül nem igen lehetett síelni.
Mi kilenc óra körül értünk oda, akkor már félig tele volt az alsó parkoló. A sok autó ellenére, a felvonóknál nemigen volt sor. Az 5-ös kék felvonójánál szinte soha nem volt sor, délután fél három után pedig már az érkezés után azonnal ülhettünk is fel a felvonóra.
A 2-es, 3-as és a 4-es pályát kiszolgáló piros felvonónál kialakultak néha sorok, de 5 percnél itt sem kellett többet várakozni.
Akkor nézzük a pályák állapotát:
A webkamera képén tegnap láttam, hogy mentek a hóágyúk és ez meg is látszott a pályák állapotán. Az 5-ös kék pályán most már több hó van. A hó puha por, állapotú kicsit tapadós volt. Ha valakinek nem volt vaxolva a léce akkor főként a pálya középső részén, ha elvesztette a lendületét akkor csak botozva tudott lejönni. Amúgy ez a pálya tényleg kék, az eleje és a vége kék, a közepe pedig világoskék.
A 2-es, 3-as pályák viszonylag jó állapotúak, egy-két foltban jegesek voltak. Ezek a pályák szerintem világos piros besorolásba esnek.
A 4-es pálya első része (rögtön ahogy jobbra kijövünk a felvonóból) elég meredek, kezdőknek szerintem nem ajánlott.
A mai napon úgy döntöttünk, hogy átnézünk a Mariensee-i oldalra, mert ott még nem jártunk.
Így utólag belegondolva, a mi sí tudásunkkal elég merész döntés volt. Pedig ez eleje nem indult rosszul. Miután lassan leereszkedtünk a 4-es meredek részén, átmentünk a kék 6-osra, amely tényleg kék, de jóval szűkebb mint az 5-ös kék pálya. Ezt követően a pálya betorkollik a piros 7-es pályába, amely nehézségben szerintem a 2-eshez hasonló. Aztán a Fernblick panziónál kezdődtek a problémák. Itt a pályában van egy nagy jobbos kanyar és innen kezdődik a piros 9-es pálya. A kanyar után rögtön többen is álltak és nézegettek lefelé. Mi is megállatunk és elszörnyülködtünk azon amit láttunk. Ez egy hosszú meredek pálya, amely ma tele volt buckákkal. De tekintettel arra, hogy a többiek (és az autónk) a Mönichkirchen-i oldalon voltak ezért nekünk is vissza kellett jutnunk oda, így nem volt más választásunk (na jó lett volna, az úton akár vissza is gyalogolhattunk volna sícipőben) meg kellett küzdenünk a pályával. Ezt a küzdelmet nekem négy eséssel sikerült abszolválnom. Miután épségben sikerült leérnünk elhatároztuk, hogy az elkövetkező 1-2 évben nem biztos, hogy járunk majd erre. Én is csak meg tudom erősíteni Samuraptor intelmét, amely szerint kezdők ne menjenek át a Mariensee-i oldalra. A 9-es pálya véleményem szerint eléggé sötét piros, és a kék kerülő ágakat ma napközben is hóágyúzták, de még le vannak zárva.
Miután felértünk a csúcsra úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk a jól bevált Mönichkirchen-i oldalra. A 6-os, 4-es, 5-ös pálya egy változatos, és hosszú lesiklást kínál, amit mi is nagyon élvezetünk a korábbi megpróbáltatások után.
Délután fél három felé kezdett rosszabbra fordulni az idő, ezért sokan már ekkor elindultak hazafelé, de mi kitartottunk háromnegyed 4-ig. Ahogy visszaértünk a parkolóba láttuk, hogy egy mentőhelikopter köröz a fejük fölött. Ahogy körözött körbe-körbe mind lejjebb ereszkedett és óriási hófelhőt csinálva leszállt a síiskola pályájára. A hazafelé úton kb. 15 kilométert jöttünk kissé, havas latyakos úton, majd azt követően száraz úton, jó tempóban lehetett haladni.
P1120044.JPG
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2013.01.11. 08:00
Esetleg a másik oldalról van valami infód?
A 2-es, 3-as, 4-es 5-ös pálya állapota milyen?
Mi holnap készülnénk oda ezért egy kis infó jól jönne.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2013.01.11. 07:52
Azt olvastam, hogy a hétvégén megnyilik a tanulópálya, és beüzemelik az új műanyagköteles felvonót, amely 110 méteres hosszú.
A kérdésem az, hogy a műanyagköteles felvonó használatához is kell síbérletet vásárolni?
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.12.29. 20:29
Sziasztok!

Ha valakit érdekel akkor, adok egy rövid helyzetjelentést a sípályáról.

Mi a Mönichkirchen-i oldalról mentünk a pályára. Az ide vezető kék pálya (5-ös), kemény de viszonylag jól síelhető, nem jeges. Mi még a kettes piros pályán mentünk az már foltokban jeges volt. Amíg várakoztunk a felvonóra addig szóba elegyedtünk pár emberrel, az ő elmondásuk szerint a Mariensee-hez vezető pálya végig jeges.
Az idő az igazán kiváló volt plusz 1 fok és gyönyörű napsütés.
Ember az ma volt rendesen.
Délután 2-ig néha kialakultak sorok a felvonóknál, ilyenkor kb. 5-10 perc volt a várakozás.
Egyébként véleményem szerint műhó nem igen fog esni, mert úgy láttam, hogy a mind a két víztározó majdnem teljesen üres.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.12.27. 22:50
Sziasztok!

Tudna valaki nekem segíteni egy kis információval a St. Jakob im Walde-i és a Wenigzell-i pályák állapotáról.
A webkamerák képén sajnos nem néznek túl jól ki.
Ha mégis megfelelő lenne az állapotúak akkor szombaton kimennénk egyet síelni.

Előre is köszi a segítséget.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.12.26. 22:00
Ha valaki járt kint ma vagy jár kint holnap vagy holnapután az legyen szíves írja meg, hogy milyen a pálya állapota az eső után. Mi szombaton szeretnénk kimenni a kérdés az, hogy a érdemes-e?
Előre is köszi a segítséget.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.12.15. 13:32
Valaki véletlenül nem volt ma itt síelni?
Holnap én is szeretnék kimenni és érdekelne, hogy ebben a felmelegedésben milyen a pálya állapota?
Előre is köszi az infókat.
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.02.27. 10:21
Ha esetleg még ebben a szezonban ide készül síelni valaki akkor adok egy gyors helyzetjelentést.
2012. február 26-án jártunk a pályán, ma ismét egy baráti család gyermekeivel próbáltuk megismertetni a síelés örömeit.
A bergfex szerint a hó kocsonyás, a pálya állapota nagyon jó.
Akkor nézzük a személyesen tapasztaltakat.
26-án hajnalban volt egy pár centis havazás ennek a nyomai látszottak a pályán és a környékén is. A pálya jól gondozott, de a meleg (vasárnap +2 fok és napsütés volt) természetesen itt is megtette a hatását. Reggel a pálya szépen kezelt egyenletes volt (egy része most is le volt zárva verseny miatt), de a hó egy kicsit tapadós. A nap folyamán egyre inkább tapadós lett a hó, de a buckák nem voltak veszélyesek. Délutánra azért már megmutatkoztak a problémák is, a rövidebb csákányos felvonó kapuja előtt jókora pocsolyák lettek, amibe nem volt szerencsés belemenni. Ugyanennek a felvonónak a felső végénél a pálya tele volt buckákkal, kezdett olvadni és néhány helyen már kilátszott a föld is.
A hosszú csákányos alsó állomásánál elég nagy buckák voltak és hasonló volt a helyzet a felső állomásnál is.
Nem tudom, hogy esetleg a hóágyúk mennek-e majd (most éppen félre vannak húzva a pálya szélére), de ha nem akkor ilyen meleg időben nehéz lesz jó állapotban tartani a pályát.
P1140419.JPG
P1140416.JPG
P1140455.JPG
P1140458.JPG
P1140459.JPG
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.02.21. 22:52
Ma (2012.02.21.) sikerült eljutnom Magyarország egyik legjobbnak mondott sípályájára és gyermekeimmel eltölteni egy kellemes napot.
Amelyik sípályán eddig jártam arról mindig írtam egy rövid kis értékelést ezért most sem teszek másképpen.
Akkor nézzük a látogatásom alatt tapasztaltakat:
- A pályára vezető út szerintem rendesen ki van táblázva. esetleg ha valaki Veszprém felől gyorsabban jön akkor későn veheti észre. A bekötőút majdnem teljesen száraz volt, de egyáltalán nem meredek ezért valószínűleg nagyobb havazás esetén is járható.
- Parkoló: A célnak megfelel, gondolom sötétben egy kis kivilágítás jót tenne.
- Jegyárak: A népszerű Ausztria síterepeknél olcsóbb, de persze minden viszonylagos. Nézzünk egy példát: 2 felnőtt + 3 gyermek egész napos bérlet itt 24.100,- Ft-ba kerül és ezért ha minden pálya működik (ma szerintem kb. 1,5 km pálya működött) akkor 4.3 km pályát használhatok. Szombaton Ausztriában voltunk és ott ugyanennyi főre 16.000,- Ft-ba került a síbérlet és ezért összesen 14,3 km hosszú (és ténylegesen működő, de csak csákányos) pályát tudtam volna használni. Persze voltunk olyan pályán is ahol ugyanennyi főre 31.000,- Ft-ba kerülne a jegy (de természetesen itt már minden felvonó a legmodernebb négyüléses és 13 km pálya áll rendelkezésre). Természetesen óriási előny, hogy itt elfogadják az Üdülési csekket és a SZÉP kártyát is fizetőeszközként.
- Síbérlet: Mágneses kártya, de a leolvasóhoz elég közel kell tartani (persze lehet a kabáttal együtt) különben nem érzékeli.
- Felvonó: A négyüléses jó, a személyzet folyamatosan figyel arra aki egy kicsit bizonytalanabbnak látszik. A csákányos esetében az alsó csákányos csákánya nekem egy kicsit kicsinek tűnik és felvonók alatti „csapa” is elég szűk, főleg két embernek. A csákányosok személyzete is igazán kedves és segítőkész.
- Pálya: A pálya üzemeltetői azt írták a honlapjukon, hogy kiváló, szerintem inkább az 1-es pálya jó a 2-es pedig még épp hogy használható volt. A kiváló pályaállapotról nekem valahogy nem ilyen kép jön be. Nem az a bajom, hogy a pálya milyen volt (ilyen melegedő időben valóban nem igen lehet kiváló pályát készíteni), hanem az, hogy szerintem a tényleges állapotokat kellene megadni és akkor senkit sem érne csalódás. Én a pálya számozások kiírást sehol sem találtam lehet, hogy én vagyok vak vagy tényleg nincsen kiírva.
- Egyéb körülmények: A mosdó állapota megfelelő. Az értékmegőrző trezorok jó szolgálatot tesznek és az érte kért 300.- Ft nem sok. Mi a Kemencés Büfében ettünk, a kiszolgálás kiváló, az étel megfelelő, az árak korrektek.
Az igazán negatív tapasztalatom a síbotom „kölcsönvétele” volt amiről külön írtam a fórumban. Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül egyes síelők viselkedése mellett, mert egyesek nincsenek tekintettel arra, hogy ez egy kék jelzésű pálya és azon esetleg olyanok is vannak akik most ismerkednek a síeléssel. A nap folyamán többször is láttam az ütközés miatt a hóban fetrengő embereket. Ez annak tükrében érdekes, hogy szombaton Ausztriában a szintén kék pályán egyetlen egy ütközést sem láttam, pedig az ottani síelők legalább fele is Magyar volt.

Összességében azt mondhatom (a klasszikust idézve) egy kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk. Aki közel lakik annak természetesen jó alternatíva ez a sípálya, amelyet ha tovább fejlesztenek akkor még jobb lehet.

Tekintettel arra, hogy nekünk Ausztria közelebbi síterepei ugyanolyan messze vannak mint Eplény ezért a jövőben is valószínűleg inkább arra vesszük az irányt.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.